elections4

Εκλογική προετοιμασία

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας θα γίνει απευθείας από τα 1.704 Εκλογικά Τμήματα (586 στην Αιτωλοακαρνανία, 686 στην Αχαΐα και 432 στην Ηλεία) μέσω σύγχρονων και ασφαλών συσκευών που ήδη έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο συγκέντρωσης και παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως και στις Εθνικές Εκλογές Μαΐου – Ιουνίου 2023.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, θα υπάρξει μετάδοση αποτελεσμάτων για την ανάδειξη των νέων Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργείο Εσωτερικών με τη χρήση του ΣΗΔΕ ΙΡΙΔΑ 2.0 που ανέπτυξε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και εφαρμόζει με επιτυχία στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες το Υπουργείο Εσωτερικών.
Πιστοποιημένα από το Υπουργείο Εσωτερικών συνεργεία υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες θα λαμβάνουν με ασφαλή τρόπο τα ψηφιοποιημένα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Δήμους (σύνολο 19 Δήμοι), μέσω του συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0, και, αφού τα ελέγξουν ως προς την ορθότητά τους, θα τα καταχωρούν

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα λειτουργήσει Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι πολίτες θα μπορούν μέσω του ιστοτόπου https://ekloges.ypes.gr/ να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα (συνδυασμών και υποψηφίων).

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συλλέγει από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αναλυτικά αποτελέσματα (ανά Εκλογικό Τμήμα) των Συνδυασμών στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και με το πέρας της καταχώρησης, με τη χρήση εφαρμογής που αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα εκδοθεί στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ψηφιακό αρχείο με τα αποτελέσματα που θα δίνουν την εικόνα όχι μόνο ανά Εκλογικό Τμήμα, αλλά και συγκεντρωτικά ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) και στην Περιφέρεια.

Στη λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν υποδομές του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ, του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) του Δήμου Πατρέων, οι κρατικές υποδομές νέφους (Gcloud) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και, όπως ήδη αναφέραμε, το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0 του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τέλος, υπάρχει άμεση συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας που οργάνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών για την ασφαλή έναντι ηλεκτρονικών επιθέσεων λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Οι παραπάνω διαδικασίες θα επαναληφθούν και στις 15 Οκτωβρίου 2023 για την λήψη και μετάδοση των αποτελεσμάτων στις οντότητες (Περιφέρεια, Δήμοι) όπου απαιτηθεί.


Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Σας ενημερώνουμε ο έλεγχος-παράδοση του (απαραίτητου για την προετοιμασία των δικαστικών αντιπροσώπων) εκλογικού υλικού και των tablet θα γίνει στο 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (όπισθεν Αγίου Δημητρίου ) στο Μεσολόγγι
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 από 12:00 – 20:00
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 από 8:00 – 22:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26310 22677

Για να αποφευχθεί δική σας ταλαιπωρία επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση του διοριστηρίου σε φωτ/φο για την παραλαβή του εκλογικού υλικού από τον δικαστικό αντιπρόσωπο ή από εξουσιοδοτημένο άτομο


Δήμος Αγρινίου:

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει ότι τα εκλογικά τμήματα θα είναι ανοικτά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ως εξής:

1.Για την πόλη του Αγρινίου το Σάββατο από 4.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.

2.Για τις (9) Δημοτικές Ενότητες θα πρέπει να γίνει συνεννόηση με τον Πρόεδρο κάθε Κοινότητας ή τον Προϊστάμενο της Δ.Ε.

Στην είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου υπάλληλοι θα ενημερώνουν τους πολίτες για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν
Παρασκευή από 8:00 π.μ έως 21:00
Σάββατο από 8:00 π.μ. έως 21:00
Κυριακή από 8:00 π.μ. έως 19:00

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ :
Την Παρασκευή από 7:00 Π.Μ. έως 21:00
Το Σάββατο από 8:00 Π.Μ. έως 12η βραδυνή.
Την Κυριακή από 7:00 Π.Μ. έως 19:00 .


Δήμος Ξηρομέρου:

Ο Δήμος Ξηρομέρου με τους υπαλλήλους του και τον μηχανισμό του, είναι πανέτοιμος για τις εκλογές της Κυριακής της 8ης Οκτωβρίου και στις τρεις δημοτικές ενότητες: Δ.Ε Αστακού, Δ.Ε. Αλυζίας και Δ.Ε Φυτειών.
Υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου, με στόχο τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Ενόψει των δημοτικών & περιφερειακών εκλογών της Κυριακής (8 Οκτωβρίου 2023) και με στόχο τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο Δήμος Ξηρομέρου έχει προβλέψει τη λειτουργία των τμημάτων του, που σχετίζονται με τις εκλογές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Στο πλαίσιο αυτό, το κεντρικό κατάστημα του Δήμου Ξηρομέρου θα παραμείνει ανοικτό το Σάββατο 7 Οκτωβρίου από 08.00 π.μ. – 05.00 μ.μ. και την Κυριακή από 06:30 π.μ. έως το πέρας των εκλογών.
Επίσης για το εκλογικό υλικό, ο Δήμος θα είναι ανοιχτός την Παρασκευή, μέχρι 8 το βράδυ, και το Σάββατο από τις 8:00 το πρωί, μέχρι και την ώρα που θα πάρει ο τελευταίος δικαστικός αντιπρόσωπος το εκλογικό υλικό.

Έχει ορίσει υπεύθυνους για τις τρεις Δ.Ε. για κάθε θέμα που θα προκύψει τους:

Δ.Ε. Αστακού – κα Πανταζή Πανωραία – τηλ.: 2646360527
Δ.Ε Αλυζίας – κα Αλεξοπούλου Αικατερίνη – τηλ.: 2646038410
Δ.Ε Φυτειών – κ. Θεοφίλη Αριστοτέλη – τηλ.: 2646360321

Οι υπάλληλοι οι οποίοι θα αποστείλουν μέσω ΙΡΙΔΑ το έντυπο αποτέλεσμα στην Περιφερειακή ενότητα Αιτωλ/νιας είναι οι κάτωθι:

Για την Δ. Ε. Αστακού

1. κα Πανταζή Πανωραία τηλ. 2646360527
2. κ. Μακρής Ιωάννης τηλ. 26456360527

Για την ΔΕ Αλυζίας

κα Αλεξοπούλου Αικατερίνη τηλ. 2646038410

Για την ΔΕ Φυτειών

κ. Θεοφίλης Αριστοτέλης τηλ. 2646360321

Τα τμήματα ταυτοτήτων, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, θα λειτουργούν Σάββατο και Κυριακή.
Η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, θα γίνει απ’ ευθείας προς το Υπουργείο Εσωτερικών με το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων SRT, με παράλληλη χρήση με το νέο σύστημα ΙΡΙΔΑ 2.0 και αναμένεται οι χρόνοι να είναι πλέον πολύ μικροί και τα αποτελέσματα θα βγουν πολύ γρήγορα.