29dfeatureimage

Πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το περιβάλλον

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος μοίρασε, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, 400 οικολογικές τσάντες βαρέου τύπου στις επιχειρήσεις της πόλης μας που εμπορεύονται τρόφιμα, προκειμένου να διανεμηθούν δωρεάν από τους καταστηματάρχες στους καταναλωτές.

Η παραπάνω προωθητική οικολογική ενέργεια στοχεύει στη μείωση της χρήσης  πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές καθώς και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αυτή επιφέρει. Οι τσάντες που μοίρασε ο Σύλλογος είναι πολλαπλών χρήσεων κατασκευασμένες από ανθεκτικό, ανακυκλώσιμο υλικόβαρέου τύπου.

Ο Σύλλογος μας ευελπιστεί ότι μέσα από τη συμβολική αυτή ενέργεια,καθώς και μια σειρά επερχόμενων, θα παροτρύνει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μία πιο οικολογική στάση και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμες τσάντες πολλαπλών χρήσεων για το σύνολο των αγορών τους, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Ειδικότερα οι κάτοικοι της περιοχής μας οφείλουν να δώσουν το παράδειγμα, καθώς ο τόπος μας χαρακτηρίζεται από τεράστια βιοποικιλότητα και η Λιμνοθάλασσα μας έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενος υγροβιότοπος σύμφωνα με τη συνθήκη Ramsar Natura. Είναι, λοιπόν, χρέος μας να πρωτοστατήσουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να αναπτύξουμε μία οικολογική συνείδηση.