parademessolonghi1

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιος Μπαλέρμπας και στον Πύργο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Καλάβρυτα.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Πάτρα, καθώς επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, θα παραστεί στο Μεσολόγγι και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, στον Πύργο.

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Παϊσιος στη Ναύπακτο, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Στυλιανός Μπλέτσας στην Αμφιλοχία, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Νικόλαος Κατσακιώρης στο Αγρίνιο, η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη για θέματα ισότητας, άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων και των φυλετικών διακρίσεων, Αμαλία Βούλγαρη, στον Αστακό και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Κοντογιάννης, στο Θέρμο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου:

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024
• Ομιλίες από εκπαιδευτικούς εντός κάθε τμήματος σε όλες τις σχολικές μονάδες όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• 10.45 π.μ. Ρίψη στεφάνου για τους αφανείς Ήρωες της θάλασσας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ι.Π. Μεσολογγίου.
• 11.30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων, στέψη των Ανδριάντων των Ηρώων της Επαναστάσεως από σπουδαστές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, μαθητές και μαθήτριες Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και Προσκόπους. Τήρηση σιγής ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024
• Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτωντων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών, των οικιών, των οδώνκαι των πλατειών της πόλης, από το πρωί του Σαββάτου 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2024.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024
• Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτων τωνΝομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών κατά τις βραδινές ώρεςτης 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
• 8 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.
• 9 π.μ. Κωδωνοκρουσία σε όλους τους ιερούς Ναούς της πόλης.
• 10.15 π.μ. Πέρας προσέλευσης των προσκαλεσμένων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ι.Π. Μεσολογγίου, για την τέλεση της επίσημης δοξολογίας
• 10:25 π.μ. Άφιξη επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.
• 10:30 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ. Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από την κ. Αριστέα ΠΟΥΛΗ, καθηγήτρια Φιλόλογο του 2ου Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου.
• 11.20 π.μ.Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
• Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
• 11.45 π.μ. Παρέλαση επί της οδού Σπύρου Μουστακλή της Ι.Π. Μεσολογγίου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και Τμήματος Ε.Ε.Σ(τμήματος Μεσολογγίου) και του Στρατού. Κατά την παρέλαση οι Ανάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση στην εξέδρα των επισήμων.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Τσακαλίδης Χαράλαμπος, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγήςτης Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Αιτ/νίας και ο κ. Σωτηρόπουλος Αντώνιος, υπάλληλος της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας
• 7:00 μ.μ. Επίσημη υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.