diexodos5

Εορτασμός 25 ετών για την Διέξοδο Μεσολογγίου

Φέτος η «Διέξοδος» συμπλήρωσε είκοσι πέντε χρόνια πολιτιστικής παρουσίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Είκοσι πέντε χρόνια συμβολής της στην εξάπλωση της αίγλης όχι μόνο του ιστορικού και πολιτιστικού παρελθόντος του Μεσολογγίου αλλά και του σύγχρονου προσώπου της Ιερής Πόλης.
Είκοσι πέντε χρόνια θυσιών και μόχθου για να δημιουργηθεί ένα Ιστορικό Μουσείο, μία Πολιτιστική Βιβλιοθήκη, ένα Μουσείο Άλατος και ένας Ξενώνας Τέχνης χωρίς υπαγωγή σε οποιοδήποτε εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Είκοσι πέντε χρόνια αναζητήσεων για την σύσταση μιας τεράστιας και ποικιλόμορφης συλλογής που σχετίζεται με την διατήρηση της ιστορικής μνήμης της πόλης της Αξιοπρέπειας και της Θυσίας.
Είκοσι πέντε χρόνια για να λειτουργεί σε καθημερινή βάση ένα πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο που υπηρετεί την Ιστορία, τα Γράμματα και τις Τέχνες με σοβαρότητα και συνέπεια.
Μοναδικό στήριγμα αυτού του επιτεύγματος η αγάπη των διαχρονικών της φίλων της «Διεξόδου» οι οποίοι το βράδυ του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν στο ανώγειο του Ιστορικού της Μουσείου και μέσα σε ένα «οικογενειακό» κλίμα γιόρτασαν τα 25χρονα γενέθλια του Κοινωφελούς Πολιτιστικού της Οργανισμού.

Η γιορτή ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο στο οποίο 25 φίλοι της διασποράς από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Αφρική έστειλαν τις ευχές τους στη “Διέξοδο”.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος Κώστας Ζησιμόπουλος προλόγισε την όλη εκδήλωση κάνοντας παράλληλα μια ολιγόλεπτη αναφορά στην 25χρονη πορεία της «Διεξόδου».
Η γιορτή συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα, που περιελάμβανε τραγούδια κυρίως Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου. Την υλοποίηση του προγράμματος είχαν αναλάβει ο πιανίστας Μάνος Σάββας και ο κιθαρίστας Νίκος Σταμούλος ενώ η Ελίνα Βενιζέλου με τη φωνή της χρωμάτισε τους ήχους των οργάνων.

Στο τέλος της μουσικής παράστασης οι φίλοι της «Διεξόδου» στο αίθριο του Μουσείου έκοψαν την γενέθλια τούρτα δια χειρός του αρχαιότερου και γηραιότερου μέλους τους Χρήστου Ντίνου.

Κέντρο Λόγου και Τέχνης ‘Διέξοδος’ Ιερής Πόλης Μεσολογγίου