help6

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά από επικοινωνία της ΚΕΔΕ με τους Δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, έχει ζητηθεί από τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας  να μην προχωρήσουν στη συγκέντρωση ειδών, τα οποία δεν μπορούν να τα διαχειριστούν προς το παρόν.  Σημειώνεται δε, ότι για το θέμα θα υπάρξει επόμενη ενημέρωση.

Όσον αφορά στα είδη που συγκεντρώθηκαν ήδη στον Δήμο Ναυπακτίας, γνωστοποιείται ότι θα διατηρηθούν στην κατοχή του Δήμου, αναμένοντας τη νεότερη ενημέρωση που θα υπάρξει για το πότε και πώς μπορούν να αποσταλούν στους πληγέντες Δήμους.


Άκτιο-Βόνιτσα:

Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, στο πλαίσιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Τα παρακάτω είδη έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Δήμων Τρικκαίων, Καρδίτσας, Λάρισας
Είδη προς συγκέντρωση:
Ρούχα σε καλή κατάσταση
Καινούρια Εσώρουχα
Παπούτσια και Παντόφλες
Σεντόνια και Μαξιλαροθήκες
Κουβέρτες
Πετσέτες
Νερά
Είδη καθαρισμού και απολύμανσης (απορρυπαντικά, σκούπες, φαράσια κτλ)
Είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σερβιέτες, πάνες, οδοντόκρεμες, χαρτιά υγείας, μωρομάντηλα κτλ)
Τρόφιμα μακράς διάρκειας/ Ξηρά τροφή (γάλατα, μπισκότα, κονσέρβες, φρυγανιές, κράκερς κτλ)
από Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τέταρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρωθούν:
Δημοτική ενότητα Ανακτορίου: Κέντρο Κοινότητας 8:00-3:00, πληροφορίες : 2643023153
Δημοτική ενότητα Παλαίρου : Δημαρχείο Παλαίρου, 8:00-3:00 πληροφορίες : 2643360212
Δημοτική ενότητα Μεδεώνος : Δημαρχείο Μεδεώνος, 8:00-3:00 πληροφορίες : 2646360208


Ναυπακτία:

Ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά στη συλλογή βοήθειας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης ξεκινά από τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023, υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Ναυπακτίας.

Σημεία συγκέντρωσης ειδών:

Δημαρχείο Ναυπάκτου
πρώην Δημαρχείο Αντιρρίου
ΚΕΠ Γαλατά

Ώρες: 9:00’-14:00’

Τα είδη που συλλέγονται είναι:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας
Εμφιαλωμένα νερά


Ναυπακτία:

Το Ε.Κ. Ναυπακτίας & Δωρίδας και το Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών αναλαμβάνουν πρωτοβουλία έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες στη Θεσσαλία με την προμήθεια εμφιαλωμένου νερού.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να προσφέρουμε όλοι από το υστέρημά μας για την άμεση στήριξη των συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία.
Η ποσότητα εμφιαλωμένου νερού θα παραδοθεί στο Ε.Κ. Καρδίτσας, ώστε να διανεμηθεί στις περιοχές που έχουν άμεση ανάγκη.
Η συγκέντρωση εμφιαλωμένου νερού θα γίνετε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου σήμερα Δευτέρα 11/9/2023 και αύριο Τρίτη 12/9/2023 και ώρες 8:30 έως 13:30 και 18:00 έως 20:30.
Η αποστολή στην Καρδίτσα θα πραγματοποιηθεί μαζί με το Δήμο Δωρίδας την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023.
Καλούμε όλους όσους θέλουν να συνδράμουν εθελοντικά στην προσπάθεια αυτή να επικοινωνήσουν με τον Εργατικό Κέντρο στο τηλ. 26340-29614.


Ξηρόμερο:

Ο Βόλος, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και πολλές ακόμα περιοχές στη Θεσσαλία έχουν πληγεί σκληρά από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων 48 ωρών.
Πολίτες έχουν χάσει τα σπίτια τους από το νερό και τη λάσπη, πόλεις ολόκληρες έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό.
Οι τοπικές κοινωνίες δοκιμάζονται και είναι χρέος μας να τους συμπαρασταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Είναι η ώρα της συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία, η ώρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Προχωράμε οργανωμένα στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, από Δευτέρα 11/9 έως Τετάρτη 13/9 και ώρες 09:00-14:00, στα Δημαρχεία Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε και διαπιστώσαμε ότι είναι τα αναγκαία, μετά από επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και τα οποία μπορείτε να φέρετε είναι τα ακόλουθα:

Εμφιαλωμένα νερά
Είδη ατομικής υγιεινής
Παιδικές τροφές και γάλατα
Τρόφιμα μακράς διάρκειας
Τροφές για ζώα

Όλα τα είδη που θα συγκεντρώσουμε, θα τα μεταφέρουμε άμεσα, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές, στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη.


Αγρίνιο:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ακτίνα εθελοντισμού εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους πληγέντες κατοίκους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και απευθύνουν κάλεσμα προς τους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες, από την πλημμύρα, περιοχές της Θεσσαλίας.

Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής:
• Είδη ένδυσης και υπόδησης χειμερινά
• Κλινοσκεπάσματα
• Σκηνές
• Υπνόσακοι και στρώματα για σκηνές
• Λευκά είδη (πετσέτες, σεντόνια κλπ)
• Είδη ρουχισμού
• Ιατρικά είδη και είδη φαρμακείου
• Είδη ατομικής υγιεινής για καταστάσεις πρώτης ανάγκης
• Βρεφικά είδη (πάνες, μωρομάντηλα, γάλα σε σκόνη, κρέμες, μπιμπερό κλπ)
• Αντικείμενα για ηλικιωμένους (πάνες ακράτειας κλπ)
• Τρόφιμα (κονσέρβες φαγητού, ξηρά τροφή, κρουασάν, μπισκότα, ζυμαρικά, όσπρια)
• Ζωοτροφές
• Νερά
• Θερμός
• Φανάρια χειρός
• Powerbanks (Φορητοί Φορτιστές)

Παρακαλούμε όπως τα είδη ένδυσης και υπόδησης να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.
Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται καθημερινά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου, στην οδό Αναπαύσεως και Ηρακλείτου 1, από 8:00π.μ. έως 14:00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ.: 2641363401-7, 26410 25392 .

Μέχρι την Πέμπτη στις 2.00 το μεσημέρι μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν προς τους πληγέντες κατοίκους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ακτίνα Εθελοντισμού συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικά πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές καθημερινά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου, στην οδό Αναπαύσεως και Ηρακλείτου 1, από 8:00π.μ.  έως 14:00 μ.μ.
Παράκληση προς τους πολίτες να συνεισφέρουν στην ανθρωπιστική βοήθεια με τρόφιμα και είδη υγιεινής που είναι σε έλλειψη στις πληγείσες περιοχές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ.: 2641363401-7,
26410 25392 .


Αγρίνιο:

Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα και τους συνανθρώπους πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Τη στιγμή που ολόκληροι οικισμοί και χωριά βυθίζονται, ενώ οι κυβερνόντες σφυρίζουν αδιάφορα και αφήνουν γένια τριών ημερών, φορώντας μπλουζάκια και τζάκετ εκστρατείας, αλλά σπαταλώντας ασύλληπτους πόρους σε έργα βιτρίνας και σε ψηφιακά μαραφέτια αδιαφορώντας για τα βασικά έργα υποδομής που χρειάζονται για την επιβίωση μας η λύση για τον δοκιμαζόμενο λαό θα δοθεί από τον ίδιο τον λαό. Καλούμε λοιπόν όλους σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό κέντρο της Λάρισας.
Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα εξής:
– Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς,
– Συσκευασμένη ξηρά τροφή μακράς διάρκειας, έτοιμη για άμεση κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές –παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη. ( Όχι ρύζι και μακαρόνια).
– Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας),
– Φακούς, κουβέρτες και υπνόσακους. (Όχι ρούχα).
Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και θα αποσταλούν άμεσα.

Ανυπότακτο Αγρίνιο – Λαϊκή Συνέλευση


Μεσολόγγι:

Αγαπητοί συνδημότες,
ο συνδυασμός μας συγκλονισμένος από την μεγάλη καταστροφή που συντελείται στην περιοχή της Θεσσαλίας, συμπαραστεκόμενοι στις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας, συγκεντρώνουμε βασικά είδη που θα διατεθούν στους συνανθρώπους μας στις περιοχές αυτές.

Θεωρούμε πως η βοήθεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη δυνατή ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Όσοι και όσες επιθυμείτε μπορείτε να συνδράμετε την προσπάθεια με τα παρακάτω είδη:
Ρούχα, σεντόνια, παπούτσια, κάλτσες, πετσέτες και ξηρά τροφή (μπισκότα, μπάρες, κράκερς, φρυγανιές, ζυμαρικά).
Η συγκέντρωση των προτεινόμενων ειδών θα διενεργείται στο γραφείο του συνδυασμού μας στο Μεσολόγγι (οδός Αλεξανδροπούλου αριθμός 3)
από αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
ώρες από τις 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ και 18.00 μ.μ – 20.00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο (Ανθή Ντάλλα) 6944378418.

“Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών” – I.Π. Μεσολογγίου
επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή


Μεσολόγγι:

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Η καταστροφή που έχει συντελεστεί στην Θεσσαλία απαιτεί την εγρήγορση και την αλληλεγγύη όλων μας. Καλούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας να συνεισφέρουν ενεργά. Στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης που συντονίζει τις προσπάθειες συγκέντρωσης της βοήθειας.
Σημειώνεται πως τα είδη που συγκεντρώνονται, είναι:
• Εμφιαλωμένα νερά
• Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας
• Παιδικές τροφές και γάλατα
• Κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους (συσκευασμένα)
• Είδη ατομικής υγιεινής

Η συγκέντρωση γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή (πρωινές ώρες) στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, στα εξής σημεία:
• Ι. Π. Μεοσολογγίου, Κύπρου 30, τηλέφωνο 26313 61 218
• Πάτρα, Πανεπιστημίου 254, τηλέφωνο 2613 613 103
• Πύργος, Μανωλοπούλου 47, τηλέφωνο 26213 60 160


Μεσολόγγι:

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και προκειμένου να στηρίξει τους πληγέντες κατοίκους της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 09.00π.μ έως 13.00μ.μ. στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, στην διεύθυνση Λουδοβίκου Βαυαρίας 13.

Τα είδη που συγκεντρώνονται αφορούν σε:

– Εμφιαλωμένα νερά
– Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, δημητριακά, ξηρά τροφή κ.α.)
– Ζωοτροφές
– Είδη ατομικής υγιεινής
– Βρεφικά είδη ( πάνες, μωρομάντηλα, γάλα σε σκόνη, κρέμες, μπιμπερό κλπ)
– Ιατρικά είδη και είδη φαρμακείου Στεκόμαστε δίπλα στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και συνδράμουμε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μπορούν στα τηλέφωνα:

• Κοινωνικό Παντοπωλείο : 2631023192
• Κέντρο Κοινότητας: 2631363425-2631363431


Αμφιλοχία:

Με σκοπό την ανακούφιση των χιλιάδων συμπολιτών μας στη Θεσσαλία που εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφικών φυσικών φαινομένων έχασαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στερούνται βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας προχωρά στη συγκέντρωση:

• Συσκευασμένων τροφίμων μακράς διάρκειας, κονσερβών κλπ
• Βρεφικού γάλακτος και τροφών
• Ειδών βρεφικής φροντίδας, πάνες κλπ
• Ειδών ατομικής υγιεινής, μωρομάντηλων, σερβιετών, χαρτικών
• Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντισταμινικά κλπ)

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ Αμφιλοχίας και ώρες 09:00 έως 14:00.

«Όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστροφές, η σκέψη όλων μας είναι στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, για κάποια παιδιά δεν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι τη Δευτέρα, κάποιοι ηλικιωμένοι, δεν θα γνωρίζουν πλέον το χωριό στο οποίο γεννήθηκαν. Η αλληλεγγύη, είναι ο μοναδικός πρακτικός τρόπος να προσφέρουμε λίγη ανακούφιση από τις κακουχίες που βιώνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Το ΚΕΚΑΔΑ, όπως έχει πράξει πολλές φορές στο παρελθόν, προχωρά στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την άμεση ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας και παρακαλεί για την ανταπόκριση όλων σας σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς».