shops10

Πενθήμερη καλοκαιρινή λειτουργία των καταστημάτων του Αγρινίου

c345


Εμπορικός σύλλογος Αγρινίου:

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, σεβόμενο και εφαρμόζοντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 16-1-2023 όσον αφορά την εφαρμογή ή όχι θερινού πενθήμερου για το 2023 και λήψη της απόφασης για το θέμα από τα μέλη του Συλλόγου, ανακοίνωσε και πραγματοποίησε διήμερη μυστική ψηφοφορία με κάλπη στα γραφεία του Συλλόγου στις 19 & 20 Ιουνίου 2023.
Σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 21-6-2023 έγινε το άνοιγμα της κάλπης και η καταμέτρηση των ψήφων που έλαβαν οι προτάσεις.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Εγγεγραμμένα μέλη: 251 / Ψήφισαν:: 157/ Άκυρα/Λευκά: 0
Έλαβαν:
Πρόταση : Καθόλου εφαρμογή του θερινού πενθημέρου-Όλα τα Σάββατα ανοιχτά: 22 ψήφοι
Πρόταση: Κλειστά Σάββατα από 08/07/2023 έως 19/08/2023: 79 ψήφοι
Πρόταση: Κλειστά όλα τα Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου: 56 ψήφοι

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις εκλογές του Συλλόγου μας στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2023 ψήφισαν 208 μέλη ενώ στην κάλπη για το θερινό πενθήμερο 157 μέλη, ήτοι το 76% επί των ψηφισάντων των εκλογών του Φεβρουαρίου. Το 86% μάλιστα από τους ψηφίσαντες στήριξε την εφαρμογή του θερινού πενθημέρου.
Με τα σημερινά δεδομένα οπού οι επιχειρήσεις της εστίασης, παροχής υπηρεσιών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλπ. εκπροσωπούνται πρωτοβάθμια από τους δικούς τους Συλλόγους, σε δευτεροβάθμιο επίπεδο έχουν τις δικές τους Ομοσπονδίες και σε τριτοβάθμιο επίπεδο υπάγονται σε άλλη Συνομοσπονδία, ο ισχυρισμός για 2000 + επιχειρήσεις δυνητικά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων των μελών του και έχει ευθύνη να τις υπερασπιστεί και να τις διαφυλάξει.
Καλούμε τους συναδέλφους :
– Να σεβαστούν το αποτέλεσμα.
– Να εφαρμόσουν την απόφαση.
– Να βάλουν τη συλλογικότητα πάνω από όλα.

Το θερινό πενθήμερο σαφέστατα και δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της αγοράς.
Ας το ξεπεράσουμε για να ασχοληθούμε στη συνέχεια με τα πραγματικά μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν τη δουλειά μας και την επιβίωσή μας.


Εμπορικός σύλλογος Αγρινίου:

Η διαδικασία της ψηφοφορίας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για το θερινό πενθήμερο διήρκησε 2 ημέρες χωρίς δυσλειτουργία και απρόβλεπτα.
Η πρόταση που αναδεικνύεται είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά κατά τα Σάββατα από 8-7-2023 ως 19-8-2023.
Η συμμετοχή ανέρχεται στο 63% των εγγεγραμμένων μελών, με την πρόταση για Σάββατα ανοιχτά κατά τους μήνες Ιούλιο –Αύγουστο να λαμβάνει 14%, η πρόταση που υπερψηφίστηκε 50% και η πρόταση για κλειστά Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου 36%.

Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.
Χαιρετίζουμε τα μέλη μας για τη μαζική συμμετοχή τους.


‘Ενωμένο Εμπόριο’:

Τα μέλη του Δ.Σ του Ενωμένου Εμπορίου μετά την πρωτόγνωρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου για το κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα του φετινού καλοκαιριού θέλει να δηλώσει τα πιο κάτω:

Η πλειοψηφία του Δ.Σ στην ανακοίνωση του αποτελέσματος δεν αναφέρει αριθμό μελών που ψήφισαν, αλλά μόνο ποσοστό επί των εγγεγραμμένων μελών. Αυτή είναι μια ξεκάθαρα εσκεμμένη επιλογή και παραπέμπει σε πρακτικές που έρχονται απο το παρελθόν και θυμίζουν άλλες εποχές.

• Σε ποια διαδικασία ψηφοφορίας δίνονται αποτελέσματα χωρίς αριθμούς και μόνο με ποσοστά;

• Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνουν αυτές τις ανακοινώσεις;

• Γιατί αποκρύπτουν τον ακριβή αριθμό μελών που προσήλθαν να ψηφίσουν;

Αυτό ασφαλώς μόνο στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου θα μπορούσε να συμβεί, όπως ακριβώς συνέβη και την περσινή χρονιά με το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης.
Ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να λάβει στα σοβαρά τέτοιες ανακοινώσεις;
Τα μέλη του Ενωμένου Εμπορίου καλούν τον πρόεδρο του συλλόγου να δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των μελών που πήραν μέρος στη ψηφοφορία.

 

• Σε μια πόλη που λειτουργούν περισσότερες απο δύο χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις, μπορεί ένας μικρός αναλογικά και άγνωστος αριθμός μελών, να αποφασίζει το κλείσιμο των καταστημάτων για συνολικά επτά Σάββατα το καλοκαίρι;

• Πόσα μέλη του Συλλόγου οδηγήθηκαν σε διαγραφή με τέτοιες αποφάσεις;

• Έτσι αντιλαμβάνονται τα πέντε μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου την στήριξη της τοπικής αγοράς σε τόσο δύσκολες εποχές που θεσμικά εκπροσωπούν;

• Κρατώντας κλειστά τα τοπικά καταστήματα, πριμοδοτώντας έτσι τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες;

• Αυτή είναι η αλληλεγγύη απέναντι στην πλειοψηφία των συναδέλφων που έχουν ανάγκη να δουλέψουν για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά;

• Αγνοούν ότι στην πόλη μας λειτουργούν και άλλες επιχειρήσεις όπως της εστίασης που σαφώς η λειτουργία τους επηρεάζεται και απο την λειτουργία της αγοράς;

• Μόνο για το Εγώ νοιαζόμαστε και όχι για το Εμείς;

• Έτσι γυρίζουν την πλάτη στους καταναλωτές και τους περιφρονούν, αυτούς που επί δεκαετίες στηρίζουν την τοπική μας αγορά;

Τα μέλη του Δ.Σ του Ενωμένου Εμπορίου για άλλη μια φορά και με πολύ ξεκάθαρο τρόπο δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι θα κρατήσουμε τα καταστήματα μας ΑΝΟΙΧΤΑ το φετινό καλοκαίρι και τονίζουμε, ότι άλλα δεδομένα και συνθήκες υπήρχαν πριν τριάντα χρόνια, άλλα πριν δέκα και πριν πέντε χρόνια και άλλα ασφαλώς επικρατούν σήμερα.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους καλούμε να πράξουν το ίδιο και οι συνάδελφοι που συμφωνούν με την δική μας πρόταση για ΑΝΟΙΧΤΑ καταστήματα τα Σάββατα και επίσης καλούμε τις φίλες και τους φίλους καταναλωτές να εμπιστευθούν και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της αγοράς του Αγρινίου, της πόλης αγοράς, για να εξακολουθούν να δίνουν ζωή και ρυθμό στην πόλη μας.