death1

Εκδημία του Θανάση Αλεξάκη στο Αγρίνιο

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Θανάση Αλεξάκη:

“Έφυγε ένας αγωνιστής, μια σημαντική προσωπικότητα του Αγρινίου γεμίζοντας θλίψη όλους εμάς που είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε. Ο Θανάσης Αλεξάκης, μέλος του ΚΚΕ, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας πρωταγωνίστησε στους λαϊκούς αγώνες. Ως Δημοτικός Σύμβουλος άφησε το στίγμα του παρεμβαίνοντας μαχητικά για όλα όσα αφορούν τους συμπολίτες του. Ο Θανάσης με την έντιμη στάση του κέρδισε το σεβασμό ολόκληρης της κοινωνίας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του».


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της Παράταξης «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας σπουδαίος Αγρινιώτης δεν είναι πια μαζί μας. Θρηνούμε την απώλεια του Θανάση Αλεξάκη, ενός μοναδικού ανθρώπου, ενός οικογενειάρχη που λάτρευε την οικογένειά του κι ενός αγωνιστή της ζωής και της πολιτικής.
Ο Θανάσης Αλεξάκης σε όλη του την ζωή πολέμησε για τις ιδέες του, κυνηγήθηκε κι εξορίστηκε γι’ αυτές.
Μέλος του ΚΚΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, έδωσε μάχες για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο Δήμο.
Την μέρα που γεννήθηκε, οι Γερμανοί πατούσαν την μπότα τους στην περιοχή κι ο ίδιος μέσα από τις τάξεις της ΕΔΑ αποφάσισε από νωρίς να πολεμήσει τον φασισμό.
Ήταν πρόεδρος του αντιστασιακού Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγρινίου-Αμφιλοχίας και θα ήταν και πάλι στις επάλξεις για περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Στα δημόσια πράγματα του Αγρινίου άφησε μεγάλη κληρονομιά, με την πληθωρική του παρουσία στα δημοτικά συμβούλια όπου για χρόνια βρέθηκε αλλά και με την ανιδιοτελή συμβολή του όπου χρειάστηκε να αγωνιστεί για το Δήμο Αγρίνιο.
Η Παράταξη ‘’Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά’’ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των στελεχών και των υποψηφίων της στους οικείους του».


Θλίψη γεμίζει την τοπική κοινωνία του Αγρινίου η απώλεια του Θανάση Αλεξάκη .

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στις κοινές προσπάθειες που κάναμε πριν αρκετά χρόνια για την στήριξη των επαγγελματικών μας κλάδων αλλά και απο την συμμετοχή του για πολλά χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Έντιμος , ανιδιοτελής και συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε ,δίδαξε ήθος και αγάπη για την πόλη του .

Η συνολική του στάση και συμπεριφορά τον είχε καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των συμπολιτών του και είχε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων!

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του!

 

Κωστίκογλου Σωκράτης
Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων ΒΔΕΝ.
Πρ.Πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου Αγρινίου


Ήταν φορές Θανάση, που ο «ίσκιος» σου μεγάλωνε πολύ, καθώς περπατούσες μέσα στην πόλη.

Αρκούσε μια κουβέντα σου για να μας βάλει στο νόημα και να τον πάμε παρακάτω τον αγώνα για μια ζωή δικαιότερη και καλύτερη.

Αρκούσε ένα βλέμμα σου, από κείνα τα γεμάτα αλήθεια βλέμματα που ακουμπούσες πάνω στις φτιαχτές εικόνες των τοπικών διαχειριστών της εξουσίας, για να μας βοηθήσεις να δούμε πιο ξεκάθαρα τις διαδρομές των δικών μας αγώνων για μια τοπική αυτοδιοίκηση πιο διεκδικητική, μακριά από τις πολιτικές εξαρτήσεις και τους πειθαναγκασμούς των συμφερόντων που μας ήθελαν υποτελείς των μηχανισμών τους.

Για όλα αυτά και για άλλα ακόμα περισσότερα, που έρχονται και θα έρχονται ξανά και ξανά στο υπόλοιπο της διαδρομής μας, σού είμαστε βαθιά υπόχρεοι.

Υπόσχεση και καθήκον μας να φανούμε αντάξιοι αυτής της οφειλής.

Σεβασμός τώρα… και σιωπή.

Οι ρήτορες πολύ μιλήσανε.

‘Ανυπότακτο Αγρίνιο – Λαϊκή συνέλευση’


Απώλεια μεγάλη και δυσαναπλήρωτη για την πόλη μας ο θάνατος του Θανάση Αλεξάκη.
Ο Θανάσης Αλεξάκης υπερασπίστηκε με πάθος και συνέπεια τις ιδέες του και ταύτισε τη ζωή του με το ΚΚΕ.
Αγνός αγωνιστής για τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τις ιδέες και τους αγώνες του.
Δεν έπαψε ποτέ να παλεύει για να βρουν λύση τα πραγματικά προβλήματα του λαού και τίμησε με τη σθεναρή παρουσία του και το ήθος του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου όπου εκλέχθηκε 4 φορές.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για τη Συμμαχία Πολιτών
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Θανάσης Αλεξάκης , ένας γνήσιος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα , την δημοκρατία , την κοινωνική και ταξική δικαιοσύνη.

Ο Θανάσης Αλεξάκης υπήρξε μέλος του πρώτου Κεντρικού Συμβουλίου ης ΚΝΕ που ιδρύθηκε κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς , πολιτικούς και ταξικούς αγώνες για την Δημοκρατία , τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα . Συμμετείχε ενεργά στους πολιτικούς αγώνες μέσα από τις τάξεις της Νεολαίας Λαμπράκη και της ΕΔΑ αρχικά και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Για τους αγώνες του αυτούς συλλαμβάνεται από την Χούντα των Συνταγματαρχών του Απριλίου 1967 , φυλακίζεται και εξορίζεται στην Γυάρο , Ωρωπό, Λέρο , Παρθένι. Μετά την επιστροφή στο Αγρίνιο συνεχίζει τους πολιτικούς του αγώνες , εκλέγεται πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγρινίου-Αμφιλοχίας . Ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ υπηρετεί με πάθος , συνέπεια και στάση ζωής της ιδέες του , γεγονός που τον καταξιώνει στο σύνολο της αγρινιώτικης κοινωνίας ως έντιμο αγωνιστή και άνθρωπο. Παράλληλα ως πολίτης που πιστεύει βαθιά στην αξία και τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος για τέσσερις θητείες . Από την θέση αυτή υπηρετεί με πάθος , έντιμο λόγο και δομημένη σκέψη τα συμφέροντα της πόλης , γεγονός που τον κάνει αποδεκτό από το σύνολο των πολιτών.

Η παράταξή μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία
Καμμένος Σταύρος


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτ/νίας, με τη γνωστοποίηση του θανάτου του αείμνηστου πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Αθανασίου Αλεξάκη, αποφάσισαν τα κάτωθι:
Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος,
Να παραστεί στην τέλεση της εξόδιου ακολουθίας,
Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στο ίδρυμα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» εις μνήμη του,
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο και Εβδομαδιαίο Τύπο.


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτ/νίας, κ. Νικολέτας Βασίλειος εξέδωσε την παρακάτω συλλυπητήρια ανακοίνωση μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του κ. Θανάση Αλεξάκη:

Με θλίψη αποχαιρετάμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο αγωνιστή, έναν μαχητή των δικαιωμάτων του ελεύθερου ανθρώπου. Υπήρξε έντιμος και δραστήριος πολίτης στην πόλη του Αγρινίου, πίστεψε στην σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος για τέσσερις θητείες. Πάλεψε με τα πιστεύω του και την ιδεολογία του για μια δίκαιη κοινωνία.
Στην ομοσπονδία μας διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 1993-1996.Αγωνίσθηκε με σθένος και ήθος για την στήριξη των επαγγελματικών μας κλάδων. Σταθερός στις αξίες του, αγαπητός στους συναδέλφους του και πάντα πρόθυμος για την εξέλιξη της ομοσπονδίας. Οι απόψεις και οι ιδέες του θα μείνουν στη μνήμη μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.