29dfeatureimage

Πρεμιέρα σύγχρονης όπερας σε ζωντανή μετάδοση στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD”,συνεχίζει τις συγκλονιστικές προβολές και παρουσιάζει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 19:55 την παγκόσμια πρεμιέρα της σύγχρονης όπερας «Ακένατον». Η νέα παραγωγή της Met αποτελεί το νέο, πρωτοποριακό αριστούργημα του κορυφαίου Philip Glass.

Παραδοσιακά η Met μας επιφυλάσσει μια πρωτοποριακή παραγωγή κάθε Νοέμβριο, σε κάθε σεζόν της. Ο βραβευμένος Phelim Mc Dermott, γνωστός μεταξύ άλλων από την προηγούμενη συνεργασία του στην τεράστια επιτυχία «Σατιαγκράχα» του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή «Ακενάτον». Ο νέος κόντρα τενόρος Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη. Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

Η υπερπαραγωγή «Ακενάτον» της Met περιλαμβάνει Φαραωνικά σκηνικά και κοστούμια, πάντα με την ιδιαίτερη ματιά του Philip Glass, στην οποία δίνει μια ιδιαίτερη νότα η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met, Karen Kamensek.
Η παραγωγή του «Ακενάτον» σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier Award για την καλύτερη New Opera Production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.

Διάρκεια: 3 ώρες και 31 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €

Κρατήσεις εισιτηρίων:
Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης μία ώρα πριν την παράσταση. ( Σάββατο 23-11-2019 από τις 19.00 – 20.00 )

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.
Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.