dhmarxeiomessolonghi5

Διαμαντόπουλος & Λύρος για τα δημοτικά ζητήματα του Μεσολογγίου

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Με κατάπληξη παρακολουθούμε τον κατήφορο του κ. Σπύρου Διαμαντόπουλου ο οποίος όχι μόνο παραμένει διχαστικός, αλλά δεν μπορεί και να κρύψει την αλαζονεία του ερμηνεύοντας κατά το δοκούν γεγονότα ή παραπληροφορώντας.
Η κατάπληξη είναι μεγάλη διότι ενώ θα έπρεπε να είναι χαρούμενος και να απολαμβάνει την νίκη του μην έχοντας ακόμη να αντιμετωπίσει την δύσκολη καθημερινότητα όσων διοικούν, παρουσιάζεται νευρικός και τοξικός. Άραγε γιατί τόση χολή;
Παρά το ότι, ως δημοτική αρχή που εργασθήκαμε σκληρά, προωθήσαμε λύσεις σε προβλήματα που ήταν χρόνια βαλτωμένα, παρότι εξυγιάναμε το Δήμο και αφήνουμε εύρωστα ταμεία και πολλά υπό εκτέλεση έργα, είναι αλήθεια ότι όταν έρχεται η ώρα της παραγωγής πολιτικής αντί των πομπωδών αναρτήσεων ιδίως όταν έχεις μοιράσει και «ξεπουλήσει» πολλά από πριν.. δεν είναι εύκολο πράγμα. Σε αυτό άραγε οφείλεται η νευρικότητα ή μήπως γιατί ψάχνει να βρει εξιλαστήρια θύματα για την ώρα των αποφάσεων που θα κληθεί να πάρει;
Εμείς με την ίδια ειλικρίνεια που πορευθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να ενημερώσουμε τους δημότες μας, επίσημα και με ονόματα.

1. Σε ότι αφορά την προσφυγή του συνδυασμού της Δημιουργικής Ανατροπής κατά της εκλογικής διαδικασίας, ως αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθε Δημοκρατία η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί. Ο κ. Διαμαντόπουλος τι φοβάται;
Σε κάθε περίπτωση η δικαστική εκκρεμότητα παραμένει ενεργή μέχρι την έκδοση αμετάκλητων αποφάσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Το ότι λόγω της απεργίας των δικηγόρων δεν έγινε το Δικαστήριο δεν ήταν επιλογή κανενός και αν είναι να ασχοληθεί κανείς με το θέμα της αναβολής είναι για να εξηγήσει γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος έδωσε άδεια στους δύο πληρεξουσίους δικηγόρους του κ. Διαμαντόπουλου και όχι στην πληρεξούσια του κ. Καραπάνου… Οι επιθέσεις του όμως στους προσφεύγοντες συνδυασμούς δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας και μικροπρέπεια.

2. Βάσει της ανακήρυξης του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου ο νέος δήμαρχος και το νέο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να ορκιστούν και αυτό είναι κάτι για το οποίο μεριμνούμε.
Εάν ο κ. Διαμαντόπουλος σεβόταν το θεσμό και τις δημοκρατικές διαδικασίες θα έπρεπε να περιμένει την ανακήρυξη και ακολούθως να απευθυνθεί αρμοδίως για να διευθετηθεί το τελετουργικό της ορκωμοσίας. Αντί αυτού θέλησε να κινηθεί εξωθεσμικά και να αποστείλει έγγραφο σε υπηρεσιακό παράγοντα το οποίο μάλιστα δεν ήρθε σε γνώση του Δημάρχου, ο οποίος και είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει για την δαπάνη.
Σεβόμενοι λοιπόν το χρήμα των δημοτών κρίνουμε εντελώς παράλογο και προκλητικό να καλείται ο Δήμος ή αλλιώς οι δημότες μας να πληρώσουν 2.500 ευρώ για να παραθέσει τραπέζι ο νέος Δήμαρχος.
Ο Δήμος όπως είναι αυτονόητο και όπως συμβαίνει και άλλου αναλαμβάνει τις λειτουργικές δαπάνες της τελετής, όχι όμως και της γιορτής! Θα του υπενθυμίσουμε ότι το 2019 όταν ορκίστηκε η δική μας δημοτική αρχή όλες οι δαπάνες της τελετής βάρυναν τότε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο.
Άρα ποιος είναι «λίγος» και ποιος «πολύς» και γαλαντόμος με τα χρήματα των άλλων;

3. Αφήνοντας τα «μικρά» και τα τραπέζια όπου εστιάζει ο κ. Διαμαντόπουλος για να δημιουργεί εντυπώσεις και να παραπλανά τον κόσμο, θα αναφερθούμε στα «μεγάλα», τα κρίσιμα, τα σοβαρά.
Η δημοτική μας αρχή μετά το πρόβλημα των σκουπιδιών έβαλε σε ράγες επίλυσης και το τεράστιο ζήτημα της ΔΕΥΑΜ που έρχεται από το πολύ παρελθόν κι αυτό. Μετά την καταγγελία από τη VOLTERA ήρθαμε σε συμφωνία με νέο πάροχο, εξασφαλίσαμε τα χρήματα που θα δώσει η ΔΕΥΑΜ για την παροχή εγγύησης, αλλά η Αποκεντρωμένη του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι ανένδοτη.
Από το υστέρημά της η ΔΕΥΑΜ έχει ήδη καταβάλλει 200.000 ευρώ και ο Δήμος έχει σε διαθεσιμότητα το υπόλοιπο ποσό των 600.000 ευρώ για να καλυφθεί η εγγύηση. Για το διαδικαστικό ζήτημα πως ο Δήμος θα δώσει τα λεφτά στη ΔΕΥΑΜ βρήκαμε τη λύση δίνοντας επιχορήγηση στο Λιμενικό Ταμείο το οποίο με την σειρά του θα πλήρωνε τις υποχρεώσεις του στην ΔΕΥΑΜ και αυτή με την σειρά της με τα χρήματα αυτά θα κάλυπτε την εγγύηση.
Ωστόσο η Αποκεντρωμένη εξακολουθεί να ανθίσταται με διάφορες προφάσεις. Για το θέμα έχουμε κάνει άπειρες ενέργειες καθώς η γραφειοκρατία και οι γραφειοκράτες, αν και Μεσολογγίτες κάποιοι, καθυστερούν και κωλυσιεργούν απρόσκοπτα. Κάποιοι προφανώς ήθελαν να κοπεί το ρεύμα παραμονές των εκλογών. Δεν τα κατάφεραν.
Εμείς δουλεύοντας σκληρά δρομολογήσαμε τη λύση και έχουμε τα χρήματα. Τώρα είναι η σειρά της Πολιτείας να μιλήσει. Εάν συνεχιστούν τα παιχνίδια οι δημότες μας θα μείνουν χωρίς νερό και τα αντλιοστάσια χωρίς ρεύμα! Εμείς καταφέραμε να μην συμβεί αυτό. Τώρα η μπάλα είναι πια σε γήπεδο άλλων.
Και αντί ο κ. Διαμαντόπουλος να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μου για να τον ενημερώσω σχετικά, ξιφομαχεί ότι δεν θα αναγνωρίσει συμφωνίες και δεσμεύσεις και φωτογραφίζεται σε άλλους παρόχους. Επικίνδυνες και ανεύθυνες συμπεριφορές.

4. Όσο για τα περί πλατείας με τα οποία κάποιοι κάνουν μικροπολιτική, πρέπει οι δημότες μας να γνωρίζουν ότι έχουμε υποβάλλει δύο μηνύσεις καθώς αυθαίρετα ο εργολάβος, που για όλο το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποιούσε τον δημοτικό φωτισμό παρανόμως, το τελευταίο διάστημα και με παραβίαση στο δημοτικό χώρο έκοψε δύο φορές την παροχή και βύθισε την πλατεία στο σκοτάδι δείχνοντας έτσι την μέγιστη ασέβεια απέναντι στη πόλη και τους κατοίκους της.
Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί η Δημοτική μας Αρχή τηρεί τα προβλεπόμενα και θέλει να ελέγξει το έργο για το «καλώς έχειν». Η κοινωνία γνωρίζει τι σημαίνει αυτό. Γνωρίζει ότι ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις, ποτέ δεν συνδιαλλαχτήκαμε, ποτέ δεν ζητήσαμε ή πιέσαμε να πιστοποιηθούν πρόχειρα τα έργα. Αυτά τα συνηθίζουν άλλοι…

Η αλήθεια όμως πάντα νικάει. Οι πρόσκαιρες εντυπώσεις δίνουν την θέση τους στα πραγματικά γεγονότα. Προς απάντηση σε όλα τα παραπάνω εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της συνεννόησης, της συνεργασίας και της αποφυγής του διχασμού για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.
Όταν όμως κάποιοι έχουν έμφυτη την αλαζονεία και την έπαρση μέσα τους τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Προς απογοήτευση των δημοτών και σε βάρος του Δήμου μας.


Σπύρος Διαμαντόπουλος, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Αναβολή της αστείας υπόθεσης περί ακυρότητας της εκλογικής διαδικασίας από τους ηττημένους των εκλογών στο Δήμο μας.
Αναφαίρετο δικαίωμα να εμπαίζεται μια ολόκληρη κοινωνία αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον πολίτη ( ή και σε ηττημένο Δήμαρχο ) να προσβάλει τη Δημοκρατία χωρίς καμμία επίπτωση. Γιατί αν το δικαίωμά σου συνοδευόταν από παράβολο 50,000€ δεν θα το έκανες..και οι δυο σας..

Στο δια ταύτα και γιατί έχετε, οι δημότες, ευλόγως ανησυχήσει. Καμμία επίπτωση δεν μπορεί να επιφέρει η ασέβαστη στάση των δυο.
Κυριακή, 17.12.2023 και ώρα 12:00, η νέα δημοτική αρχή ορκίζεται στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι.
Στις 19.12.2023 θα συζητηθεί η εξ αναβολής υπόθεση ενώ η υπεράσπιση του απερχόμενου δημάρχου κατέθεσε σήμερα ότι πάλι θα απέχουν γιατί δήθεν «απεργούν».

Σε άλλα νέα συνεχίζεται το σκοτάδι στην πλατεία, στο κέντρο, παντού. Οι ηλεκτρολόγοι δεν έχουν καν λάμπες να αντικαταστήσουν τις φθορές.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν υπογράφει τα έξοδα ορκωμοσίας ενώ είναι υποχρεωμένος. Θεωρεί ότι ο Δήμος είναι τσιφλίκι του. Πόσο «λίγος»..
Ο ΔΕΔΔΗΕ ετοιμάζεται να διακόψει την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων που σημαίνει διακοπή ύδρευσης, αλλά μάλλον το κρατάει «δώρο» για τη νέα δημοτική αρχή.

Όσο σκοτάδι και αν ρίξετε, όση κακεντρέχεια και αν επιδείξετε, όσα εμπόδια και αν βαλετε,
Δεν μας πτοεί τίποτα. Οι δημότες σας απάντησαν.
Αλήθεια ο κύκλος σας τί λέει για όλα αυτά;
Συνεχίζουν και σας δίνουν συγχαρητήρια ;

Σας περιμένω και σας απαντώ με χαμόγελο αφού επιλέγετε την εχθρική στάση. Και στους «εχθρούς» απαντώ με χαμόγελο..
..Μόνο που κακό κάνετε στο Δήμο όχι σε μένα..