dhmarxeio mesologi

Η Βάνα Πατρινού για τα προβλήματα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Προς: Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την 8/9/2023 με το ΔΣ του Σωματείου σας και την από 8/9/2023 ανοικτή επιστολή σας προς τους υποψήφιους Δημάρχους, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Απόλυτη δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το έχει αποδείξει άλλωστε περίτρανα με την μέχρι τώρα δράση και στάση της και σε Πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο, είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων και η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, ο αγώνας για την υποστήριξη των λαϊκών αναγκών.

Δυστυχώς σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και ο Δήμος Μεσολογγίου δεν αποτελεί εξαίρεση, έχουμε φτάσει να διαχειριζόμαστε “την φτώχεια μας” καθώς η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση έχουν “χτυπήσει κόκκινο”.

Μόνη λύση είναι η αγωνιστική διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων “διαφόρων ταχυτήτων” που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η επαρκής χρηματοδότηση και μέσω και της επιστροφής στους Δήμους των χρημάτων που παρακρατήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα μετά τον “Κλεισθένη”. Οι απ’ευθείας αναθέσεις και εκχωρήσεις δραστηριοτήτων των Δήμων σε ιδιώτες μας βρίσκουν αντίθετους.

Από την προηγούμενη τοποθέτησή μας γίνεται πιστεύουμε απόλυτα κατανοητή η συμφωνία μας σε γενικές γραμμές με τα αιτήματα-ζητήματα που εκθέτετε στην επιστολή σας. Επ’αυτών θα θέλαμε να κάνουμε μερικές επισημάνσεις:

– Είναι αδιανόητο να μην εξασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων σε οποιοδήποτε τομέα και αν υπηρετούν. Πόσο μάλλον σε τομείς αυξημένης επικινδυνότητας όπως η αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός. Η προμήθεια και χορήγηση των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, η συντήρηση και επιδιόρθωση των αυτοκινήτων και μηχανημάτων, η εκπαίδευση του προσωπικού προς αποφυγή κινδύνων, ο ιατρικός έλεγχος και εμβολιασμός αυτού και η συντήρηση δικτύων και κτιριακών υποδομών είναι μέτρα αυτονόητα και δεν θα έπρεπε σήμερα να τα συζητάμε, καθώς θα έπρεπε να είναι λυμένα προ πολλού. Στα πλαίσια της ασφάλειας των εργαζομένων εντάσσεται και το θέμα των “αλλότριων” καθηκόντων και το θέμα της τήρησης ασφαλούς ωραρίου εργασίας.

– Η όποια διοικητική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου θα πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση της υποστήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και οπωσδήποτε της αμεσότερης και πληρέστερης εξυπηρέτησης των δημοτών. Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να γίνουν με συνεννόηση της Δημοτικής αρχής και του Σωματείου εργαζομένων, καθώς αυτό έχει καλύτερη γνώση των προβλημάτων. Εξ’άλλου οι Δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται, οι εργαζόμενοι μένουν.

-Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πολλάκις πάρει θέση στο φλέγων ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Σας παραθέτουμε ενδεικτικά τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όπου αναλυτικά αναφέρονται οι θέσεις μας προς ενημέρωσή σας:

Β. Πατρινού: Όχι στην ανάθεση της ανακύκλωσης σε ιδιώτη (aixmi-news.gr)

Βάνα Πατρινού για απορρίμματα στο δήμο Μεσολογγίου: Ανοικτή πληγή που «μυρίζει» (agrinionews.gr)

Ανακοινωση της Βάνας Πατρινού – (Onairnews)

– Τέλος θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξυγίανση και λειτουργία των ΝΠ του Δήμου, ώστε αυτά να επιτελέσουν στο έπακρο το ρόλο τους, με επανασχεδιασμό σε ορισμένες περιπτώσεις των στόχων και των δραστηριοτήτων τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, είτε από θέση διοίκησης είτε απο θέση αντιπολίτευσης στους Δήμους και τις Περιφέρειες, δεσμεύεται να υπηρετήσει με υπευθυνότητα, συνέπεια και αγωνιστικότητα τα συμφέροντα του λαού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, στην προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής. Στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν αλλά, μόνο οι πολλοί μπορούν γιατί αυτοί έχουν την δύναμη.

Βάνα Πατρινού
Υποψήφια Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου
με την Λαϊκή Συσπείρωση