Χριστουγεννιάτικη γιορτή αφιερωμένη στον Εθνικό Ευεργέτη Δημήτριο Παπαχαραλάμπους

 

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εορταστική εκδήλωση του Τμήματος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, που ήταν αφιερωμένη στον Εθνικό Ευεργέτη Δημήτριο Παπαχαραλάμπους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε στο πρώτο μέρος τα παραδοσιακά κάλαντα από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, υπό την διεύθυνση της Κατερίνας Αναστασοπούλου, με την συνοδεία μουσικής ορχήστρας (κανονάκι Παντελής Αναστόπουλος, κλαρίνο Αθανάσιος Αγγελής, λαούτο Παναγιώτης Μήτσου, κρουστά Ιωάννης Αναστασόπουλος), ποιήματα και θεατρικούς διαλόγους από παιδιά των κατηχητικών.

Στο δεύτερο μέρος περιελάμβανε το εκτεταμένο θεατρικό «Το λουλούδι της ξενιτειάς, ήτοι τα Χριστούγεννα του Παπαχαραλάμπους», στο οποίο παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ο Εθνικός Ευεργέτης και Ευεργέτης της Ναυπάκτου, με βάση τα ιστορικά στοιχεία της βιογραφίας του και μέσα στα πλαίσια της παραδόσεως του τόπου μας και στο πνεύμα της εορτής των Χριστουγέννων. Το θεατρικό παρουσίασαν παιδιά των κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας, ενώ συμμετείχε και η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική.

Στο τέλος της γιορτής ο Σεβασμιώτατος μίλησε με ενθουσιασμό για την πολύτιμη παράδοσή μας και για τον ευεργέτη, λέγοντας ότι η ψυχή του Ευεργέτη θα αγάλλεται θα χαίρεται μαζί στην εορτή που παρουσίασαν τα παιδιά της πόλης του, και συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και τα παιδιά.

Ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Σιαμαντάς, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας και απηύθυνε κατάλληλο χαιρετισμό στην έναρξη της εορτής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Παίσιος, Διευθυντές Σχολείων και Εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου που γέμισε την Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα.