lab1

Έγκριση ίδρυσης αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα από το Υπουργείο Υγείας και από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη ότι  εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥΠΕ η ίδρυση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Από εδώ και πέρα ξεκινούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για την απόκτηση του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το εργαστήριο, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την 6 ΥΠΕ.

Η ίδρυση ενός τέτοιου εργαστηρίου αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα όλων των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, διότι θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών που δυστυχώς πολλά από αυτά κατέληγαν, πριν φτάσουν στα Νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε περίπου ένα χρόνο πριν, με την εξαγγελία από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, στο τέταρτο αναπτυξιακό συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν υπήρχε η αγαστή συνεργασία του συντονιστή – διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γεώργιου Αλμπάνη, της ίδιας της Διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και της Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου κ. Ρένας Ντάσκαρη με τον Διοικητή της 6 ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, οι οποίοι συντόνισαν όλη αυτή την προσπάθεια.

Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και στην Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Ασημίνα Γκάγκα, η οποία έχει και την σχετική αρμοδιότητα, αλλά βεβαίως και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη για την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη. Επιτέλους ο νομός μας αποκτά Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα για την ανταπόκρισή της στο μείζονος σημασίας θέμα για την υγεία των πολιτών του Νομού της δημιουργίας του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου Αγρινίου.

Σε πρόσφατη συνάντησή μου με την Αναπληρώτρια Υπουργό της είχα επισημάνει ότι ο εν λόγω φάκελος, πλήρως και εκτενώς σχηματισμένος έχει κατατεθεί από καιρό στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας, αναμένοντας την έγκρισή του, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ενός Αιμοδυναμικού Τμήματος, το οποίο είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου του μεγαλύτερου Νομού της χώρας και θα σώσει δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Της μετέφερα, δε, και τις θέσεις και απόψεις της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου όπως και του ιατρικού προσωπικού, με τους οποίους συναντήθηκα κατ επανάληψη.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, στη σημερινή συνεδρίαση του, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) στο Υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική απόφαση, με την οποία διασφαλίζονται υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας για όλους τους καρδιολογικούς ασθενείς του νομού μας.

Η ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας στο καίριο αυτό αίτημα, αποδεικνύει τη βούληση αλλά και την ετοιμότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνεχή βελτίωση του βασικότερου αγαθού της δημόσιας υγείας. Σε πλήρη αντίθεση, με τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα, πλέον, να απαιτείται ακόμα πιο εντατική προσπάθεια για την αναστήλωση και τον εκσυγχρονισμό του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο, πιστεύει σε ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας και το απέδειξε κατά την πρώτη τετραετία της θητείας της, όπου παράλληλα με την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης διεθνούς υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, έβαλε τις βάσεις για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της δομής και λειτουργίας του.

Σπήλιος Λιβανός, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας