c17

Το Αγρίνιο φτωχότερο δίχως τη Μαίρη Χρυσικοπούλου

Σε όλους που παραβρέθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία και τίμησαν τη μνήμη της εκδημούσης Μαίρης Χρυσικοπούλου, Προέδρου και Ιδρύτριας των Συλλόγων μας,
θερμά ευχαριστούμε.

Τα τρία αδερφά Σωματεία:
1) Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών
2) Λαογραφικό Μουσείο
3) Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε Π Α Μ Ψ Η Φ Ε Ι:

Την απόδοση τιμών στην εκλιπούσα Μαίρη Χρυσικοπούλου ήτοι:

• Την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη της εκλιπούσης.
• Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.
• Να παραστεί στην τέλεση της εξόδιου ακολουθίας ο Δήμαρχος Αγρινίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου και να εκφωνηθεί επικήδειος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Την ονομασία μίας ανώνυμης οδού της πόλης του Αγρινίου σε οδό «Μαίρης Χρυσικοπούλου».
• Να δημοσιευτεί στον Tύπο η παρούσα απόφαση.
• Να επιδοθεί η παρούσα απόφαση στην οικογένεια της εκλιπούσης.


Σύσσωμοι οι φορείς και οι πολίτες του Αγρινίου σήμερα απευθύνουν έναν τελευταίο χαιρετισμό σε μια γυναίκα που σε όλη της τη ζωή αγωνίστηκε με καλοσύνη, ευγένεια και αρχοντιά για να συγκεντρώσει και να αναδείξει τα λαϊκά στοιχεία του τοπικού μας πολιτισμού και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, με υπομονή και επιμονή, στην επίτευξη των στόχων που η ίδια η αγρινιώτικη κοινωνία έθετε.

Ήταν παντού! Σε κάθε συλλογικό κάλεσμα που αφορούσε την πόλη. Ήταν εκεί όχι ως «περαστική» ή αδιάφορη ή για δημόσιες σχέσεις, αλλά με άποψη και θέση, έτοιμη για πρωτοβουλίες και αγώνες και πολλές φορές ο χώρος που στεγαζόταν τα γραφεία του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών έγιναν χώρος συνάντησης για όσους αγαπούσαν και νοιάζονταν γι’ αυτή την πόλη.

Η τοπική μας κοινωνία σήμερα αποχαιρετά για τελευταία φορά μια γυναίκα που σε όλη της τη ζωή ήταν παρούσα στο δημόσιο χώρο της πόλης και πάντα για καλό και πάντα για το καλύτερο. Καλό ταξίδι Μαίρη Χρυσικοπούλου. Θα είσαι πάντα εδώ.

Δημοτική παράταξη ‘Ανυπότακτο Αγρίνιο’


Σύσσωμο το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» αποχαιρετά με σεβασμό την σπουδαία Αγρινιώτισσα Μαίρη Χρυσικοπούλου και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους της.

Ο θάνατός της άφησε τεράστιο κενό στον τόπο μας. Μια υπερβατική προσωπικότητα που έκανε τον εθελοντισμό τρόπο ζωής, υπηρέτησε μέχρι τέλους και συνέβαλε στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου:

«Η Μαίρη Χρυσικοπούλου υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας και συγγραφέας. Μάχιμη μέχρι το τέλος έβαλε την υπογραφή της σε σημαντικές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να χάσει τον ενθουσιασμό και το πάθος που την χαρακτήριζε. Αγωνίστρια από τα νεανικά της χρόνια κατάφερε να αναδείξει τον ιστορικό ρόλο της γυναίκας στην περιοχή μας.
Το Αγρίνιο οφείλει στη Μαίρη Χρυσικοπούλου τιμή και σεβασμό».


Δήλωση Μίλτου Ζαμπάρα για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου:

Η Μαίρη Χρυσικοπούλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε στο Αγρίνιο.  Έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς και αγάπης προς τον Συνάνθρωπο, την Νεολαία, την Γυναίκα,τα Γράμματα και τις Τέχνες, τον Τόπο μας.
Η πολυσχιδή δράση της, η αγωνιστικότητα και το πάθος που την διέκρινε σε όλη την ζωή της ας είναι παράδειγμα για όλους και η καλύτερη τιμή στη μνήμη της.


Δήλωση Κώστα Πιστιόλα για τη Μαίρη Χρυσικοπούλου:

Στο άκουσμα της θλιβερής είδησης για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οφείλουμε τιμή στη γυναίκα που με τη στάση ζωής της αποτέλεσε ορόσημο για τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό, την ισότητα στο Αγρίνιο. Η Μαίρη Χρυσικοπούλου υπήρξε πρωτοπόρος. Με τους αγώνες της, με την ευγένειά της, με το παράδειγμά της, θα εξακολουθεί να μας δείχνει το δρόμο.
Ελπίζω η πόλη, που τόσο αγάπησε και τόσο αγωνίστηκε για αυτή, να δικαιώσει κάποτε τα μεγάλα της οράματα…