2394

Επαναλειτουργία του 2/39 Συντάγματος Πεζικού στο Μεσολόγγι

Στις 6 Νοεμβρίου 2023, όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα γίνει η κατάταξη των νεοσύλλεκτων στο 2/39 Σ.Ε. Μεσολογγίου – Σ/χης Καραχρήστος σύμφωνα με την διαταγή που εκδόθηκε από το ΓΕΣ και ορίζει το Μεσολόγγι ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε με ικανοποίηση, μετά από χρόνια την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην Ιερή μας Πόλη.
Αίτημα που αποτελούσε διεκδίκηση επί θητείας μας και προτεραιότητα για την Δημοτική μας Αρχή, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου με γνώμονα την κοινωνική και οικονομική σημασία μιας τέτοιες εξέλιξης αλλά και την ιστορική αναφορά του στρατοπέδου μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στον συντοπίτη μας, Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο διότι με την θετική αυτή εξέλιξη, που επεδίωξα επιτυχώς , θα ωφεληθεί ιδιαίτερα η περιοχή μας και αυτός είναι ο λόγος που πολλάκις απέστειλα επιστολές και έθεσα το αίτημα τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο Υπουργείο όσο και στην Κυβέρνηση»


Στις 6 Νοεμβρίου 2023, θα παρουσιαστούν έπειτα πέντε χρόνια, για πρώτη φορά, νέα σειρά νεοσυλλέκτων, στο ιστορικό στρατόπεδο ‘Σπυρος Μουστακλής’ – 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, συμφωνα με την πρόσκληση στρατευσίμων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


4-12-2022

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) ενημερώθηκε προσφάτως για την σχετική απόφαση που εξέδωσε το ΓΕΣ με την οποία θα εφαρμοστεί νέα διαδικασία κατάταξης Στρατευσίμων, επανασύσταση μερικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το 2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ.

H συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει τις προσπάθειες της ΕΣΠΕΑΙΤ και ικανοποιεί το σύνολο των συναδέλφων μας που υπηρετούν ή επιθυμούν να υπηρετούν στην περιοχή του Μεσολογγίου, όμως είχαν μετατεθεί μακριά από τις οικογένειες τους λόγω της υποβάθμισης που είχε πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Με αυτή την εξέλιξη επανέρχεται η κοινωνική – οικονομική προσφορά του στρατοπέδου προς την τοπική κοινωνία, ενώ αποκαθίσταται η συμβολική σημασία του, δεδομένου ότι η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελευθερία του έθνους μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση μας είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή την επαναλειτουργία του ΚΕΝ, ενώ παράλληλα είχε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

https://espeait.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/748-stirizoume-tin-epanaleitourgia-tou-ken-mesologgiou-ameses-energeies-apo-olous-tous-foreis

Θετικές και ουσιώδης ήταν οι πρωτοβουλίες τόσο των Βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κων/νο Καραγκούνη, Σπήλιο Λιβανό, Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, όσο και του Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Κων/νο Λύρο ώστε η πρόσφατη απόφαση του ΓΕΣ να δικαιώσει τις προσπάθειες όλων μας και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ θα συνεχίσει με συνέπεια και διάθεση να αναδεικνύει, να διεκδικεί και να προσπαθεί ώστε να επιλύονται τα προβλήματα των στρατιωτικών που υπηρετούν στις Μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας. Η συνεργασία της Ένωσης με τους Βουλευτές, τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Διοικήσεις των Στρατοπέδων είναι σημαντική – απαραίτητη, ώστε μέσα από γόνιμο διάλογο να στοχεύουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπινου δυναμικού που αποτελεί τον κύριο παράγοντα της αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας.