29dfeatureimage

Συνάντηση επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου με την νέα δημοτική αρχή

Συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, ανάπλαση ιστορικού κέντρου, κυκλοφοριακό, ελεγχόμενη στάθμευση και καθεστώς λειτουργίας παραλιακών οδών συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων στη λίστα των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποίησαν την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και οι συνεργάτες του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδος κ. Θέμη Δαβανέλλο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου κ. Αποστόλη Παπαϊωάννου, τον Πρόεδρο της Εμπορικής Ένωσης κ. Βασίλη Μπακατσιά και τον Πρόεδρο των Συνεργείων Αυτοκινήτων κ. Κώστα Αναδιώτη.

Και οι δύο πλευρές εστίασαν στα προβλήματα και τους προβληματισμούς που απασχολούν τον επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο τοποθετώντας στην κορυφή της συζήτησης την αξιοκρατική αντιμετώπιση των μελών της Ομοσπονδίας από τις υπηρεσίες του Δήμου με κύριο στόχο τη δίκαιη κατανομή των προμηθειών και τη συνακόλουθη οικονομική ενίσχυση του τόπου, αλλά και το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου σε συνδυασμό με το κυκλοφοριακό και το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Καταλήγοντας σε κοινές δεσμεύσεις για ευρύτερη συνεργασία, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας επεσήμανε το σημαντικότατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο συστηματικός και επί της ουσίας διάλογος με το μεγαλύτερο επαγγελματικό φορέα και τα μέλη του. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου του Δήμου μας και μέσα από την αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία να ενισχύσουμε αναπτυξιακά και οικονομικά τον τόπο μας. Είμαστε εδώ για να συζητούμε, να ανταλλάσουμε απόψεις και να βρίσκουμε λύσεις μαζί».


Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου συνάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδος με την νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας.
Στη συνάντηση ανταλλάχτηκαν γενικά απόψεις για τα θέματα που αφορούν τους επιχειρηματίες της περιοχής όπως η Τουριστική ανάπτυξη, το κυκλοφοριακό, η εξεύρεση Parking στο κέντρο της πόλης, η δίκαια κατανομή των προμηθειών του Δήμου και άλλα πολλά.
Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα και Δεσμεύτηκαν και οι δύο πλευρές για Στενή Συνεργασία ώστε ο Δήμος να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Από την πλευρά της Ομοσπονδίας ζητήθηκε η εκπροσώπηση των επιχειρηματιών σε όλες εταιρείες και τις επιτροπές του Δήμου που τους αφορά, όπως Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΝ, Αναπτυξιακή κλπ ώστε η συνεργασία να έχει και θεσμική υπόσταση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Ντίνος Τσουκαλάς
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θωμάς Κοτρωνιάς
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Σωκράτης Παπαβασιλείου
Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Παπαϊωαννίδης
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ζαχαρίας Χοχτούλας

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αποστόλης Παπαϊωάννου
Ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Βασίλης Μπακατσιάς
Ο Πρόεδρος των Συνεργείων αυτοκινήτων Κώστας Αναδιώτης