c99

Περιοδεία Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Αιτωλοακαρνανία

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και νυν ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024.

Τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, οι αντιπρόεδροι Νίκος Ρήγας και Χρήστος Κοντούλας και το μέλος του ΔΣ Γιάννης Ιωάννου, οι οποίοι παρέθεσαν στον κ. Κεφαλογιάννη τα προβλήματα των εμπόρων της περιοχής και συζήτησαν μαζί του τις ευρωπαϊκές πολιτικές στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Στο κλείσιμο της συνάντησης η διοίκηση ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Κεφαλογιάννη στις προσεχείς Ευρωεκλογές, καθώς είναι εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την επόμενη πενταετία.


Με τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης στην έδρα της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην ευρύτερη περιοχή ο εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία.

«Η παρουσία του φίλου μου Μανώλη στο Νομό μας, μου δίνει την ευκαιρία να ζητήσω την στήριξή του σε μια σειρά μικρών και μεγάλων αιτημάτων που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρω τον οδικό Άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία που αποτελεί ένα διευρωπαϊκό έργο, απαραίτητο για την ανάπτυξη του τόπου μας. Κοντά σε αυτό επιγραμματικά επισημαίνω την ανάπτυξη θαλάσσιων και παραθαλάσσιων τουριστικών υποδομών, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και φυσικά την ανάγκη για ευρωπαϊκά εργαλεία που να «κουμπώνουν» στις ανάγκες της περιοχής μας» δήλωσε ο Θανάσης Μαυρομμάτης αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης για να συμπληρώσει χιουμοριστικά ότι «το συντριπτικό ποσοστό με το οποίο εξελέγη ο Νεκτάριος Φαρμάκης τον κράτησε εδώ και δεν είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή να έχετε -κόντρα-», με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να συμπληρώνει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν όχι απλά θετικό αλλά και επιθυμητό.

Πέρα από τα θεσμικά ζητήματα οι Μαυρομμάτης και Κεφαλογιάννης μοιράστηκαν με τους παριστάμενους προσωπικές ιστορίες από το κοινό πολιτικό και φιλικό τους παρελθόν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως επόμενο διάστημα.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για την επίσκεψη: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα να συναντώ ξανά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Αγρινίου και την Αιτωλοακαρνανία. Ως Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσα επίσης ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τις διεκδικήσεις μας για τη βελτίωση των τοπικών κοινωνιών».
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη στο Αγρίνιο και ευχαρίστησε τον Γιώργο Παπαναστασίου για την φιλοξενία, έναν άξιο Δήμαρχο και καλό φίλο, όπως ανέφερε.
Παρόντες στη συνάντηση οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Φαρμάκης, Μίμης Σκορδόπουλος, Π. Μαρνέζος, Χρήστος Γούλας, Γεωργία Μπόκα, Γιάννης Βασιλείου και ο πρ. του Δημοτικού Πάρκινγκ Π. Γιαννιώτης.


Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές για την Ευρωβουλή Μανώλη Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος στο Μεσολόγγι σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Κεφαλογιάννη σημαντικά θέματα της περιοχής και της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα, ενώ παρουσίασε συνοπτικά τον σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής για την επόμενη πενταετία.

Παράλληλα, οι δύο άντρες αναζήτησαν τρόπους με τους οποίους ζητήματα που αφορούν τον Δήμο θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να τύχουν έτσι μεγαλύτερης προσοχής και απήχησης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε εγκάρδιο κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών ώστε να συζητηθούν πιο αναλυτικά θέματα τα οποία απασχολούν την περιοχή μας.