dentist1

Δράσεις προληπτικής ιατρικής από το ‘Χαμόγελο του παιδιού’

Από τις 13 έως και τις 24 Ιανουαρίου 2020 το Νέο Κινητό Πολυιατρείο για Παιδιά και η Κινητή Μονάδα Ιατρικής/Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επισκέφθηκαν Δήμους του Νομού Αιτ/νίας όπου σε συνεργασία με εθελοντές παιδιάτρους και οδοντιάτρους του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτ/νίας & Αγρινίου παρείχαν δωρεάν 138 προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους και 1019 προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του νομού.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό & Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτ/νίας, το Δήμο Θέρμου, το Δήμο Ξηρομέρου και το Δήμο Αγρινίου. Στόχο της δράσης είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών και των οικογενειών τους για την υγεία τους και την στοματική τους υγεία.

Καθημερινά κλιμάκιο εθελοντών παιδιάτρων & οδοντιάτρων συνόδευαν το Κινητό Πολυιατρείο και την κινητή οδοντιατρική/ιατρική μονάδα, πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους, σε δεκάδες μαθητές/τριες 14 Δημοτικών Σχολείων, 5 Νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα, στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Κανδήλας, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου, στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Φυτειών, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη, στο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Αστακού, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων, στο Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας και στο Δημοτικό Σχολείο Παντάνασσας. ‘Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που εξετάστηκαν, έλαβαν ατομικό δελτίο παιδιατρικής και οδοντιατρικής εξέτασης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει τις πιο θερμές του ευχαριστίες, και να τονίσει την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων. Οι καθημερινές ενέργειες και οι προσπάθειες όλων και κυρίως των εθελοντών παιδιάτρων & οδοντιάτρων του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου καθώς του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αιτ/νίας, είχαν ως αποτέλεσμα να εξεταστούν παιδιά που η πλειοψηφία των περισσοτέρων δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ έως τώρα οδοντίατρο και κάποια παιδιά παιδίατρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία και τη φιλοξενία:

Στην 6η ΥΠΕ για τη πολύτιμη βοήθεια της.
Στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και στα μέλη του Δ.Σ, που ακούραστα πραγματοποίησαν προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους.
Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αιτ/νίας και στα μέλη του Δ.Σ και σε όλους τους εθελοντές οδοντιάτρους που ακούραστα πραγματοποίησαν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους.
Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και στα μέλη του Δ.Σ και σε όλους τους εθελοντές οδοντιάτρους που ακούραστα πραγματοποίησαν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους.
Στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτ/νίας.
Στο Δήμο Θέρμου και στο Δήμο Ξηρομέρου για τη πολύτιμη βοήθεια τους και την φιλοξενία τους.
Στο Ξενοδοχείο Imperial Hotel για τη δωρεάν φιλοξενία του προσωπικού, το οποίο στελέχωνε τη δράση της προληπτικής στο Δήμο Αγρινίου.
Την Γέφυρα Α.Ε που κάλυψε δωρεάν τη διέλευση των Κινητών Μονάδων.
Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου που συνέβαλαν στην οργάνωση της δράσης.
Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμου που συνέβαλαν στην οργάνωση της δράσης.
Στους Διευθυντές των Σχολείων καθώς και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την υπέροχη συνεργασία.