Επίσκεψη μελών της Ακαδημίας ‘Σωκράτης’ στο Μεσολόγγι

Καθηγητές και σπουδαστές της Ακαδημίας «Σωκράτης» που εδρεύει στην πόλη Σάρλοτ (Βόρεια Καρολίνα) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, υποδέχθηκαν σήμερα στο χώρο της Πινακοθήκης της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος, καθώς επίσης η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Άντζελα Καζαντζή.
Ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος στο καλωσόρισμά του ευχήθηκε καλή διαμονή στα μέλη της Ακαδημίας, καλώντας τους ταυτόχρονα να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πολιτισμικές πτυχές της περιοχής, μέσα από επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος όπως είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα νεώτερα μνημεία αλλά και οι σύγχρονοι χώροι Τέχνης.
Ευχαρίστησε δε τους συνοδούς καθηγητές για επιλογή της επίσκεψης τονίζοντας πως η Ιερή Πόλη και ο Δήμος Μεσολογγίου εκφράζει την προθυμία να συνδράμει αντίστοιχες δράσεις παιδείας και πολιτισμού από αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.
Τα μέλη της Ακαδημίας «Σωκράτης» ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον κ. Γιώργο Αποστολάκo, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν το Μουσείο της οικογένειας Τρικούπη. Θ ακολουθήσουν απογευματινές επισκέψεις στον Κήπο των Ηρώων και το Άγαλμα της Ελευθερίας στην είσοδο της πόλης.
Αύριο Παρασκευή 13/7 θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας, στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό και θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην παραλία της Τουρλίδας. Οι σπουδαστές συνοδεύονται από τον Δ/ντή του Ελληνικού Προγράμματος της Ακαδημίας Μάνθο Σταμούλη και τον Συντονιστή και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Στιβανάκη.