ionia1

Εκ περιτροπής διακοπή κυκλοφορίας στις σήραγγες της Ιόνιας οδού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στα τμήματα που περιλαμβάνουν τις 4 συνολικά σήραγγες του αυτοκινητοδρόμου, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων αυτών.
Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 21 έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

1. Από τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας 21 έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Γαβρολίμνης και του Α/Κ Μεσολογγίου, με ταυτόχρονα αποκλεισμό των κλάδων εισόδου των Ανισόπεδων Κόμβων Γαβρολίμνης (με κατεύθυνση προς Ιωάννινα), και Ευηνοχωρίου (με κατεύθυνση προς Αντίρριο), Μεσολογγίου (με κατεύθυνση προς Αντίρριο), για τις ανάγκες συντήρησης των σηράγγων Καλυδώνας.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Γαβρολιμνης και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Μεσολογγίου. Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μεσολογγίου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Γαβρολιμνης.
Να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, θα ισχύσει και αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων τελών του Μετωπικού Σταθμού της Κλόκοβας, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν, ενώ η διέλευση από τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Μεσολογγίου, θα γίνεται ελεύθερα χωρίς την πληρωμή διοδίων τελών.

2. Από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 23 έως τις έως τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων Αμπελιάς.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αβγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο). Ακολούθως, όσοι οδηγοί, κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα εισέρχονται στην Ιόνια Οδό μέσω του Α/Κ Αβγού. Τέλος όσοι οδηγοί αναχωρούν από την πόλη των Ιωαννίνων και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα προσεγγίζουν τον κόμβο του Αβγού μέσω της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Άρτα, ενώ θα ισχύσει και αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων τελών του Μετωπικού Σταθμού Τερόβου, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν.

3. Τέλος, από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου και της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αντιρρίου και του Α/Κ Γαβρολίμνης, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων Μακύνειας και Κλόκοβας.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αντίρριου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Γαβρολίμνης. Αντιστοίχως, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Γαβρολίμνης και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Αντίρριου.

Να επισημάνουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των προαναφερθέντων ρυθμίσεων, ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Γαβρολίμνης θα λειτουργούν κανονικά, χρεώνοντας πλήρως αναλογικά τους οδηγούς για τη χρήση του τμήματος Α/Κ Αγρινίου Νότιος – Α/Κ Γαβρολίμνης, τμήμα το οποίο είτε θα έχουν διανύσει (οι κινούμενοι προς Αντίρριο) είτε πρόκειται να διανύσουν (οι κινούμενοι προς Ιωάννινα).
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.
Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.