hospital agrinio2

Αναγκαία η στήριξη των καρκινοπαθών της Αιτωλοακαρνανίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια
Θέμα: Στήριξη των καρκινοπαθών της Αιτωλοακαρνανίας και ανάγκη αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αγρινίου

Κύριε Υπουργέ,

Το Νοσοκομείο Αγρινίου αποτελεί ένα νοσοκομείο σύγχρονων προδιαγραφών, σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα, η ασθένεια που ταλανίζει χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας είναι ο καρκίνος. Η Αιωλοακαρνανία δεν αποτελεί εξαίρεση και εκατοντάδες ασθενείς στο Νομό έχουν ανάγκη να υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Κι ενώ το Νοσοκομείο Αγρινίου, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες αυτές, δε διαθέτει Ογκολογική Κλινική ούτε ιατρούς ογκολόγους. Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν για τις θεραπείες τους στο Νοσοκομείο της Πάτρας ή σε Νοσοκομεία άλλων όμορων νομών και να υφίστανται τεράστια σωματική και ψυχική ταλαιπωρία καθώς πρέπει να μετακινούνται συνεχώς σε μεγάλες αποστάσεις ακόμα και 1 ή 2 ώρες μακριά.

Οι τεράστιες διαστάσεις δε του προβλήματος γίνονται περισσότερο αντιληπτές αν ληφθεί υπ’όψιν η γεωμορφολογία της Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας με το επικίνδυνο οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος της, καθώς και το υψηλό κόστος των διοδίων και δη των διοδίων της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης για τη μετάβαση στα Νοσοκομεία της Πάτρας, εν μέσω μάλιστα της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.

Κύριε Υπουργέ, με τα δεδομένα αυτά, είναι σαφές ότι πρέπει να δοθεί λύση προκειμένου οι καρκινοπαθείς της Αιτωλοακαρνανίας να μπορούν να εξυπηρετούνται για τις θεραπείες τους πλησίον της περιοχής κατοικίας τους. Το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι ένα σύγχρονο Νοσοκομείο που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτές, με τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής και την πρόσληψη ιατρών ειδικότητας ογκολόγου, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας στο οποίο η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

Τι απαντάει το Υπουργείο στο πρόβλημα που ταλανίζει τους καρκινοπαθείς της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι δεν μπορούν να υποβληθούν στις αναγκαίες θεραπείες στο Νοσοκομείο Αγρινίου και αναγκάζονται να μετακινούνται σε όμορους νομούς;
Πώς σκοπεύει το Υπουργείο να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς της Αιτωλοακαρνανίας; Σκοπεύετε να προχωρήσετε στη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στην προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη ιατρών ογκολόγων στο Νοσοκομείο αυτό;

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος – Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας