aggelokastro3

Αγώνας δρόμου στο Αγγελόκαστρο

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023, ο 1ος Αγώνας Δρόμου στο Αγγελόκαστρο.

Συμμετείχαν πλήθος παιδιών νεών και μεγαλύτερων που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα αυτό και έτρεξαν τις διαδρομές που είχαν ορίσει η επιτροπή ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών.
Η πρωτοβουλία και η διεξαγωγή αυτού του αγώνα συνδιοργανώθηκε: από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Αγρινίου, την Κοινότητα Αγγελοκάστρου, τον Σύλλογο Αγγελοκαστριτών Αθήνας και περιχώρων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου.

Με σύνθημα «το Αγγελόκαστρο τρέχει» στην αφίσα που διανεμήθηκε μέσω του ηλεκτρονικών μέσων και του διαδικτύου καθώς και με την τοποθέτηση αφισών σε κεντρικά σημεία του Αγγελοκάστρου, η προσέλευση καθώς και η εγγραφή των αθλητών και αθλητριών ήταν πολύ μεγάλη.
Η εκκίνηση και η διαδρομή καθώς και η πορεία του Αγώνα Δρόμου είχε τον κεντρικό δρόμο του χωριού, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία και φτάνοντας ως την βόρεια είσοδό του, οι δρομείς διέσχισαν αυτόν τον δρόμο καταχειροκροτούμενοι από πλήθος κόσμου που βρίσκονταν εκατέρωθεν της διαδρομής.
Η παρουσία της Τροχαίας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού παρείχαν την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Με εντολή της Τροχαίας είχε αποκλειστεί ο κεντρικός δρόμος και από τις δυο πλευρές με ειδική σήμανση και παρεκτροπή της πορείας των οχημάτων από τον παλιό επαρχιακό δρόμο της Κοινότητας. Η εξαιρετική παρουσία αυτών και η άψογη βοήθειά τους, έκαναν τον αγώνα πιο ασφαλή.
Την παρουσίαση, τα παραγγέλματα καθώς και τις σχετικές ανακοινώσεις για τον αγώνα είχε αναλάβει ο εξαιρετικός Γεράσιμος Κωνσταντάτος Γυμναστής και εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, τον οποίο και ευχαριστούμε.
Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουν τον 1ο Αγώνα δρόμου, να εμψυχώσουν τα παιδιά τους και να μοιραστούν τη χαρά που μας έδωσε αυτή η γιορτή Αθλητισμού σε όλους και σε όλες.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου κος Ζαρκαβέλης Χρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου κος Γιαννιώτης Παναγιώτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελοκαστριτών Αθήνας κα Δημάκη Μαρίκα.
Σημαντική ήταν η βοήθεια, η συμμετοχή και η εθελοντική προσφορά των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Σ. Αγελοκάστρου. Με γλυκίσματα και φρούτα καλωσόριζαν τους αθλητές και τις αθλήτριες μετά το τέλος της κάθε διαδρομής. Επίσης να αναφέρουμε την παρουσία της ιατρού κας Ελισσάβετ Θανοπούλου για παν ενδεχόμενο κατά τη διαδικασία του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικό μετάλλιο και οι πρώτοι και οι πρώτες κύπελλο. Αναλυτικότερα οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία ήταν:
1η Κατηγορία (Νήπια και τρεις πρώτες τάξεις Δημοτικού) Κολοκυθάς Θεόδωρος, Λούκα Νικόλαος και Τσιλίκας Ταξιάρχης.
1η Κατηγορία (τρεις τελευταίες τάξεις Δημοτικού΄) Σώκος Γεράσιμος, Κατσαντώνης Δημήτριος και Σώκος Απόστολος.
3η Κατηγορία (Γυμνάσιο Λύκειο) Αγόρια: Κωνσταντίνου Γεώργιος, Δημάκης Θωμάς και Στάθης Στράτος
Κορίτσια: Κατσαντώνη Μαριάννα, Κωνσταντίνου Ελένη και Λούκα Μαρία.
4η Κατηγορία (Ενήλικες) Άνδρες: Παπαγεωργίου Χαρίλαος, Αντωνακάκης Αθανάσιος και Σώκος Νικόλαος μαζί με τον Τσιλίκας Νικόλαος.
Γυναίκες: Παπαγεωργίου Μάρθα, Pylla Marianna και Λούκα Βασιλική.
Στον αγώνα συμμετείχαν και δρομείς μεγάλων αποστάσεων ( 5χλμ) τους οποίους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους και ήταν: Αρκουμάνης Γρηγόριος, Παρασκευάς Αναστάσιος και Στράτος Θεοφάνης.

Στην διοργάνωση αυτή σημαντική ήταν και η παρουσία των χορηγών που μας βοήθησαν και έκανε την διοργάνωση αυτή λαμπερή, γιορτινή και μας έδωσαν την δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ο αγώνας με επιτυχία και να συνεχίσουμε και για τα επόμενα χρόνια αυτή την πρωτοβουλία και προσπάθεια.
Συγκεκριμένα οι Χορηγοί ήταν: STIHL ΕΛΛΑΣ, ΜΗΛΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ πρατήριο καυσίμων, ΚΟΤΟΥΜΠΑΣ – ΜΙΓΚΟΥ γεωργικά εφόδια, ΤΖΑΡΤΖΟΣ Β. Super Market, ΡΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡ. Χωματουργικές εργασίες, ΤΖΑΡΤΖΟΣ Χ. Super Market, ΜΕΓΚ Αρτοποιείο, ΨΥΛΛΙΑΣ ΧΡ. Χωματουργικές εργασίες ΑΛΕΞΑΚΗ Π. Super Market.

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Αγγελοκάστρου
Παναγιώτης Γ. Κοτούμπας