hospital

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή την παραίτηση της διευθύντριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κας Μιχαηλίδου Ευαγγελίας και τη διαφαινόμενη αναστολή της λειτουργίας της μονάδας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλη Ιωάννη, ο οποίος έδειξε ότι έχει γνώση των συμβαινόντων στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου και επέδειξε διάθεση να παρέμβει προκειμένου να αρθούν τα οποιαδήποτε αδιέξοδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου ως θεσμικό επιστημονικό φορέα, να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα το πρωί μεταξύ του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου, παραγόντων του νοσοκομείου αλλά και της διευθύντριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, στην Πάτρα παρουσία του Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε..


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες από σωρεία ζητημάτων που πλήττουν την πόλη μας, είτε αφορούν την οικονομική ζωή είτε τις περιβαλλοντικές συνέπειες (εκτροπή Αχελώου, ανεμογεννήτριες σε περιοχές natura-Αράκυνθος) είτε την υποβάθμιση της τριτοβάθμιας παιδείας είτε την υποβάθμιση των παροχών υπηρεσιών σε θέματα υγείας.

Το νοσοκομείο της πόλης μας έχει βρεθεί πολλές φορές στην αρνητική επικαιρότητα με διάφορες αφορμές, κάτι που προκάλεσε εξάλλου και τις κινητοποιήσεις του συνόλου των φορέων της πόλης σε δύο συλλαλητήρια μέχρι τώρα με κύρια αιτήματα την στελέχωση με το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό όλων των τμημάτων και των κλινικών του.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ενημερωθήκαμε για τα «εντέλλεσθε» ιατρών ακτινολόγων από το νοσοκομείο μας προς εκείνο της Άρτας, κάτι που ενέχει το κίνδυνο της αποδυνάμωσης του συγκεκριμένου τμήματος.

Πριν προλάβουμε καλά – καλά να διαχειριστούμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται μια άλλη, πολύ πιο σοβαρή: η  παραίτηση της διευθύντριας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, κ. Εύας Μιχαηλίδου, η οποία υποβλήθηκε από την περασμένη Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023, την οποία πολλοί γνώριζαν, αλλά κανείς δεν ανέδειξε ως πρόβλημα.

Η παραίτηση αυτή σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβρη το νευραλγικό αυτό τμήμα θα βάλει πάλι λουκέτο. Μόνο που, απ’ ότι φαίνεται, τώρα δεν θα κλείσει γιατί βγάζει μόνο νεκρούς ασθενείς από τους θαλάμους του, όπως την προηγούμενη περίοδο, αλλά για άλλους λόγους, παρότι οι ασθενείς που φτάνουν ως εκεί σήμερα, βγαίνουν από αυτό «εν ζωή».

Με τον ερχομό της  κ. Μιχαηλίδου άνοιξε ξανά η μονάδα και μάλιστα πολύ γρήγορα είχε  εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως φανερώνει το πλήθος των ασθενών που βγήκαν ζωντανοί, αλλάζοντας άρδην το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η νέα διευθύντρια φθάνοντας στο σημείο να κατοικοεδρεύει στη κυριολεξία μέσα σε αυτό το τμήμα για επτά ολόκληρους μήνες με ατελείωτες εφημερίες -απλήρωτες φυσικά πολλές από αυτές- μάλλον έφθασε στο όριο της.

Μια γιατρός με λαμπρές περγαμηνές, η οποία ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, σε μια περίοδο που η φήμη της μονάδας ήταν η χειρότερη δυνατή, για να την «αναστήσει», μέσα σε 7 μήνες εξαναγκάζεται σε μια πράξη, η οποία  προφανώς ούτε χωρίς αιτία συμβαίνει ούτε χωρίς αφορμή. Και την αιτία και την αφορμή εμείς μπορούμε να την φανταστούμε, η διοίκηση του νοσοκομείου όμως οφείλει να την γνωρίζει.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν υπάρχει αντίστροφη πορεία σε αυτή την αρνητική εξέλιξη ή αν γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για ανάκληση της παραίτησής της, αλλά μας εκπλήσσει η απέραντη αφωνία όλων εκείνων που θα έπρεπε να έχουν προσπαθήσει όσα οφείλουν και δεν εννοούμε μόνο τη διοίκηση.

Ευχόμαστε με τη ανακοίνωσή μας αυτή να κινητοποιηθούν όσοι  πρέπει να κινητοποιηθούν και να σβήσουν έγκαιρα αυτή τη «νέα πυρκαγιά» που κατακαίει ήδη τον αφημένο στην τύχη του «υγειονομικό μας Ρουπακιά».

‘Λαϊκή Συνέλευση
 – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ’