beachvolley2

Τουρνουά beach volley στη Ναύπακτο

Ζωντανή μετάδοση του τελικού:


Όλα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσει το “AHEPA CUP 2022” Beach volleyball tournament στη Ναύπακτο το τριήμερο 29-31 Ιουλίου. Tην Παρασκευή 29 Ιουλίου προγραμματίζονται οι προκριματικοί αγώνες, ώστε από τις συνολικές 21 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή να καταρτιστεί το τελικό ταμπλό των 16 ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Αν και το τουρνουά είναι ανοικτό για ομάδες σε οποιαδήποτε αθλητικό επίπεδο, αυτές της τελικής φάσης είναι κατά παράδοση πολύ ισχυρές και θα διεκδικήσουν το κύπελλο του πρωταθλητή και τα χρηματικά έπαθλα σε ένα τριήμερο συναρπαστικών αγώνων και έντονων αθλητικών συγκινήσεων.

Το τουρνουά είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπό την αιγίδα και χορηγία του ΕΟΤ και αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Ναυπακτίας και τον αθλητικό σύλλογο Ομόνοια Ναυπάκτου. Είναι ενταγμένο στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης ως ειδική εκδήλωση και ειδικά φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA στην Ατλάντα των ΗΠΑ (1922-2022). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία “ΔΟΥΡΟΣ-επεξεργασία και τυποποίηση κρέατος” ενώ υγειονομική κάλυψη θα παρέχει το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στη Ναύπακτο

Την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 19.00 προγραμματίζεται ο μεγάλος τελικός του τουρνουά στις εγκαταστάσεις στο αλσύλλιο Γριμπόβου, όπου αναμένεται να παρευρεθεί ο κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης κ Γιάννης Μητρόπουλος, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι και μέλη AHEPA.

Η πρόσκληση της AHEPA είναι ανοιχτή για το φιλοθεάμον κοινό να διασκεδάσει με το βασιλιά των σπορ του καλοκαιριού, το beach volley και να απολαύσει το υψηλό θέαμα της τελικής φάσης.


Πιστό στο ετήσιο ραντεβού με τη νεολαία και τον αθλητισμό το τμήμα της Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” διοργανώνει το “AHEPA CUP 2022 Beach volleyball tournament” από 29-31 Ιουλίου. Πρόκειται για μια μοναδική αθλητική εκδήλωση της AHEPA για την Ελλάδα και την Ευρώπη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ναύπακτο (9η χρονιά) και αφορά τουρνουά μικτών ομάδων (αγόρι-κορίτσι). Παρ’ότι είναι τουρνουά ανοιχτό σε συμμετοχές για κάθε ηλικία και αθλητικό επίπεδο οι κατά παράδοση οι ισχυρές ομάδες της τελικής φάσης αναμένεται και φέτος να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις σε θεατές και συμμετέχοντες.

Και η φετινή διοργάνωση έχει κάθε επισημότητα, καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο ΕΟΤ έχουν δώσει την αιγίδα τους, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισηςτηνέγκρισή της ενώ αποτελεί συνδιοργάνωση με το Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον αθλητικό σύλλογο Ομόνοια Ναυπάκτου.

Επιπλέον, καθώς η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της AHEPA στην Ατλάντα των ΗΠΑ (1922-2022), στον τελικό της Κυριακής 31 Ιουλίου (ώρα 19.00) έχει επισήμως προσκληθεί ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κ Τζορτζ Τσούνης.

Tη Δευτέρα 18 Ιουλίου ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος των δηλώσεων συμμετοχής των αθλητών, που αναμένονται περισσότερες και καλύτερες από κάθε άλλη φορά.

Ενημέρωση σχετικά με τις λεπτομέρειες του τουρνουά, μπορεί κανείς να αναζητήσει στην ιστοσελίδατης ΕΟΠΕ αλλά και στην προκήρυξή της διοργάνωσης, όπως έχει δημοσιευθεί στο http://ahepacup.blogspot.com

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο http://ahepacup.blogspot.com (αποστολή της αίτησης στο omonoianafpaktou@gmail.com ή ahepacup@gmail.com) ή στο τηλέφωνο 6972090641, μέχρι την Δευτέρα 25 Ιουλίου και ώρα 15.00

Το καλοκαίρι είναι εδώ, με το βασιλιά των θερινών σπορ το beach volley σε πλήρη δράση και το αθλητικό ενδιαφέρον να μεταφέρεται στη Ναύπακτο.