Πασιόπουλος Κωνσταντίνος
Προέδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα για τη δημόσια διάψευσή σας σχετικά με τη φημολογούμενη μεταφορά της ΔΕΔΔΗΕ στο Αγρίνιο – ελπίζω πράγματι να επιβεβαιωθεί ως αληθής η διάψευση αυτή.
Χαίρομαι πρωτίστως γιατί με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται έμμεσα ότι είστε καλά στην υγεία σας, καθώς η απουσία οποιασδήποτε απάντησης από τον Ιανουάριο στις επανειλημμένες επιστολές μας –μέσω των οποίων ζητούσαμε συνάντηση και ενημέρωση για το Open Mall του Μεσολογγίου– είχε προκαλέσει εύλογη ανησυχία.
Εκτιμώ τα άμεσα αντανακλαστικά σας και την επικοινωνία με τη ΔΕΔΔΗΕ, ακόμη και ημέρα Σάββατο, καθώς και το γεγονός ότι έχετε ήδη προγραμματίσει σχετική συνάντηση με τον Διευθυντή της υπηρεσίας, και μάλιστα στο Μεσολόγγι.
Παρακάμπτω το γεγονός ότι σας είχα ήδη επισημάνει και την υπόθεση της μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου –και πάλι χωρίς καμία θεσμική αντίδραση εκ μέρους σας. Ωστόσο, παρακαλώ θερμά αυτή τη φορά να συγκαλέσετε άμεσα σύσκεψη των φορέων ώστε να συζητηθούν συνολικά και έγκαιρα τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής. Όχι «κατόπιν εορτής», όταν πλέον οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί και το μόνο που θα απομένει στους επαγγελματίες και πολίτες του Μεσολογγίου θα είναι να κλείσουν τα καταστήματά τους και να χαιρετήσουν «τεθλιμμένοι ομαδικά».
Στη συνάντηση που προγραμματίζετε με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ, ευελπιστούμε να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως:
• Για ποιον λόγο, ενώ το Μεσολόγγι είναι η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, η πινακίδα στο κτίριο της ΔΕΔΔΗΕ αναγράφει: «ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Αγρινίου – Πρακτορείο Μεσολογγίου»; Αν αυτό ισχύει, σημαίνει ότι έχουμε ήδη αποδεχθεί διοικητική υποβάθμιση;
• Γιατί η ΔΕΔΔΗΕ επέλεξε τη μίσθωση ολόκληρης πολυκατοικίας στο Αγρίνιο και τη μεταφορά των υπηρεσιών της εκεί, ενώ διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Μεσολόγγι;
• Για ποιον λόγο αποχώρησε η μέχρι πρότινος προϊσταμένη της υπηρεσίας στο Μεσολόγγι, χωρίς να υπάρξει αντικατάσταση, με αποτέλεσμα η τοπική υπηρεσία να λειτουργεί πλέον χωρίς διοικητική εποπτεία;
Κλείνοντας, θα σας πρότεινα, για τη δική σας πληρέστερη εικόνα, να συναντηθείτε με μερικούς από τους πρώην δημάρχους της πόλης και να τους ρωτήσετε πόσες διαβεβαιώσεις είχαν λάβει κατά καιρούς πως «τίποτα δεν θα φύγει». Διαβεβαιώσεις που δόθηκαν –και διαψεύστηκαν– λίγο πριν μας αφαιρέσουν το στρατόπεδο, τα ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες και σειρά άλλων κρίσιμων δομών.
Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και παραμένω στη διάθεσή σας, ελπίζοντας να επιλέξετε τον δρόμο της συνεργασίας και της διαφάνειας.
Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί παραπλανητική φημολογία περί δήθεν κλεισίματος και μετακίνησης του καταστήματος του ΔΕΔΔΗΕ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Πρόκειται για ανυπόστατα σενάρια, προϊόν παραπληροφόρησης, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η στάση του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επίσημη ενημέρωση, ούτε από τη Δημοτική Αρχή, ούτε από τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, επέλεξε να κινδυνολογήσει και να σπείρει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες δεν υπηρετούν το κοινό συμφέρον και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να πλήττουν το Μεσολόγγι και τους Δημότες του.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πρόκειται άμεσα να συναντηθεί με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στο Μεσολόγγι, προκειμένου να τεθεί οριστικά τέλος σε μια ανύπαρκτη υπόθεση, την οποία κάποιοι κατασκευάζουν, υπονομεύοντας την τοπική κοινωνία.
Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου:
“Επιστολή προς Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο
για τη μεταφορά του υποκαταστήματος ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου στο Αγρίνιο”
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα και σας ενημερώνουμε οι υπηρεσίες και το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ έχουν ήδη αρχίσει να μεταφέρονται στο Αγρίνιο και μάλιστα σε γραφεία πολυκατοικίας που ενοικιάστηκαν, τη στιγμή που στο Μεσολόγγι ο ΔΕΔΔΗΕ στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο!
Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την απομάκρυνση της ΔΟΥ Μεσολογγίου, επιφέρει ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην τοπική οικονομία, στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, καθώς και γενικότερα στο κύρος και την εικόνα της πόλης μας.
Αναμένουμε από τον Δήμο μας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα, να καλέσει όλους τους φορείς της πόλης σε ευρεία σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες συντονισμένης διαμαρτυρίας για τα παραπάνω ζητήματα.
Εν αναμονή των ενεργειών σας.

