zisimopoulos10

Νέα διάκριση για τον Αγρινιώτη αθλητή Φώτη Ζησιμόπουλο

Εργαστήρι ‘Παναγία Ελεούσα’:

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος, οι νέοι με νοητική υστέρηση & συνοδές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι – Αγρίνιο), εκφράζουν τα θερμότατα συγχαρητήριά τους στον φίλο του Εργαστηρίου μας Φώτη Ζησιμόπουλο δρομέα μεγάλων αποστάσεων, που νίκησε για 3η συνεχόμενη χρονιά στο «Σπάρταθλον» και σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αισθανθήκαμε βαθύτατα υπερήφανοι και ευχόμαστε στον συμπατριώτη μας Φώτη Ζησιμόπουλο Υγεία, Δύναμη, προσωπική και οικογενειακή Ευτυχία και ένα σπουδαίο αθλητικό μέλλον στο οποίο να θριαμβεύει.


Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου:

Αυτό που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στη Σπάρτη, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στην αθλητική ιστορία και θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τις επόμενες γενιές!
Ο Φώτης Ζησιμόπουλος τερμάτισε για τρίτη συνεχόμενη φορά 1ος στο Σπάρταθλο διανύοντας τα 245,3 χλμ σε μόλις 19 ώρες 54 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα! Κατέρριψε έτσι το ρεκόρ αγώνα που μέχρι τώρα κατείχε, από το 1984, ο σπουδαίος Γιάννης Κούρος (20 ώρες και 25 λεπτά). Με αυτό του το επίτευγμα, ο Φώτης πέρασε στο πάνθεον των αθλητών μεγάλων αποστάσεων και το όνομά του ταυτίζεται πλέον με το Σπάρταθλο!
Ως Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον αθλητή μας, που με αυτή του την επίδοση ανέβασε ακόμη πιο ψηλά το σύλλογό μας και το Αγρίνιο! Φώτη θερμά συγχαρητήρια, να είσαι πάντα γερός και να μας χαρίσεις ακόμη πιο δυνατές στιγμές στο μέλλον!


ΠΑΕ Παναιτωλικός:

Συνεχίζεις να μας κάνεις υπερήφανους.
Με ρεκόρ χρόνου 19:55:00, ο Ζησιμόπουλος είναι ο νέος θρύλος του Σπάρταθλον με την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, αφού κατέρριψε το ρεκόρ που διατηρούσε ο Γιάννης Κούρος από το 1984.


Γιώργος Παπαναστασίου:

«Μυθικός Φώτης Ζησιμόπουλος! Τρίτη συνεχόμενη χρονιά νικητής του  «Σπάρταθλον». Με μια εκπληκτική απόδοση, έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ και συγκλόνισε  τους συναθλητές του και το κοινό που παρακολουθούσε τον Αγώνα. Φώτη, για μια ακόμη φορά επέδειξες  ψυχή και τόλμη. Στο πρόσωπό σου βλέπουμε το Αγρίνιο της επιμονής, της αξίας, των υψηλών ιδανικών. Πόσο υπερήφανοι!».


Κώστας Πιστιόλας:

Την περηφάνια και τον θαυμασμό του για το νέο επίτευγμα του Αγρινιώτη υπερμαραθωνοδρόμου Φώτη Ζησιμοπούλου εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας συγχαίροντάς τον παράλληλα για την πρώτη θέση στον αγώνα «Σπάρταθλον» με ιστορικό ρεκόρ και για τρίτη συνεχή χρονιά.
Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστα Πιστιόλα:

«Το Αγρίνιο καμαρώνει και πάλι για τον υπεραθλητή του Φώτη Ζησιμόπουλο.
Ένα ιστορικό ρεκόρ από το 1985 έσπασε και η πρώτη θέση στο “Σπάρταθλον” ανήκει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ένα δικό μας παιδί, που μας κάνει να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε στους εαυτούς μας.
Το πρότυπο του Φώτη Ζησιμόπουλου για τα νέα παιδιά του τόπου μας είναι τεράστια παρακαταθήκη.
Δείχνει ότι με σκληρή δουλειά και αυτοπεποίθηση, όλα είναι δυνατά.
Τον ευχαριστούμε και εκφράζουμε παράλληλα τα συγχαρητήριά μας και στους ανθρώπους που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».


Χριστίνα Σταρακά:

Σε δήλωσή της για την ιστορική τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Σπάρταθλον του Αγρινιώτη Φώτη Ζησιμόπουλου, με ασύλληπτο μάλιστα ρεκόρ τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά, υπογράμμισε τα εξής:

«Πέρα από κάθε φαντασία, ένα με την ιστορία ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος.

Τρίτη διαδοχική νίκη στο Σπάρταθλον και ασύλληπτο ρεκόρ: πρώτη φορά που άνθρωπος καλύπτει τα 245,3 χιλιόμετρα της διαδρομής σε λιγότερο από είκοσι ώρες, “σπάζοντας” την προηγούμενη επίδοση του μυθικού Γιάννη Κούρου από το 1985.

Στεκόμαστε με δέος και περηφάνεια μπροστά σε έναν υπερμαραθωνοδρόμο, που μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι δεν υπάρχουν όρια στην ανθρώπινη ψυχή, καρδιά, θέληση!»


Μίλτος Ζαμπάρας:

«Στην εποχή που η παγκοσμιοποίηση και η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού δημιουργεί λάθος πρότυπα, αθλητές όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι φάροι για την κοινωνία μας! Ο άθλος της κατάρριψης ενός ρεκόρ, μετά από 30 χρόνια, σε έναν αγώνα με τέτοιο βαθμό δυσκολίας, από τον συντοπίτη μας Φώτη Ζησιμόπουλο, γεμίζει υπερηφάνεια και δημιουργεί την υποχρέωση να στηρίζουμε τέτοια υγιή αθλητικά πρότυπα .

Φώτη συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε!»