kedasy1

Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας

Τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2022 απένειμε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13-10-2023 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Εβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλων επίσημων προσκεκλημένων. Ο Θεσμός αποσκοπεί στην επιβράβευση πρωτοβουλιών και ιδεών με στόχο την εξωστρέφεια και τον Ψηφιακό Εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου ο πολίτης να εξυπηρετείται από ένα κράτος πιο φιλικό και λιγότερο γραφειοκρατικό. Κορυφαία διάκριση και 1ο Βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Award) 2022 στην Κατηγορία «Καλύτερη Νέα Ιδέα» στον Τομέα Πολιτικής ‘’Παιδεία-Πολιτισμός’’ απέσπασε η υποψηφιότητα του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Αιτωλοακαρνανίας. Το Βραβείο απένειμε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Διευθύντρια Δ/νσης Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης (ΔιΕΤΕΠ) του ΙΤΥΕ ‘Διόφαντος’ & Επιστημονική Υπεύθυνη e-me Δρ. Ελίνα Μεγάλου.

Η πρόταση (κωδ. υποβολής 223) έχει τίτλο: ‘’e-ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.: Ψηφιακές Λειτουργίες Δικτύου Ανατροφοδότησης/Κοινότητας Μάθησης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. & Σ.Δ.Ε.Υ./Ε.Δ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας με την εκπαιδευτική πλατφόρμα e-me. Ένα συνεργατικό Εγχείρημα Αποκεντρωμένης Υπηρεσίας Υ.ΠΑΙ.Θ.’’ και υποβλήθηκε με πλήρη τεκμηρίωση και εξ ολοκλήρου τεχνική υλοποίηση από τον επικεφαλής συντονιστή/εκπρόσωπό της κ. Χαμπεσή Κωνσταντίνο εκπαιδευτικό Β’/θμιας Εκπ/σης, κλ. ΠΕ83 Ηλεκτρολόγων, αποσπασμένο σε διοικητική θέση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλ/νίας. (ρόλος: Δημιουργός Ιδέας e-ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και Διαχειριστής/Υπεύθυνος Δράσεων Κυψέλης kesyait & Δικτύου Υπηρεσίας). Μέλος της ομάδας είναι και o Δρ. Ρισβάς Κ. Αθανάσιος εκπαιδευτικός Α’/θμιας Εκπ/σης, κλ. ΠΕ70 Δασκάλων, πρώην Προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλ/νίας (νυν Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπ/σης Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας & Λευκάδας) που είχε ως ρόλο την Έγκριση-Υιοθέτηση Νέων Δράσεων στην Ολομέλεια Υπηρεσίας και τη Διάχυση Καλών Πρακτικών σε όλη την Εκπ/κή Κοινότητα.

Τα επόμενα «ψηφιακά» βήματα από τον εκπ/κό κ. Χαμπεσή Κων/νο ως δημιουργό-διαχειριστή του ’e-ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ’ και υποψήφιο μέντορα στον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση – GR digiGOV innoHUB περιλαμβάνουν: τη συνεχή ψηφιοποίηση και απλούστευση των διοικητικών λειτουργιών της υπηρεσίας, την ανάπτυξη νέων καινοτόμων λειτουργιών, την περαιτέρω επέκταση-ανάπτυξη του δικτύου με ταυτόχρονο εμπλουτισμό της ψηφιακής βιβλιοθήκης τόσο για την υποστήριξη του έργου των σχολικών δικτύων εκπαιδευτικής υποστήριξης και των επιτροπών διεπιστημονικής υποστήριξης όσο και για την ενημέρωση-επιμόρφωση της Σχολικής Κοινότητας στην Αιτωλ/νία και πέρα από αυτήν, την αναβάθμιση του φόρουμ μέσω παραμετροποίησης, την εκ νέου Συμμετοχή και Υποστήριξη της Υπηρεσίας σε Δράσεις ή Μαθητικούς Διαγωνισμούς-μέσα από την Πύλη Ψηφιακών Υπηρεσιών του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.-όπως η Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου/Safer Internet Day 2024 με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου κα.

Ευχαριστούμε τα μέλη του δικτύου (με μια εξειδικευμένη, καινοτόμα χρήση κυψέλης από τον υπεύθυνό της που πέρα από την εκπλήρωση των εκπ/κών σκοπών που τίθενται π.χ. μέσω ανεστραμμένων τάξεων κα. δίνει έμφαση και στην απλούστευση διαδικασιών για την εργασία-ως έναν ιδιαίτερο προσανατολισμό-δλδ. τη διοικητική λειτουργία) για την καθημερινή επικοινωνία βοηθώντας στην επίτευξη του στόχου για βελτίωση ώστε να υπάρξει περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών αναφορικά με την αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Παράλληλα συγχαίρουμε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις πρόσφατες Βραβεύσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας & Τεχνολογίας WITSA (ανάμεσα σε 80 χώρες).

Σκοπός του Διαγωνισμού Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards) είναι πάντοτε η ανάδειξη αποτελεσματικών, καινοτόμων και πρωτοπόρων διαδικασιών ψηφιοποίησης και απλοποίησης διοικητικών διαδικασιών, αλλά και γενικότερα η ανάπτυξη δράσεων που υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και τη Βελτίωση της Παροχής Δημοσίων Υπηρεσιών τους Πολίτες.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω παλαιότερο δελτίο τύπου του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλ/νίας με σύντομη περιγραφή της πρότασης για τον Διαγωνισμό Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Digital Gov Awards)
https://www.sch.gr/to-ke-d-a-s-y-aitol-nias-symmetechei-me-protasi-ston-diagonismo-vraveion-psifiakis-diakyvernisis-digital-gov-awards-2023/

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους νικητές (ΥΨηΔ, Α.Π.:24958-23/05/2023, ΑΔΑ:ΨΤΑΥ46ΜΤΛΠ-ΩΛΟ), ανά κατηγορία στην πλατφόρμα:
https://digitalawards.gov.gr/