nosokmes

Κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

13-7-2022

Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, οι Υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη 14/7/2022 και ώρα 12:00 έως 15:00, ώστε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Η απόφαση του Δημάρχου πάρθηκε μετά και την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποφασίστηκε ομόφωνα μια σειρά ενεργειών, ώστε το ταχύτερο δυνατό να επιτευχθεί η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό και η αποτροπή οποιασδήποτε υποβάθμισης του.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Αυτή η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου και όλη την τοπική κοινωνία θα διεκδικήσουν την πλήρη αναβάθμισή του, ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να εφημερεύει, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους κατοίκους.
Δυστυχώς την δεδομένη στιγμή αυτό δεν συμβαίνει και οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο, κάθε μέρα που περνάει, συνεχώς αυξάνονται. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των εργαζομένων, που διαχρονικά επιδεικνύουν υψηλού επιπέδου παροχές στον τομέα της δημόσιας υγείας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, η οποία πλέον είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να διεκδικήσει την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής».


ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου:

13-7-2022

Δηλώνουμε απερίφραστα την συμπαράσταση μας και την αυτονόητη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της 14ης Ιουλίου καλώντας τους πολίτες του νομού να συστρατευθούν στα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών ιατρών και εργαζομένων των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Η κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου, έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό μας, τους υγειονομικούς και το δημόσιο σύστημα Υγείας. Από τη μία, το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά αγαθά, η ενεργειακή φτώχεια με τα δυσβάστακτα τιμολόγια της ΔΕΗ και την υπέρογκη αύξηση των καυσίμων, σε συνδυασμό με την ανασφάλεια του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργούν μια υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

Από την άλλη, δυστυχώς η πανδημία συνεχίζει να προελαύνει αφού η κυβέρνηση και το υπουργείο, έμεινε στα πανηγύρια του 1ου κύματος, διατυμπανίζοντας από το περασμένο καλοκαίρι ότι «ξεμπερδέψαμε» με τον κορωνοϊό και άφησε γυμνό το ΕΣΥ με τις αναστολές και τις μετακινήσεις ιατρών και του προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με ανεπαρκείς ΜΕΘ και ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι μετά από το πάθημα της πανδημίας και τα χιλιάδες θύματα θα ενισχυόταν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, γίνεται το αντίθετο.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, οι Υγειονομικοί που έχουν δώσει 2 χρόνια τώρα τη μάχη με την πανδημία, μπαλώνοντας τις μεγάλες τρύπες του συστήματος, με συνεχείς μετακινήσεις, με ελάχιστα ρεπό, με περικοπή των αδειών, περισσότερο στοχοποιούνται παρά αναγνωρίζεται η προσφορά τους από την πολιτεία.

Κατόπιν όλων αυτών, θεωρούμε απαραίτητη και αυτονόητη την συμμετοχή μας την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 12:00 πμ στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου και καλούμε όλους τους δημότες να πάρουν σαφή θέση.
Δηλώνουμε με την παρουσία μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να «λεηλατήσουν» το νοσοκομείο του Μεσολογγίου και δεν θα το αφήσουμε έρμαιο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ευνοώντας σταθερά τους ιδιώτες.


Βασίλης Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας:

12-7-2022

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας προς τον Υπουργό Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη, θέτει το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης και διαρκούς υποβάθμισης του Γ.Ν. Μεσολογγίου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει ο κ.Γκίζας χαρακτηριστικά «εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που καταγράφονται τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων μιας ευρύτατης γεωγραφικής περιοχής, καθώς το Γ.Ν.Μεσολογγίου εξυπηρετεί σχεδόν το ήμισυ του μεγαλύτερου νομού της χώρας […] Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί η σημαντική αύξηση του πληθυσμού που καταγράφεται στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες και τις περιόδους εορτών».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζετε, το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι έκδηλη η αγωνία όλων μας για την περαιτέρω υποβάθμισή του.

Λάβετε υπόψη ότι, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που καταγράφονται τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων μιας ευρύτατης γεωγραφικής περιοχής, καθώς το Γ.Ν.Μεσολογγίου εξυπηρετεί σχεδόν το ήμισυ του μεγαλύτερου νομού της χώρας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι από το συγκεκριμένο Νοσοκομείο εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και των πιο απομακρυσμένων Κοινοτήτων του Δήμου Ναυπακτίας, που απέχουν έως και 4 ώρες από το Μεσολόγγι. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί η σημαντική αύξηση του πληθυσμού που καταγράφεται στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες και τις περιόδους εορτών.

Τα αιτήματα που έχουν ήδη κατατεθεί από πλευράς Διοίκησης του Γ.Ν. Μεσολογγίου και χρήζουν άμεσης επίλυσης είναι τα ακόλουθα:

1) Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού: 10 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
2) Πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού: 8 θέσεις
3) Επικουρικό ιατρικό προσωπικό: 12 θέσεις
4) Επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό: 9 θέσεις
5) Επικουρικό επιστημονικό προσωπικό: 1 θέση
6) Επικουρικό παραϊατρικό προσωπικό: 2 θέσεις

Ζητώ όπως εξετάσετε τα αιτήματα του Νοσοκομείου και μεριμνήσετε για την επίλυσή τους, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και περίθαλψη των πολιτών.

Με εκτίμηση

Βασίλειος Γκίζας
Δήμαρχος Ναυπακτίας»


Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου:

13-7-2022

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι με απόφαση της διοίκησης θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την προσεχή Πέμπτη, 14 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης των εμπόρων και επιχειρηματιών της πόλης στα αιτήματα των εργαζομένων, τα οποία αποσκοπούν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης στην περιοχή μας, αποφασίστηκε να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου στον εξωτερικό χώρο των ΤΕΠ του Νοσοκομείου, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνει η κινητοποίηση.

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου έχει στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου με την αποστολή επιστολών και την πραγματοποίηση συναντήσεων με αρμόδιους κρατικούς φορείς το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας ως κύριο αίτημα την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και την – σε βάθος χρόνου – απένταξή του από το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας.


Πάνος Παπαδόπουλος
Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»:

12-7-2022

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο της πόλης μας, έλαβε ομόφωνη απόφαση, μεταξύ των άλλων, να συμμετάσχει στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων και των Ιατρών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/7/2022 και ώρα 12:00μ.μ. στον εξωτερικό χώρο των ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

Οφείλουμε όλοι να δηλώσουμε την παρουσία μας και τη συμπαράστασή μας ώστε να αποτρέψουμε όλα όσα τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμα για το Νοσοκομείο μας και τη δημόσια υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Για το λόγο αυτό θεωρώ, από την θέση ευθύνης που έχω διατελέσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, ότι τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα επιβάλλεται:

Με απόφαση του Δημάρχου να κλείσει ο Δήμος σε ένδειξη συμπαράστασης και να παραβρεθούν όλοι, αιρετοί και εργαζόμενοι, στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, τουλάχιστον για μία ώρα (12:00 έως 13:00) να κλείσουν τα καταστήματα της πόλης ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στις προσπάθειες υποβάθμισης και αποψίλωσης του Νοσοκομείου μας.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟY:

12-7-2022

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Δημόσιων Δομών Υγείας έχει ισχυρό αντίκτυπο και στις Περιφερειακές Μονάδες Υγείας της χώρας, όπως το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Μετά από αιτήματα για επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων του Νοσοκομείου μας , όπως:

• οι ελλείψεις ιατρών, (από τις 48 οργανικές θέσεις υπηρετούν 27),
• οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού
• η μη προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού,
• οι μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες δημόσιες δομές

ο Σύλλογος μας, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση αυτή, σας προσκαλεί στην στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14/7/22 από 12:00 έως τις 15:00 στον χώρο του Νοσοκομείου.

Ο αγώνας για την ύπαρξη και την στελέχωση τη Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου είναι υπόθεση της κοινωνίας.

Η παρουσία όλων στην κινητοποίηση είναι πολύτιμη για την διασφάλιση της ύπαρξης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.


Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου:

12-7-2022

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 12.00 αξίζει να βρεθούμε όλοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και να ενώσουμε τις φωνές μας με το Σωματείο Εργαζομένων για διεκδίκηση προσωπικού και πόρων.
Οφείλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Υγείας! Η ύπαρξη Νοσοκομείου στο Μεσολόγγι εξυπηρετεί ένα τεράστιο αριθμό πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση με τις εφημερίες και τις μετακινήσεις του προσωπικού, θα μας επιτρέπεται να αρρωστήσουμε μόνο Τρίτη, Πέμπτη και κάθε δεύτερο Σάββατο!!
Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό και κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές μας!

Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 12.00 ας αφήσουμε για μία ώρα ότι κάνουμε και ας βρεθούμε στο προαύλιο του Νοσοκομείου μας στηρίζοντας την στάση εργασίας των εργαζομένων.


Η τριμέλης Επιτροπή Ιατρων ΓΝΜεσολογγιου:

10-7-2022

Με το ράβε-ξήλωνε, αντί προσλήψεων διαλύουν και τα δύο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας (και όχι μόνο).

Το ότι η κυβέρνηση δεν είναι πολύ υπέρ του ΕΣΥ το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό. Το έκαναν σαφές και με τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες τους, που εισάγουν ιδιώτες εντός των νοσοκομείων. Το ότι όμως η κυβέρνηση και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα έδειχνε τέτοια ανικανότητα στη διαχείριση –που να είναι σε ένα συνεχές ράβε-ξήλωνε, χωρίς καμία λογική – δεν είναι εύκολο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους.

Καρδιολόγος από το (υποστελεχωμένο) Γ.Ν. Αγρινίου αποσπάται στη Ζάκυνθο (καλοκαίρι γαρ) με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες οι εφημερίες στο Γ.Ν. Αγρινίου. Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής παραιτείται. Καρδιολόγος από το Γ.Ν. Μεσολογγίου καλείται –ενώ βρίσκεται σε άδεια να εφημερεύσει στο Γ.Ν. Αγρινίου. Και για να κλείσουν οι φοβεροί χειρισμοί, λίγες μέρες μετά καρδιολόγος από το Γ.Ν. Μεσολογγίου παίρνει εντολή να καλύψει 3 εφημερίες στο Γ.Ν. Αγρινίου. Επειδή οριακά βγαίνουν οι εφημερίες στο Γ.Ν. Μεσολογγίου, αυτό σημαίνει ότι θα κλείνει η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Μεσολογγίου. Δηλαδή το κενό μεταφέρθηκε από το Γ.Ν. Αγρινίου στο Γ.Ν. Μεσολογγίου. Το πόσο επισφαλής είναι η εφημερία χωρίς καρδιολόγο δε χρειάζεται να το υπεραναλύσουμε. Το ότι οι περιώνυμες προσλήψεις και η προκήρυξή τους αγνοούνται από το Μάρτιο, ενώ έχει φτάσει μέσα Ιουλίου δείχνει τις πραγματικές τους προθέσεις .Kαι επειδή θα ακούσουμε και για τους γιατρούς που «δεν πάνε» στις προκηρύξεις, αναρωτιόμαστε ειλικρινά ποιος εργαζόμενος θα επέλεγε μια τέτοια θέση όταν βλέπει αυτή τη μεταχείριση.

Απαιτούμε την ακύρωση της εντολής μετακίνησης καρδιολόγων από την καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Μεσολογγίου προς το Γ.Ν. Αγρινίου, όταν ούτε καν σε προκήρυξη για επικουρικό καρδιολόγο δεν έχουν προχωρήσει…


Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»:

9-7-2022

Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και θέλει την στήριξη όλων μας.
Από τις 48 οργανικές θέσεις ιατρών, είναι καλυμμένες μόνο οι 27 και κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και βρίσκονται στις θέσεις τους με παρατάσεις οι οποίες λήγουν τέλος του έτους.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί στους νοσηλευτές και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Πόροι δεν δίνονται, προσλήψεις δεν γίνονται, οι επικουρικοί δεν νομιμοποιούνται και αυτοί που βρίσκονται εκτός συστήματος λόγω μη εμβολιασμού, δεν επαναφέρονται.
Η κατάσταση είναι τραγική, το νοσοκομείο μας σε κίνδυνο και η κυβέρνηση αδιαφορεί, διαλύει το ΕΣΥ και πριμοδοτεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Καλούμε όλους τους δημότες, να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους, στηρίζοντας την στάση εργασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου μας, που πρέπει να μετατρέψουμε σε παλλαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου και να στηρίξουμε τη θέση μας, ότι τα δύο Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να σταματήσουν να είναι διασυνδεδεμένα και να γίνουν άμεσα ανεξάρτητα.

Η ύπαρξη του Νοσοκομείου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας.
Εάν δεν ενεργοποιηθούμε και δεν παλέψουμε, δεν πρόκειται να μας χαρισθεί τίποτα.

Την Πέμπτη 14/7/2022 στις 12.00 όλοι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

——–

Ομόφωνη απόφαση στήριξης του Νοσοκομείου – Συμμετοχή του Δήμου στη στάση εργασίας των εργαζομένων στις 14/7/2022 – Ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Δήμο για κοινή συνάντηση των Δημάρχων της Αιτωλ/νίας για τον υγειονομικό χάρτη στο Νομό

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/7/2022, η οποία προκλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της παράταξής μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου έλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ τις παρακάτω αποφάσεις:

Την υλοποίηση της πάγιας θέσης – αιτήματος αυτονόμησης και αποσύνδεσης του Νοσοκομείου μας από το Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, που είναι σταθερό αίτημα όλων των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής από το 2016.

Την άμεση στελέχωση με τις απαιτούμενες μόνιμες θέσεις ιατρών και ειδικότερα ενός (1) χειρουργού, δύο (2) αναισθησιολόγων, δύο (2) παιδιάτρων και ενός (1) ακτινοδιαγνώστη.

Την άμεση αντικατάσταση, με νομοθετική ρύθμιση, μονήρων ειδικοτήτων που έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης, ήτοι: ενός (1) νευρολόγου, ενός (1) οφθαλμιάτρου και ενός (1) ΩΡΛ.

Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με μόνιμες θέσεις και σε πρώτο στάδιο με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έχουν παγώσει.

Την άρση κάθε προσπάθειας αποψίλωσης της καρδιολογικής κλινικής με μετακινήσεις προς το Αγρίνιο, η οποία με τόσο κόπο και θυσίες στάθηκε στα πόδια της.

Στη βάση των παραπάνω συγκροτεί επιτροπή υπό τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους φορείς της πόλης και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ώστε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συναντήσεις προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ.λπ.).
Την συμμετοχή του Δήμου στη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου την Πέμπτη 14/7/2022 και ώρα από 12:00 έως 14:00, με χώρο συγκέντρωσης στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Δημάρχου Μεσολογγίου για κοινή συνάντηση όλων των Δημάρχων της Αιτωλ/νίας με θέμα τον υγειονομικό χάρτη στο Νομό και κύρια στόχευση την αυτονόμηση – διαχωρισμό των δύο νοσηλευτικών μονάδων στο Νομό, με ταυτόχρονη και γενναία ενίσχυσή της σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Η υπόθεση του Νοσοκομείου, για μια ακόμη φορά, πρέπει, κατά την άποψή μας, να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας, όπως ακριβώς έγινε το 2016. Θεωρούμε ότι κανένας φορέας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και οι συνδημότες μας, δεν πρέπει να απουσιάζουν από αυτή την προσπάθεια. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, για μια ακόμη φορά, πρέπει να μπουν μπροστά στις πάγιες διεκδικήσεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν οι απαραίτητες συναντήσεις και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση (Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, συλλογικοί φορείς). Έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα από την κοινή δράση όλων η όποια επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας θα αποτραπεί, σε πείσμα όσων στην πράξη έχουν δημιουργήσει καταστάσεις που θυμίζουν το απώτερο παρελθόν.