ellinis6

Οι νέες κινηματογραφικές προβολές στο Ελληνίς Αγρινίου

Κινηματογραφικά αριστουργήματα
στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΕΛΛΗΝΙΣ
Την Πέμπτη 10, την Παρασκευή 11 και την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023


Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023
Υπόθεση Νοτόριους 1946 Notorious

Μια όμορφη γυναίκα με σπιλωμένο παρελθόν στρατολογείται από τον αμερικανό πράκτορα Ντέβλιν να κατασκοπεύσει σε έναν κύκλο από ναζί στο μεταπολεμικό Ρίο. Η ηρωική αυτή πράξη φτάνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη για τη ζωή της, αφού παντρευτεί τον πιο ευγενή από τον κύκλο των ναζί, τον Άλεξ. Μόνο ο Ντέβλιν μπορεί να τη σώσει, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του στην απελπιστική κατάστασή της, να αναγνωρίσει ότι την αγαπούσε εξαρχής και να της το πει.
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Παίζουν : Cary Grant ,Ingrid Bergman ,Claude Rains
Leopoldine Konstantin ,Louis Calhern ,Reinhold Schunzel ,
Moroni Olsen
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 3 euro

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
Ρεββέκα 1940 Rebecca

Μια δειλή νεαρή Αμερικανίδα, συνοδός μιας πλούσιας κυρίας στο Μόντε Κάρλο, γνωρίζεται με τον πλούσιο αριστοκρατικό βρετανό χήρο Μαξίμ Ντε Γουίντερ, ο οποίος την ερωτεύεται και την παντρεύεται αμέσως. Την οδηγεί στη μεγαλόπρεπη εξοχική του κατοικία, στο Μάντερλι, όπου «βασιλεύει» η αυστηρή οικονόμος κυρία Ντάνβερς, πιστή στη μνήμη της πρώτης κυρίας Ντε Γουίντερ, της Ρεβέκκα. Η νέα γυναίκα αντιμετωπίζει την εχθρότητα και τις παγίδες της κας Ντάνβερς, ενώ ο άντρας της δεν θέλει να μιλάει για το παρελθόν, που μοιάζει μυστηριώδες. Θαρρείς, η Ρεβέκκα στοιχειώνει ακόμα την κατοικία.
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Παίζουν:
Joan Fontaine, Laurence Olivier , Judith Anderson
George Sanders , Reginald Denny ,Gladys Cooper
C. Aubrey Smith ,Nigel Bruce
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 3 euro

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
Διακοπές στη Ρώμη 1953 Roman Holiday

Μια νεαρή και όμορφη πριγκίπισσα αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα του πρωτοκόλλου που πρέπει να τηρεί κατά γράμμα. Σε μια επίσημη επίσκεψή της στη Ρώμη, το σκάει και υπό την επήρεια του ηρεμιστικού που της έχουν χορηγήσει προκειμένου να αντέξει το σκληρό πρόγραμμα της, βρίσκεται να κοιμάται σε ένα παγκάκι. Εκεί τη συναντά ο δημοσιογράφος Τζο Μπράντλεϊ, που μην αναγνωρίζοντας ποια είναι, της παραχωρεί το φτωχικό του δωμάτιο για να ξεκουραστεί. Την επόμενη μέρα κι ενώ όλοι ψάχνουν την πριγκίπισσα, το ζευγάρι περνάει μια υπέροχη μέρα ξενάγησης στην αιώνια πόλη.
Σκηνοθεσία: William Wyler
Παίζουν:Audrey Hepburn ,Gregory Peck ,Eddie Albert
Hartley Power ,Margaret Rawlings
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 3 euro


Λόγω ακύρωσης της προγραμματισμένης ταινίας,
Το χέρι που σκοτώνει, Shadow of a Doubt
στις κινηματογραφικές αίθουσες,
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΣ
το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023
θα προβληθεί ΞΑΝΑ η ταινία :
Η ΦΑΛΑΙΝΑ (THEWHALE)

Ένας ερημίτης καθηγητής αγγλικών που πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την αποξενωμένη κόρη του, σε μία τελευταία απόπειρα να εξιλεωθεί.
Στη Φάλαινα του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο Μπρένταν Φρέιζερ μας χαρίζει μία αριστοτεχνική ερμηνεία στο πρόσωπο του Τσάρλι, ενός ακραία παχύσαρκου καθηγητή αγγλικών που του απομένει λίγος χρόνος ζωής. Καθώς κάνει την τελευταία τολμηρή απόπειρα να συμφιλιωθεί με τη διαλυμένη οικογένεια του, ο Τσάρλι πρέπει να αντιμετωπίσει με όλη του την καρδιά και όλο του το πνεύμα, τα βαθιά θαμμένα τραύματα και τον ανείπωτο έρωτα που τον έχει στοιχειώσει για δεκαετίες.
Η ταινία εξερευνά τον αγώνα ενός άντρα με το αβάσταχτο βάρος της μεταμέλειας, με το καθήκον της πατρότητας και τη σκοπιμότητα της καλοσύνης. Στον πυρήνα της, η Φάλαινα είναι μία ιστορία για τη μεταμόρφωση και την υπέρβαση, η οδύσσεια εντός και εκτός του σώματος, ένα ταξίδι στα βάθη του πένθους με προορισμό την πιθανότητα της σωτηρίας.
Μέσα από τον Τσάρλι, η ταινία μάς δίνει πρόσβαση με τρυφερή και ευφυή ματιά σε μία ζωή που βλέπουμε σπάνια στη μεγάλη οθόνη. Ο Φρέιζερ διαχέεται στον καλειδοσκοπικό εσωτερικό κόσμο του Τσάρλι, με όλες τις αντιφάσεις και τις επιθυμίες του, με μία γοητευτική και σχεδόν σκανταλιάρικη διάθεση.

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Φρέιζερ, Χονγκ Τσάου, Σέιντι Σινκ, Σαμάνθα Μόρτον, Τάι Σίμπκινς


Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου
σας ενημερώνουμε ότι η ταινία:
BARBIE
θα προβληθεί ξανά
στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ»
στις 21-22 και 23 Αυγούστου 2023