Το Τμήμα ”Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων” της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου παρουσιάζει την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 21.15 στο Παπαστράτειο Μέγαρο μια συναυλία μουσικής δωματίου για βιολοντσέλο και πιάνο με τίτλο «Από τη Βιέννη στη Μόσχα, ένα μουσικό ταξίδι» και συντελεστές το Χριστόφορο Μιρόσνικοφ στο τσέλο και την Πόπη Μαλαπάνη στο πιάνο.
Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει η Έβελυν Τριανταφύλλου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη
Με αφετηρία δύο από τις σπουδαιότερες κοιτίδες της μουσικής δημιουργίας όλων των εποχών, τη Βιέννη και τη Μόσχα, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε ένα πρόγραμμα υψηλής δεξιοτεχνίας με κάποια από τα σπουδαιότερα έργα μουσικής δωματίου για τσέλο και πιάνο.
Έργα συνθετών όπως ο Σούμπερτ, ο Σοστακόβιτς και ο Ραχμάνινοφ θα μας «ταξιδέψουν» στην εποχή του ρομαντισμού, όπως αυτός αποτυπώθηκε από δύο διαφορετικές μουσικές παραδόσεις: τη συγκρατημένη και εσωτερική γερμανική σχολή και την πληθωρική και παθιασμένη ρωσική.
Αναλυτικά το πρόγραμμα :
C. M. von Weber – Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε Ντο μείζονα
F. Schubert – Σονάτα Αρπετζιόνε
D. Shostakovich – Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο σε Ρε ελάσσονα, Έργο 40
S. Rachmaninov – Ελεγεία
I. Stravinsky – Chanson Russe
A. Arutiunian – Impromptu