school7agrinio1

Εγκαίνια νέου κτιρίου στο 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού εγκαινίασε το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου.
Σε μια λιτή τελετή παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών εγκαινιάστηκε το σχολικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρ. Κυριλή και Γεωργ. Παπανδρέου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανιας κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχήθηκε στο διδακτικό προσωπικό «να εκπληρώνει την διακονία του και να εκφράζει την αγάπη του για το λειτούργημα το οποίο με τη Χάρη του Θεού επιτελεί μέσα στο χώρο αυτό. Τα νέα παιδιά να ακολουθούν τον δρόμο της παιδείας, να αναπτύσσουν μοναδικές σχέσεις να χαίρονται και να ψυχαγωγούνται αλλά ταυτόχρονα να έχουν μοναδικές εμπειρίες που είμαι σίγουρος θα χαραχτούν με ανεξίτηλα γράμματα στο βιβλίο της ζωής τους».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές στο νέο τους σπίτι:

«Δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή για έναν Δήμαρχο από τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου. Τα εγκαίνια του πιο σύγχρονου σχολείου στην χώρα είναι μια σπουδαία στιγμή για το Αγρίνιο. Ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για την εκπαιδευτική κοινότητα. Με σχέδιο, πρόγραμμα κυρίως όμως με την βούληση όλων έγινε πράξη. Με υπερηφάνεια παραδίδουμε στα παιδιά μας ένα σχολείο πρότυπο. Με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα, μηδενική εκπομπή ρύπων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών απαντά στην ανάγκη για ένα φιλικό προς το περιβάλλον, πράσινο κτίριο. Κατασκευασμένο ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομο, χτισμένο με σύγχρονες προδιαγραφές, εξωτερική θερμοπρόσοψη, φωτισμό led παντού και αισθητήρες κίνησης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, μπαταρίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, φυτεμένο δώμα και σύστημα ανακύκλωσης βρόχινου νερού για το πότισμα όλου του πράσινου. Ένα κτίριο που σέβεται τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης με γήπεδα άθλησης, αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσα εκδηλώσεων πλήρως εξοπλισμένη, εξωτερική σκάλα και ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Με λίγα λόγια η πιο σύγχρονη σχολική μονάδα που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα! Βέβαια, δεν είναι μόνο σύγχρονο το σχολείο μας είναι και όμορφο.

Ο Δημήτρης Κρέτσης έχει αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα στους εσωτερικούς χώρους με μια μοναδική τοιχογραφία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν για να είμαστε σήμερα εδώ. Την ανάδοχο εταιρεία και την ομάδα μελετητών για την εκτέλεση του έργου. Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και τους επιβλέποντες μηχανικούς. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται μαζί μας ο Περιφερειάρχης, και την Διαχειριστική Αρχή. Την Διευθύντρια κ. Ντόρα Μαργάρα και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Γυμνάσιου για τη συνεργασία.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αμέριστη συμπαράσταση.

Τέλος, θέλω να απευθυνθώ στα παιδιά μας. Θέλω να σας πω ότι θα ήθελα να ήμουν ξανά μαθητής σε ένα σχολείο σαν κι αυτό. Εύχομαι αυτό το κτίριο, αυτή η νέα αρχή, να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε για να φτάσετε στα όνειρά σας. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας Με συγκίνηση σας καλωσορίζω στο νέο σας σχολείο».

Η κ. Ντόρα Μαργάρα Διευθύντρια του 7ου Γυμνάσιου και ο κ. Χρ. Καζαντζής, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ευχήθηκαν καλή αρχή στους μαθητές ενώ παρούσα ήταν η επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής Γιάννα Φαναριώτη.

Τα εγκαίνια έκαναν ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός και τρεις αριστούχοι μαθητές του σχολείου : Κωνσταντίνος Μουρούκος, Μελίνα Τσιρώνη και Ηλίας Βουλωμένος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση στους χώρους του νέου σχολείου.