29dfeatureimage

Αγορά οικοπέδου για τη δημιουργία κοινοχρήστου χώρου στη Ναύπακτο

Υπεγράφη στις 25-6-2018 από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Παναγιώτη Λουκόπουλο το συμβόλαιο αγοράς από τον Δήμο Ναυπακτίας του οικοπέδου στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, αξίας 105.000€, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη αλλά και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου. Το ποσό της αγοράς εξασφαλίσθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ναυπακτίας και όχι από δάνειο.

Πρόκειται για την δεύτερη αγορά οικοπέδου του Δήμου Ναυπακτίας μετά το οικόπεδο για το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο, με χρηστή διαχείριση, ο Δήμος Ναυπακτίας «επενδύει» στην αύξηση των κοινοχρήστων χώρων για την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Με προσεκτικά βήματα, σε δύσκολους καιρούς, λύθηκε ένα πρόβλημα του σχεδίου πόλεως, το οποίο ταλάνιζε την περιοχή για πολλές δεκαετίες, δημιουργώντας υποδομές που έλειπαν από την πόλη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχός Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος «Η αύξηση των κοινοχρήστων χώρων και η διάθεση τους στους πολίτες πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής»