beachvolleynafpaktos2

Αναβάθμιση εγκαταστάσεων για το beach volley στη Ναύπακτο

Στην ιστορία πέρασε το τουρνουά μικτών ομάδων “AHEPA CUP 2023” Beach Volleyball tournament, που ολοκληρώθηκε επιτυχημένα με τον τελικό αγώνα την Κυριακή 23 Ιουλίου στη Ναύπακτο.

Η διοργάνωση φέτος γιόρταζε τα 10 χρόνια από την πρώτη υλοποίησή της και είχε τη χαρά να “κάνει ποδαρικό” στις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις στην παραλία Βαριάς στη Ναύπακτο (πρώην νεροτσουλήθρες). Οι εγκαταστάσεις αυτές, που ήταν αποτέλεσμα της δημιουργικής σύμπραξης του δήμου Ναυπακτίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πλέον είναι ένα ζηλευτό κόσμημα για τη Ναύπακτο και αποτελούν αναβάθμιση για το τουρνουά αλλά και το βασιλιά των θερινών σπορ (beach volley) στην ευρύτερη περιοχή. Αν και η αναμονή ολοκλήρωσης των εργασιών ήταν η αιτία της καθυστερημένης ανακοίνωσης του τουρνουά με αντίκτυπο στο πλήθος των συμμετοχών, η φετινή διοργάνωση με τα συναρπαστικά της παιχνίδια και το αμείωτο το ενδιαφέρον επιβεβαίωσε το γνωστό ρητό: “οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ”.

Το “παρών” στον τελικό έδωσαν από την AHEPA Hellas ο αντιπρόεδρος ελληνισμού Αργύρης Τσουνάκης ως εκπρόσωπος του κυβερνήτη AHEPA Hellas, ο αντιπρόεδρος εκπαίδευσης Χρήστος Κατηφόρης , ο αντιπρόεδρος κοινωνικής υπευθυνότητας Αδάμ Βλαχογιάννης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ναυπάκτου Νίκος Ντούνης, εκπρόσωποι τμημάτων AHEPA ανά την Ελλάδα, καθώς και άλλοι επίσημοι.

Το «AHEPA CUP 2023 Beach Volleyball tournament ήταν άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση του τοπικού τμήματος της Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571”. Ηταν διοργάνωση εγκεκριμένη από την ΕΣΠΕΠ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Ναυπακτίας και τον αθλητικό σύλλογο “Ομόνοια Ναυπάκτου”.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι το Σάββατο 22 Ιουλίου ξεκίνησε με ταμπλό 12 ομάδων και με τις απαραίτητες προσαρμογές λόγω καύσωνα ακολούθησε ένα διήμερο αμφίρροπων και θεαματικών αγώνων μέχρι και τον τελικό. Εκεί αναδείχθηκαν πρωταθλητές το ζευγάρι Πατακοπούλου Μαριάννα-Ντόντης Νίκος, που επικράτησαν με 2-1 σετ των Γωγούσου Ιωάννα – Δασκαλόπουλος Φάνης. Στο μικρό τελικό το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γωγούσου Κατερίνα-Βασιλάκος Κωνσταντίνος, που επικράτησαν των Δουραμάνη Θάλεια- Δασκαλόπουλος Ανδρέας επίσης με 2-1.

Άψογη ήταν η διαιτησία των αγώνων με τους διαιτητές Ανδρέα Λιναρδάτο, Γιώργο Παπαχριστόπουλο και Μαρία Βασιλάτου του Συνδέσμου Διαιτητών Πελοποννήσου, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου διαιτησίας beach volley Παναγιώτη Γκόλφη.

Το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής την Μαρίνα Γεωργακοπούλου κάλυψε υγειονομικά το τουρνουά με απόλυτη επιτυχία .

Χορηγός ήταν η εταιρεία «ΔΟΥΡΟΣ – Επεξεργασία και τυποποίηση κρέατος», ενώ δόθηκαν επιπλέον δώρα: στους πρωταθλητές ακτοπλοϊκά εισιτήρια (TRITON Ferries) και στους δευτεραθλητές “πτήση εθισμού” από την Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνων.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, ιδιαίτερα δε στον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο και τον αντιδήμαρχο αθλητισμού δήμου Ναυπακτίας Ντίνο Τσουκαλά για την αμέριστη υποστήριξή τους.

Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για το ερχόμενο καλοκαίρι για το “AHEPA CUP 2024” Beach Volleyball tournament.