tee10

Εκδήλωση του συλλόγου διαβητικών στο Αγρίνιο

Ως «Γλυκιά Οικογένεια» νοιώθουμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνηση για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης μας που έλαβε χώρα την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αγρινίου.
Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το 17Ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, τίμησε τους δημιουργούς του παραμυθιού «Ο Γλυκός Μένιος» αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη δραματοποίησή του. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκδοση, παραδόθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος μας ο Γλυκός μας Μένιος να ταξιδέψει σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και γιατί όχι, και σε όλη τη χώρα.
Ευχαριστούμε από καρδίας τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος κο. Λάμπρο Δημητρογιάννη για την παρουσία του, την στήριξη του και την διαβεβαίωση για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, κα Κωνσταντίνα Τασούλη η οποία μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Σύλλογο Γλυκιά Οικογένεια και θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία της σχολικής κοινότητας με τους τοπικούς φορείς μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει».
Για την εμπειρία της δημιουργίας του, της δραματοποίησής του αλλά και της αξιοποίησής του ως εργαλείο στην Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση μίλησαν οι: κα Χριστίνα Νείλα, παιδίατρος – αντιπρόεδρος Συλλόγου «Γλυκιά Οικογένεια», η κα Κωνσταντίνα Τασούλη, εκπαιδευτικός, Διευθύντρια του 17 Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, η κα Γεωργία Μπερμπερίδη, εκπαιδευτικός, ΠΕ87.02-Νοσηλευτικής, Msc, η κα Κάτια Ζαρκάδα, ηθοποιός, κοινωνιολόγος, ο κος Αθανάσιος Ρισβάς, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπ/σης Αιτ/νίας και η κα Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος-Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά υπεύθυνη ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – ΟΚΑΝΑ.

Στο τέλος της εκδήλωσης προβλήθηκε απόσπασμα από την θεατρική παράσταση του Γλυκού Μένιου και παρουσιάστηκε live το τραγούδι «Μένιος – Μελένιος» που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την παράσταση αυτή από τον ταλαντούχο μουσικό κο Παύλο Μπερμπερίδη και την μοναδική κα Κων/να Παπαθανασίου, το οποίο και τόσο εξαιρετικά ερμήνευσε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ομιλητές μας για την συνδρομή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και για τα όσα εξαιρετικά ανέπτυξαν.
Ευχαριστούμε επίσης για την παρουσία του τον Αντιδήμαρχο Διεύθυνσης των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου κο Κωνσταντίνο Ζώη για τα ένθερμα λόγια του και την έμπρακτη υποστήριξη του.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης η κα Ευτυχία Μανιάκη, επιμελήτρια ανηλίκων Αγρινίου από την υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Αγρινίου Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου και η κα Λαμπρινή Κολοβού, πρόεδρος ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Αγρινίου. Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη σας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον χορηγό επικοινωνίας ΑΧΕΛΩΟΣ TV, τον χορηγό της αίθουσας εκδηλώσεων ΤΕΕ Αγρινίου, τα τοπικά ΜΜΕ, όλα τα μέλη ΔΣ της Γλυκιάς Οικογένειας και τον δικό μας Κωνσταντίνο Κασκαούτη για την φωτογραφική κάλυψη της ημερίδας.

Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που προσήλθε, μας στήριξε με την παρουσία του και μας γέμισε λόγια χαράς και ενθουσιασμού.
Ιδιαίτερες και μοναδικές ευχαριστίες στους μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου (Γ΄ τάξη σχολικού έτους 2017-2018) που με την στάση τους μας έμαθαν πως : « εκείνο που μας γιγαντώνει και μας κάνει ψηλότερους είναι ο πολιτισμός που έρχεται από τα κάτω, αυτός που γητεύει το ‘είναι’ μας και μας ανοίγει δρόμους να δούμε αλλιώς τα δύσκολα. Να αντιληφθούμε τη διαφορετικότητα και να σεβαστούμε την ίδια μας την ύπαρξη. Γιατί η ίδια η φύση αλλά και η ίδια η τέχνη απορρίπτει την τελειότητα…»
Εις το επανειδείν γιατί ο αγώνας για ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και γνώση δεν σταματάει ποτέ!

Συλλογος διαβητικων Αιτωλοακαρνανιας ‘Γλυκια οικογενεια’