dhmarxeiomessolonghi5

Δηλώσεις Κώστα Λύρου & Σπύρου Διαμαντόπουλου

Σπύρος Διαμαντόπουλος, νεοκλεγείς Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Αναγκάζομαι να προβώ σε διαδικτυακή ανάρτηση και όχι επίσημη αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω εφόσον ο απερχόμενος Δήμαρχος και όσοι ακόμη τον συνεπικουρούν συνεχίσουν να μην σέβονται την λαϊκή ετυμηγορία.

1. Κάτω τα χέρια σας από τους εργαζόμενους του Δήμου. Σας προειδοποιώ.
2. Αν δεν το έχετε αντιληφθεί είστε παρελθόν. Ο νόμος σαφέστατα ορίζει την ομαλή μετάβαση με συγκεκριμένο τρόπο.
3. Δεν μπορείτε να κάνετε προσλήψεις !
4. Δεν μπορείτε να κάνετε δαπάνες που δεσμεύουν την επόμενη δημοτική αρχή.
5. Δεν μπορείτε να απειλείτε εργαζόμενους.

Ακριβώς επειδή επισήμως δεν έχει αναρτηθεί από το Πρωτοδικείο το αποτέλεσμα των εκλογών μην υπερβαίνετε τα θεσμικά σας όρια γιατί ο πολιτικός πολιτισμός σταματά εκεί που αρχίζει η θεσμική σας εκτροπή.

Η στρατηγική σας να πολώσετε ξανά το κλίμα, να ταΐσετε τον εγωισμό σας με παράτυπες αποφάσεις και κυρίως να σύρετε την νέα δημοτική αρχή σε περιπέτειες δεν θα σας περάσει.

Αν θέλετε πραγματικά να φανείτε χρήσιμος έστω και στο τέλος σωπάστε.
Αν πάλι επιμείνετε, έχουν γνώση οι φύλακες.

ΥΓ. Αγαπητέ Δήμαρχε θύμισε μου γιατί ίσως με απατά η μνήμη μου το 2019 εσυ δεν ήσουν εκεινος που πήγες στις υπηρεσίες την επόμενη των εκλογών και έλεγες στους υπαλλήλους κατεβάστε τα στύλο κάτω;
Ξέχασες που σε υποδέχτηκε ο τότε απερχόμενος και σου ζήτησε να σε ενημερώσει για τα τρέχοντα θέματα ;
Ξέχασες που πήγαινες στους αντιδημάρχους για ενημέρωση;
Γιατί σου κακοφαίνεται τώρα;

Είναι η τελευταία προειδοποίηση.


Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος έκανε την εξής δήλωση:

«Mετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ενώ δεν πέρασαν παρά μόνο επτά ημέρες από την εκλογή του νέου Δημάρχου στο Δήμο μας με τις δηλώσεις του, ότι «η επόμενη ημέρα των εκλογών μας βρίσκει ενωμένους περισσότερο από ποτέ και μακριά από άστοχες αντιπαραθέσεις» ήδη αθετεί τις υποσχέσεις του , πριν καν αναλάβει.

Με την πραγματοποίηση καταδρομικών εφόδων σε δημοτικές υπηρεσίες δίκην αστυνομικών επιχειρήσεων και με δημόσιες δηλώσεις, ότι θα ξεσκεπάσει τις ατασθαλίες των προηγουμένων ετών, που δηλώνει σίγουρος ότι υπάρχουν.

Άραγε αφού λέει ότι τις γνώριζε, γιατί δεν τις ξεσκέπασε όλα αυτά τα χρόνια;

Θα συμβουλέψω το νεοεκλεγέντα ότι η εκάστοτε δημοτική αρχή απαρτίζεται και από συνδημότες μας της διπλανής πόρτας και οι προγραφές που έχει ήδη ξεκινήσει κατά των συντοπιτών του δεν τον τιμούν.

Αντί λοιπόν να σκορπά απειλές και τρομοκρατία με πρακτικές άλλων εποχών, τον συμβουλεύω να σκύψει πάνω στα προβλήματα του τόπου και να αρχίζει να εφαρμόζει όποιο πρόγραμμα έχει.

Όπως π.χ. για τη Μαρίνα όπου με δημόσια δήλωσή του αποδέχθηκε ευθαρσώς την παράταση της καταχρηστικής και τόσο επιζήμιας για το Μεσολόγγι σύμβασης για άλλα δύο χρόνια !

Άραγε παραιτήθηκε ήδη από τη διεκδίκηση του τόπου;

Άραγε θα είναι θεατής ή συνέταιρος της συνεχιζόμενης απαξίωσής του;

Με χαρά αναμένω τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα κάνω απολογισμό του έργου της δημοτικής μας αρχής , από τον οποίο θα φανεί, ότι όχι μόνο δεν καταχραστήκαμε ούτε ένα ευρώ του δημοτικού χρήματος, όπως απαράδεκτα υπονοεί αλλά ότι αφήνουμε στον τόπο παρακαταθήκη ένα σπουδαίο και μεγάλο έργο.

Και όπου φυσικά θα αναδείξω τα λάθη του , στα οποία ήδη έχει αρχίσει να πέφτει.
Τέλος, του εύχομαι καλή και συνετή θητεία !»


Σπύρος Διαμαντόπουλος, νεοκλεγείς Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Αγαπημένοι μου συνδημότες,

Από την Δευτέρα εγώ και η ομάδα μου, έχουμε σηκώσει τα μανίκια και ενημερωνόμαστε καθημερινά για όλα τα θέματα, έτσι ώστε την 2/1/2024 που θα αναλάβουμε, να έχουμε μια καθαρή εικόνα και να θέσουμε τις προτεραιότητες μας.
Θέλω να σας υποσχεθώ το εξής.

Επειδή την εκλογή μου την χρωστάω μόνο στους δημότες καθώς εκλέχτηκα χωρίς εξαρτήσεις και άλλου είδους συμφωνίες , αυτοί είναι και που θα υπηρετήσω την επόμενη ημέρα.

Έχω καθαρή λαϊκή εντολή για διαφάνεια , αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους.

Σας υπόσχομαι ότι δεν θα διοικήσω με το μοντέλο των τελευταίων 9 ετών. Είμαι έτοιμος να τα αλλάξω όλα. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Στέλνω μήνυμα σε όλους και ειδικά σε αυτούς που τις τελευταίες ημέρες τρέχουν και θα τρέξουν να «μαζέψουν» τα ασυμμάζευτα ότι πρόθεση μου είναι να ελέγξω τα πάντα και να δώσω στους δημότες όλη την εικόνα για το τι παραλάβαμε.

Και αυτό θα πράξω. Δεν θα βάλω την υπογραφή μου για να συγκαλύψω τις ατασθαλίες των προηγούμενων ετών εάν και εφόσον υπάρχουν. Που υπάρχουν.
Όλα στο φως.

Ζητάω από όλους τους αρμόδιους να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Θα διοικήσουμε ΜΑΖΙ με τους δημότες όπως είχαμε υποσχεθεί και θα δουλέψουμε σκληρά για να τους ανταμείψουμε που μας έδωσαν την λαϊκή εντολή να αναλάβουμε τα ηνία του δήμου.

Μαζί θα αλλάξουμε το δήμο , μαζί θα χτίσουμε και το δήμο που μας αξίζει.

Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω για την αποδοχή σας στις καθημερινές μας επαφές.
Κανένας πια δεν μπορεί να σας φοβίσει. Να σας εκβιάσει. Να σας αναγκάσει.
Είμαι ένας από εσάς. Εσείς μου δίνετε δύναμη να προχωρήσω σε όλα όσα δεν έγιναν δεκαετίες τώρα.
Προχωράμε Μ.Α.Ζ.ΟΙ