dhmarxeiomesologiou1

Η συμβουλευτική υποστήριξη του γραφείου Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ποιος Συμβουλεύει αυτόν τον τόπο;
Φάρσα ή κωμωδία; Τραγωδία ή παρωδία; Ευθυμογράφημα ή Ιλαροτραγωδία;

Ψάχνουμε να συνειδητοποιήσουμε τι έργο εκτυλίσσεται για μία ακόμη φορά μπροστά μας, θα μας βοηθήσετε;
Συγκεκριμένα … τι ακριβώς αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και πώς πρέπει να χαρακτηριστεί Φάρσα, κωμωδία, τραγωδία, παρωδία, ευθυμογράφημα, ιλαροτραγωδία;

Η αλήθεια είναι ότι οι επαναλαμβανόμενες αστοχίες τις δημοτικής αρχής, έχουν ξεπεράσει και την πιο δημιουργική φαντασία.
Συγκεκριμένα θα θέλαμε την «βοήθεια του κοινού», όπως στα ριάλιτι δυστυχώς(κάτι τέτοιο ζούμε), για το πως θα χαρακτηρίζατε την αριθ. 230/2023 απόφαση Οικονομικής επιτροπής στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, αποφασίστηκε η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία για τους παρακάτω λόγους (παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο, για να μην κατηγορηθούμε ότι «αλλοιώνουμε» την βούληση του δημάρχου)
«Αντικείμενο της συγκεκριμένης παροχής υπηρεσιών αποτελεί η καθημερινή υποστήριξη των ειδικών συνεργατών του γραφείου Δημάρχου του Δήμου, με σκοπό την αποφυγή λαθών και παραλήψεων που δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στο Γραφείο Δημάρχου.

Αναλυτική Περιγραφή της υπηρεσίας… Συμβουλευτική υποστήριξη ειδικών συνεργατών. Πιο συγκεκριμένα: Καθημερινή επικοινωνία υποστήριξης των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου για την συμβουλευτική διεκπεραίωση οικονομικών θεμάτων καθώς δεν έχουν την κατάλληλη εξειδίκευση.»

Και για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα της «παράστασης», για να μην μας θεωρείτε τρελούς και «εγκάθετους», όπως ο δήμαρχος, παραθέτουμε ενδεικτικά τα καθήκοντα που ασκούν κάποιοι από τους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου(αναφέρουμε κάποιοι, καθώς είναι απροσδιόριστος ο αριθμός των «ειδικών» συμβούλων στον 3ο όροφο του Δημαρχείου), όπως προκύπτει από τις αποφάσεις πρόσληψης τους: «Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά σε θέματα…. Οικονομικά – Λογιστικά σε θέματα οικονομικού εξ ορθολογισμού, μηχανοργάνωσης, και αναπτυξιακών Προγραμμάτων,… για νομικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου… με ειδίκευση και εμπειρία σε επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων ΟΤΑ, για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του…»

Ουσιαστικά δηλαδή, ο ίδιος ο δήμαρχος, στην εισήγησή του, ομολογεί την αποτυχία του και στην επιλογή των στενών συνεργατών του, την διάρθρωση του γραφείου του και του τρόπου διοίκησης του. Σε διαφορετική περίπτωση, ομολογεί, ότι οι προσλήψεις των ειδικών συνεργατών ήταν παράνομες, με ψευδεπίγραφα χαρακτηριστικά. Μάλιστα σε αυτό συναινούν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής με την συγκεκριμένη απόφαση τους !

Επομένως πως θα το χαρακτηρίζατε αυτό το έργο τελικά… Φάρσα, κωμωδία, τραγωδία, παρωδία, ευθυμογράφημα, ιλαροτραγωδία; Πραγματικά θα θέλαμε την άποψή σας.
Είναι κάτι που μας ξεπέρασε ακόμη και εμάς που ζούμε τον παραλογισμό, την απαξίωση και τις εμμονικές συμπεριφορές από μέρους της δημοτικής αρχής καθημερινά στην πράξη.

Και για να παραφράσουμε και μια γνωστή φράση … ποιος τελικά συμβουλεύει αυτόν τον τόπο;

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για μία ακόμη φορά, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσει το Δημόσιο Συμφέρον που περνά μέσα από τα Δικαιώματα των Συναδέλφων (και των ειδικών συμβούλων, που κανονικά θα έπρεπε να αντιδράσουν …), αλλά μόνο η δική μας αντίσταση και συμβουλή μόνο, δεν φτάνει … ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ; Είναι καιρός να αφαιρεθούν οι παρωπίδες, οι ωτοασπίδες και τα φίμωτρα, από πολλούς να δούμε την πραγματικότητα και πως αυτή μπορεί να αλλάξει, αλλιώς … θα είμαστε στο ίδιο … κακοπαιγμένο έργο θεατές.

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου