staraka2

Συνέντευξη της Χριστίνας Σταρακά

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 και στο Γιάννη Μαγκριώτη παραχώρησε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά.

Εδώ όλη η συνέντευξη: “Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνουμε κυβέρνηση” – Συνέντευξη ρ/σ Flash 99.4 – YouTube

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε πάρα πολλά. Κανένα άλλο κόμμα δεν θα είχε αντέξει στη θέση του. Αλλά ο Αντρέας το είχε πει πολύ σωστά, προφητικά για όλους μας, σε μία ομιλία του: «Το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε για να αποτελέσει διάττοντα αστέρα στα δημόσια πράγματα του τόπου». Και έτσι είναι. Με την εμπειρία όσων ζήσαμε, αλλά και με τη σιγουριά ότι μπορούμε να πιάσουμε ξανά το τιμόνι της χώρας πολύ καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία, στρατηγική μας είναι η βήμα-βήμα απόκτηση ξανά της εμπιστοσύνης των Ελλήνων. Με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά κρατηθήκαμε ζωντανοί. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη αυξήσαμε στις τελευταίες εθνικές εκλογές τα ποσοστά μας κατά 50%. Τώρα στις αυτοδιοικητικές επιβεβαιώσαμε την δυναμική ανοδική μας πορεία. Τίποτα από αυτά δεν ήταν δεδομένα. Η ίδια ανοδική πορεία θα επιβεβαιωθεί και στις ευρωεκλογές.

Και ο στόχος μας; Η ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Στις επόμενες εθνικές εκλογές, το σύγχρονο προοδευτικό μας πρόγραμμα να γίνει το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Στόχος μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση και να στείλουμε τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Προσοχή: για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Σε αυτή την πορεία θα προστατεύσουμε πάση θυσία τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη δημοσιονομική σταθερότητα. Δεν πρόκειται να τα ποδοπατήσουμε για την καρέκλα της εξουσίας όπως έκαναν άλλοι.

β) Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το πρώτο που έχω να πω είναι ένα βαθύ αίσθημα απογοήτευσης από τον νέο κύκλο αίματος στη Μέση Ανατολή. Ως Ελλάδα, ως ΠΑΣΟΚ, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου έχουμε κάνει ατελείωτες επαφές σε Ιερουσαλήμ, Ραμάλα, Τελ Αβίβ και παντού στον κόσμο για να υπάρξει λύση δύο κρατών στην περιοχή. Δυστυχώς για άλλη μία φορά κυριαρχεί η βία.

Το δεύτερο που έχω να πω είναι ότι η Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής της πολιτικής τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και υπέρτατη αξία την προστασία και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ζωής. Για αυτό καταδικάσαμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Για αυτό καταδικάσαμε τις σοκαριστικές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς πριν δύο εβδομάδες, ενέργειες που σε τίποτα δεν εξυπηρετούν τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, αλλά αντιθέτως τον υπονομεύουν. Και θα σταθούμε απέναντι και σε κάθε ενέργεια του Ισραήλ που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και τη ζωή των αμάχων. Άλλο πράγμα η άμυνα, κάθε κράτος έχει νόμιμο δικαίωμα στην άμυνα από το διεθνές δίκαιο, και άλλο η εκδίκηση. Και στον πόλεμο υπάρχουν κανόνες.

Δεν είμαι αισιόδοξη. Ο κύκλος αίματος στην περιοχή όταν ανοίγει, δεν κλείνει ποτέ εύκολα. Αλλά δεν θα πάψουμε ποτέ να παλεύουμε για μία Μέση Ανατολή όπου Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί θα ζουν ειρηνικά και αρμονικά σε δύο ανεξάρτητα κράτη. Υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν δώσει τη ζωή τους για αυτό και πάρα πολλοί που το πιστεύουν και στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή κυριαρχούν οι ακραίοι. Θα έρθει όμως και η ώρα της ειρήνης και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε μόνιμη.

γ) Για την Αιτωλοακαρνανία

Έχω πει ότι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ πρέπει να διορθώσει τη ζημιά που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία μετά από μία εξίσου καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα:

1. Να αποκαταστήσει και να ενισχύσει τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε ένα νομό που φτάσαμε στο τραγικό σημείο να λέμε ότι δεν δικαιούσαι να αρρωστήσεις και να χρειαστείς νοσοκομείο. Ποτέ πια. Ποτέ ξανά.
2. Να στηρίξει τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που εγκαταλείφθηκαν και αφέθηκαν έρμαια των
μεσαζόντων και του δυσβάστακτου κόστους παραγωγής
3. Να στηρίξει την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό μετά από μία τετραετία που είδαμε να χάνονται Πανεπιστημιακή τμήματα, με υπογραφή Μητσοτάκη.
4. Να επιταχύνει απαραίτητα έργα όπως η αξιοποίηση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, η κατασκευή του οδικού διευρωπαϊκού δικτύου Πλατυγυάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι, Λαμία, η κάθετη σύνδεση Αγρινίου με Ιόνια Οδό, η κατασκευή του οδικού δικτύου Θέρμου – Ναυπάκτου, για τα οποία χορτάσαμε τόσα χρόνια από υποσχέσεις.