mesologi diavlos

Σημαντική εξέλιξη για την Μαρίνα Μεσολογγίου

Με σχετική απόφαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου (Α.Π. 11629/14-6-2019 ΑΔΑ: Ω7ΙΜ465ΧΘΟ-Φ2Ζ) που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εγκρίθηκε η τμηματική άδεια λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας Μεσολογγίου) ελλιμενισμού 84 σκαφών στο θαλάσσιο χώρο και στις προβλεπόμενες θέσεις των παραλιακών κρηπιδωμάτων και 50 θέσεων χερσαίας εναπόθεσης σκαφών καθώς επίσης και η αδειοδότηση για τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (κτήρια γραφείων, καταστήματα με χρήση πλυντήρια, μίνι μάρκετ, ναυτιλιακά, WC – ντους και καφετέρια).
Η ανωτέρω εξέλιξη αποτελεί την πλέον χαρμόσυνη είδηση αναφορικά με την προοπτική του μεγάλου αυτού έργου που χρόνια τώρα είχε “βαλτώσει” και ξεμπλοκάρισε χάρις στις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. καθώς και των τεχνικών και νομικών συμβούλων της.
Καθίσταται σαφές ότι η από 2-5-2019 τροποποίηση της από 17-12-2013 σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μεσολογγίου, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την υλοποίηση της πολυπόθητης επένδυσης.
Τώρα πλέον το λόγο έχουν οι μέτοχοι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Το σίγουρο είναι ότι το προσεχές χρονικό διάστημα η Μαρίνα θα ξαναγεμίσει τουριστικά σκάφη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου


‘’Η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για την έγκριση τμηματικής άδειας λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου που αφορά τον ελλιμενισμό 84 σκαφών κατηγορίας ΙΙ, ΙΙΙ, IV, 50 θέσεις χερσαίας εναπόθεσης σκαφών όπως επίσης και για τις υποστηρικτικές κτιριακές εγκαταστάσεις (κτίρια γραφείων, καταστήματα με χρήση πλυντήρια, μίνι μάρκετ, ναυτιλιακά, WC-ντους) αποτελεί τη καλύτερη είδηση για την αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο του Μεσολογγίου αλλά της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα την δικαίωση των άοκνων και σκληρών προσπαθειών των τελευταίων ετών’’. Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Βαρεμένος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, προσθέτοντας ότι αυτό το πρώτο βήμα θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Γιώργος Βαρεμένος – Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Το υπουργείο Τουρισμού απέδειξε στην πράξη ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για επενδύσεις με νομιμότητα.

Αναμφίβολα, η έγκριση τμηματικής άδειας λειτουργίας διακεκριμένων τμημάτων του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου, που αφορά τον ελλιμενισμό 84 σκαφών κατηγορίας ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, πενήντα θέσεις χερσαίας εναπόθεσης σκαφών καθώς επίσης και η αδειοδότηση για τις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις είναι μια πολύ καλή είδηση.

Επιπλέον αποτελεί δικαίωση για όλους εμάς, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια για αυτό το έργο. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της πόλης του Μεσολογγίου αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας διευθετείται με θετικό τρόπο. Αναμένουμε αυτή τη φορά η εταιρεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Γνωρίζουμε ότι ο λαός του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας δε θα ανεχτεί καμία ολιγωρία.

Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντοτε μαζί του να διεκδικούμε τη νομιμότητα και τη δίκαιη ανάπτυξη.

Μαρία Τριανταφύλλου – Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας