aithousadsmes1

Η δημοτική συνεδρίαση του Μεσολογγίου στις 28 Μαρτίου

Σκηνές απείρου κάλους και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου την 28-3-2023. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και στη διαδικασία συζήτησης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος 2023, με την οποία ΑΚΥΡΩΣΕ οριστικά την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ – αφαιρώντας και τα εναπομείναντα 515.000 ευρώ από τα παρακρατηθέντα του 2018 που αποδόθηκαν στο Δήμο – και διαθέτοντάς τα αλλού, τόνισε έμπλεως έπαρσης και εγωισμού ότι «Δεν θα αφήσω ούτε σεντς “παρκαρισμένο” στα ταμεία του Δήμου».

Φυσικά ως παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» δεν ψηφίσαμε την εν λόγω ακύρωση ενός τόσο σημαντικού έργου, για το οποίο δεν έχει κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, όπως και σε τόσα άλλα…
Ο εκνευρισμός και το έκδηλο της αποτυχίας και της αγωνίας του κ. Δημάρχου να καλύψει το χαμένο έδαφος – που πλέον είναι πολύ αργά – οδηγεί σε ευτράπελες καταστάσεις που αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας.

Έτσι αποκαλύφθηκε και πάλι ότι:

– Η χερσαία ζώνη λιμένα Τουρλίδας έχει καθορισθεί από το 2008 και έχει περιέλθει μεταγενέστερα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, χωρίς ούτε καν να το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος προβάλει κάτι τέτοιο με αστεία βίντεο.
– Δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το τι έχει εισπράξει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τι απαιτήσεις προς τρίτους έχει, παρότι είναι Πρόεδρος. Δεν ήταν καν σε θέση να απαντήσει.
– Δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις σχετικά με το έργο των Παιδικών Χαρών, το οποίο πιθανότατα θα απαιτήσει επιπλέον χρηματοδότηση.
– Δεν έδωσε απάντηση για την ολοκλήρωση των μελετών και του έργου εισόδου της πόλης (Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου).
– Τέλος, τήρησε “σιγή ασυρμάτου” και κρύφτηκε κυριολεκτικά παρότι ερωτήθηκε δύο φορές για την παράνομη, σκανδαλώδη και πειθαρχικά ελεγχόμενη καταβολή εξόδων παράστασης επί 17 μήνες στην πρώην Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Δρόσου, καθότι είναι συνταξιούχος.

Με και με αυτά κ. Λύρο, οδεύετε πανηγυρικά προς την «άβυσσο με βάρκα την ελπίδα» και πυξίδα τους “καθρέφτες” αυτοθαυμασμού σας. Ένα πράγμα όμως να γνωρίζετε: Η ώρα της κρίσης πλησιάζει και για εσάς και είτε το θέλετε είτε όχι δύο πράγματα στο τέλος θα συμβούν και κανένα έργο δεν θα έχετε ολοκληρώσει κατά τη διάρκεια της θητείας σας και στο ταμείο του Δήμου θα υπάρχουν χρήματα εξαιτίας της ανεπάρκειάς σας!

Τέλος, δώστε ΑΜΕΣΑ τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους στο Δήμο και στο Πνευματικό Κέντρο σε χρήμα (6 δόσεις) όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο και αφήστε τα νταηλίκια, γιατί είστε στα όρια πειθαρχικού παραπτώματος. Κατανοητόν;

29-3-2023

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»


Ερωτήσεις προς τον δήμαρχο στο Δ.Σ. της 28/3/2023

1. Οδός Ναυπάκτου
Όπως γνωρίζουμε το έργο της εισόδου της πόλης, οδός Ναυπάκτου, οδός Παπαδιαμαντοπούλου κλπ. είναι έργο της περιφέρειας. Μαθαίνουμε όμως ότι μέρος των μελετών για το έργο ανάπλασης της εισόδου της πόλης, δεν εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λόγω αναρμοδιότητας του Δήμου !
Τα ερωτήματα επομένως είναι :
Αν ναι, ποιες είναι αυτές οι μελέτες;
Μπορείτε να μας ενημερώσετε για το πού βρίσκεται η υπόθεση της πλήρους αδειοδότησης, για τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου;
Η απάντηση του δημάρχου είναι ότι όλα βαίνουν καλώς.

2. Πρώην Πρόεδρος της Κοινωφελούς
Η πρώην Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επί 17 μήνες ελάμβανε έξοδα παράστασης παράνομα, καθότι συνταξιούχος.
Ερωτάσθε :
α. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επ’ αυτού;
β. Έγινε ενημέρωση του ασφαλιστικού της φορέα (ΕΦΚΑ) ώστε να υπάρξει η προβλεπόμενη παρακράτηση του 30%;
γ. Έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση για τα εν λόγω ποσά;
Ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει.

3. Παιδικές Χαρές
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το έργο των παιδικών χαρών.
Η ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος από αυτά που γνωρίζουμε, αφορούσε την «προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών». Εμείς όμως βλέπουμε ότι εκτελείτε το έργο κατασκευής των παιδικών χαρών, χωρίς όμως να έχουν όργανα.
Εάν δαπανάτε τα χρήματα για τα όργανα των παιδικών χαρών, στην κατασκευή, αυτό σημαίνει ότι, ή θα έχουμε παιδικές χαρές χωρίς όργανα, ή θα χρειασθούμε τουλάχιστον 100.000 ευρώ επιπλέον, για την αγορά των οργάνων και την πλήρη αποπεράτωση των παιδικών χαρών.
Το έργο έχει καθυστερήσει επί μακρόν. Παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς συμβαίνει και πότε υπολογίζετε να αποδοθούν στους μικρούς μας δημότες οι παιδικές χαρές ;
Ο δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει.

Με την ευκαιρία θέλουμε να δηλώσουμε την απογοήτευσή μας για την απόφαση του δήμαρχου να ματαιώσει και να απεντάξει από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το έργο του κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι.
Από το 2019 μας διαβεβαίωνε ότι το έργο θα γίνει και μάλιστα θα είναι ενεργειακά αυτόνομο. Χθες ακούσαμε ότι δεν θα γίνει διότι και άλλοι δήμοι έκλεισαν κολυμβητήρια λόγω ενεργειακού κόστους !
Το ποσό των 650.000 που υπήρχε για τον σκοπό αυτό στον αντίστοιχο κωδικό, θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθούν οι πέργκολες της πλατείας και διάφορα έργα οδοποιίας στον αστικό ιστό. Δηλαδή θα βουλώσει προεκλογικά λακκούβες, κάτι που δεν έκανε τα 4 προηγούμενα χρόνια !

28/3/2023

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»