ursula1

Εκδήλωση ‘οι γυναίκες έχουν φωνή’ στο Μεσολόγγι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η παρουσίαση των κοινωνικών δομών, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, που λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σε συνεργασία με το ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Μεσολογγίου, σε 20 μαθητές της Πολωνικής Κυβέρνησης στα πλαίσια του προγράμματος “POWER” και θέμα: «Οι γυναίκες έχουν φωνή».

Ειδικότερα η παρουσίαση με θέμα: «Κοινωνική Πολιτική & Γυναίκα- Οι γυναίκες έχουν φωνή……Ακούμε τις γυναίκες και γινόμαστε η φωνή τους» πραγματοποιήθηκε από τον ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Σπυρίδων Λιάγκα.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ανέφερε σχετικά: «Οι σύγχρονες γυναίκες, οι μητέρες, οι αδερφές, οι κόρες μας έχουν πλέον πολλαπλούς ρόλους. Στυλοβάτες οικογενειών, εργαζόμενες, γυναίκες που διαπρέπουν, που προσφέρουν στην κοινωνία και παράλληλα προσφέρουν ζωή φέρνοντας στο κόσμο τα νέα μέλη της κοινωνίας μας, γυναίκες παραδοσιακές και συνάμα προοδευτικές που αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην κοινωνία ομορφαίνοντας τα πάντα γύρω τους. Ο Δήμος μας διαχρονικά ενθαρρύνει και υποστηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις που ευαισθητοποιούν το κοινό σχετικά με τις προκλήσεις των σύγχρονων γυναικών, τα βάρη και τους ρόλους που συχνά αναλαμβάνουν και είναι πάντοτε αρωγός προς αυτές. Την φύση των γυναικών την τιμούμε και τη σεβόμαστε όσο τίποτα»

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης & Παραγωγικών Τομέων, Πρόνοιας & Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Μπαλαμπάνης Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καραπάνος Νικόλαος.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και από την κα. Μαρία Νούλα, καθηγήτρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου με θέμα: «Ένα σχολείο ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές του».

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει επίσης θερμές ευχαριστίες για την συνεργασία και την υποστήριξή για την υλοποίηση της ανωτέρω δράσης στον Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου κ. Πατρόπουλο Αθανάσιο καθώς επίσης και την κα. Καζαντζή Αγγελική, καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, η οποία επιμελήθηκε την Μετάφραση-Διερμηνεία της παρουσίασης.