rmegaro

Δημοτικές αναταράξεις από την παρουσία των μεταναστών στο Μεσολόγγι

Πάνος Παπαδόπουλος:

Η παράσταση αρχίζει: Ο Πινόκιο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου!

κ. Καραπάνο,
Γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς και η τοπική κοινωνία τις θέσεις και τις απόψεις μου για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, που ως αυτοδιοικητική παράταξη «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» έχουμε δημοσιοποιήσει.
Εάν υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες και ποιες που αφορούν τη διοίκηση δύο (2) Νοσοκομείων, σε σχέση με την παρουσία μου στη σύσκεψη που προκαλέσατε σχετικά με τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης και την οποία διοργανώσατε εκ των υστέρων, αφήστε να το γνωρίζουμε εμείς. Εξάλλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που μέχρι σήμερα δεν έχετε συγκαλέσει, έχουμε να πούμε πολλά κ. Καραπάνο…
Ως προς την επικοινωνία μου με τον Γ.Γ. Μεταναστευτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα, εξακολουθείτε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΨΕΥΔΕΣΤΕ γιατί σε ερώτημα που του κάνατε για την «νοσηλευτική αντιμετώπιση» την επόμενη ημέρα έλευσης και εγκατάστασης των μεταναστών, σας έδωσε τη λογική και αναμενόμενη απάντηση, ότι τυχόν προβλήματα υγείας θα αντιμετωπιστούν από το Νοσοκομείο, το ΚΕΛΠΝΟ και τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Και φυσικά δεν σας είπε, όπως για πολλοστή φορά συκοφαντικά αναφέρετε, ότι ήμουν γνώστης της έλευσης των μεταναστών!
Σας προκαλώ λοιπόν, εσείς ο ίδιος να ζητήσετε άρση του τηλεφωνικού σας απορρήτου για να δούμε ποιος λέει αλήθεια!
Εξακολουθείτε λοιπόν να είστε κατά συρροή ψεύτης και συκοφάντης και σας δηλώνω ότι ως τέτοιος θα αντιμετωπιστείτε.
Το να επισκέπτεται κάποιος το ΚΕΠ Μεσολογγίου με την ιδιότητα εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για να πάρουν ΑΜΚΑ όσοι δεν έχουν, που απαιτεί η εθνική νομοθεσία, εσάς τι σας κόβει; Δικό σας είναι το ΚΕΠ κ. Καραπάνο για να χρησιμοποιείτε υπαλλήλους και προσωπικό ως το κρυφό μάτι των ενοχλητικών συμπολιτών που ζητούν εξυπηρέτηση, η οποία εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών; Αλλά βέβαια, η συγκεκριμένη πρακτική είναι συνηθισμένη, όχι μόνο εκεί, αλλά και στο σύνολο της διοικητικής πυραμίδας του Δήμου, ως ελάχιστο δείγμα γραφής της δικής σας αντίληψης που υπακούει στη λογική χρόνια τώρα του βολέματος των «δικών μας παιδιών».
Τέλος, μιας και έχετε ξεπεράσει τον Πινόκιο των παιδικών μας χρόνων, προτείνω να παρακολουθήσετε την παράσταση «Ο Πινόκιο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου». Καλό θα σας κάνει.

ΥΓ. Σας προτρέπω, δείχνοντας στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν καταλύσει στην πόλη, να ενεργοποιήσετε τις υφιστάμενες δομές του Δήμου και την τοπική κοινωνία να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους ως άνθρωποι και ως Μεσολογγίτες. Άλλο δρόμο πλέον δεν έχετε, γιατί για άλλη μια φορά τα γεγονότα θα σας ξεπεράσουν.

Ι.Π. Μεσολογγίου, 24 Νοεμβρίου 2018
Πάνος Παπαδόπουλος
Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλ/νιας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


H απάντηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου:

Περιττές οι υποδείξεις περί «ευαισθησίας» από τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο

Ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος συνεχίζει με τη νέα του ανακοίνωση την πρακτική της ανακύκλωσης των ειρωνικών σχολίων και ύβρεων ελλείψει άλλων σοβαρών επιχειρημάτων.
«Κουνάει το δάκτυλο» στο Δήμο και τη δημοτική αρχή και μιλά για στοιχειώδη ευαισθησία και ενεργοποίηση των υφιστάμενων δομών του δήμου. Τον ενημερώνουμε λοιπόν πως οι δομές του Δήμου είναι πλήρως οργανωμένες και αποτελεσματικές κι αν κληθούν να επιτελέσουν το έργο τους θα το πράξουν άριστα. Είναι στελεχωμένες με ειδικευμένο προσωπικό κι έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ειδικά δε όταν αυτή αφορά συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη ή ακόμη και σε κίνδυνο. Το απέδειξαν περίτρανα στις αρχές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου όταν 71 πρόσφυγες ζητούσαν βοήθεια, στήριξη και συμπαράσταση στο δράμα τους.
Το αποδεικνύουν καθημερινά επεκτείνοντας διαρκώς τα αντικείμενα των δράσεων τους, προσφέροντας φροντίδα και μέριμνα σε χιλιάδες πλέον συνανθρώπους μας, για τους οποίους ουδέποτε εξέτασαν την καταγωγή, την εθνικότητα, τη θρησκεία ή το χρώμα του δέρματός τους. Ο Δήμος, δημιούργησε χωρίς να έχει καμία υποχρέωση να το κάνει, νέες δομές στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στις οποίες μάλιστα έδωσε μόνιμο χαρακτήρα. Ενεργοποίησε δε την ίδια την κοινωνία και τις δυνάμεις της για τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την προσφορά.
Επομένως, είναι περιττές οι υποδείξεις του περί «ευαισθησίας». Ασφαλώς αναμένεται με ενδιαφέρον η συμμετοχή του κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μέχρι τότε, λόγο έλλειψης άλλου ενδιαφέροντος μπορεί να «σκαλίζει» τη «Διαύγεια» προς ανακάλυψη «φλεγόντων θεμάτων» και μικροπολιτικών «θησαυρών» που μονίμως καταλήγουν «άνθρακες».