jjjjj

Εορτασμός ιερού ναού Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας

Με εκκλησιαστικη λαμπρότητα εορτασθηκε κι εφέτος η μνήμη του Απ. Παύλου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Απ. Παύλου Μεγάλης Χώρας. Στις 28 Ιουνίου το απόγευμα τελεσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου,με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, των πολιτιστικών Συλλόγων “Αγία Σκέπη” και ” Το Παλαιόκαστρο” και πλήθους κόσμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριος Τριαντης προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου. Μετά το πέρας του Εσπερινου οι πολιτιστικοί Σύλλογοι παρουσίασαν παραδοσιακους χορούς στο προαύλιο του Ναού.
Την κυριωνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία μίλησε ο Πανοσ. Αρχιμ. Παύλος Ντανας, Ιεροκυρηξ της Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Και οι δύο ομιλητές τόνισαν μεταξύ των άλλων, τα γνωρίσματα των δύο μεγάλων αστέρων της Εκκλησίας, Πέτρου και Παύλου όπως την μετάνοια, την πίστη, την αγωνιστικό τη τα, την αγάπη, τα οποία θα πρέπει να χαρακτηριζουν όλους μας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελεσθηκε Εσπερινός και Ιερά παράκληση προς τον Άγιο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την συνεργασία των: Εκκλησιαστικου Συμβουλίου, του Τοπικού Προέδρου κ. Γεωργίου Μερκου και του Δήμου Αγρινίου.