livanos10

Προκήρυξη θέσεων μόνιμων ιατρών στα νοσοκομεία Μεσολογγίου & Αγρινίου

Το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου ανέδειξε για μία ακόμα φορά ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην ΥΠΑΑΤ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, στη συνάντησή του με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο κ. Λιβανός, επισήμανε μεταξύ άλλων στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας ότι κρίνεται ανάγκη επιτακτική, η μετακίνηση ιατρών παθολόγων από άλλες νοσοκομειακές μονάδες της 6ης ΥΠΕ προς το νοσοκομείο του Μεσολογγίου το οποίο βρίσκεται πλέον σε οριακό στάδιο λειτουργίας.

Ανέδειξε επίσης ως μείζονος σημασίας θέμα για την υγεία των πολιτών του Νομού μας τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου Αγρινίου. Όπως σημείωσε, ο εν λόγω φάκελος, πλήρως και εκτενώς σχηματισμένος έχει κατατεθεί από καιρό στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας, αναμένοντας την έγκρισή του, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ενός Αιμοδυναμικού Τμήματος, το οποίο είναι βέβαιο πως θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου του μεγαλύτερου Νομού της χώρας και θα σώσει δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο πρώην υπουργός, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και την πίστη του στο βασικότερο δημόσιο αγαθό που δεν είναι άλλο από τη δημόσια υγεία.

«Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, αναβαθμίζοντας με κάθε μέσο τα δημόσια νοσοκομεία μας και τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Οι πολίτες του μεγαλύτερου σε έκταση Νομού της χώρας, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες αξίζουν ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα τους ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και θα τους παρέχει τις υπηρεσίες και την περίθαλψη που αξίζουν να έχουν σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη χώρα όπως η Ελλάδα» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο κ. Λιβανός στο υπόμνημα που κατέθεσε προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας.

Και καταλήγει :

“Γνωρίζοντας καλά την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και την πολιτική βούληση που σε διακρίνει, αναμένω την θετική έκβαση σε όλα τα παραπάνω δίκαια και εύλογα αιτήματα”.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ η μη σωστή και ορθολογική αξιολόγηση των πραγματικών ελλείψεων για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρούς στο Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας και στις δύο νοσηλευτικές μονάδες είναι φανερή.

Στην (Γ4α/Γ.Π.οικ.14830/08-03-2023) προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών/οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ από το Υπουργείο Υγείας, από τις 850 θέσεις δόθηκαν 4 στο Αγρίνιο και 5 στο Μεσολόγγι.
«Χαιρετίζουμε» την προκήρυξη και την προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων από το Υπουργείο Υγείας αλλά χρειάζεται άμεση ενίσχυση το Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας σε τμήματα όπως η ΜΕΘ, η Παθολογική, η Χειρουργική και το ΤΕΠ.

Ζητάμε την άμεση προκήρυξη των κενών στη ΜΕΘ, στη Παθολογική, στη Χειρουργική και στο ΤΕΠ ώστε να εξασφαλιστεί στο ελάχιστο η λειτουργία τους.
Πάγιο αίτημά μας παραμένει η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας.
Όταν όμως οι θέσεις είναι λιγότερες να υπάρχει σωστή ιεράρχηση, ώστε να μην καταφεύγουμε σαν λύση στη μετακίνηση γιατρών από την ΠΦΥ με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της.
Επίσης την πλήρη απομόνωση όλων όσων που χωρίς θεσμικό-ουσιαστικό ρόλο παρεμβαίνουν και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν κακό στη δημόσια υγεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου καταγγέλλει επίσης την κωλυσιεργία στην έγκριση της έναρξης δημιουργίας του Αιμοδυναμικού τμήματος. Ενός τμήματος που όλοι έχουν αποδεχτεί ότι είναι καίριας σημασίας για την περιοχή.
Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου θα είναι πάντα παρών και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Υγεία της περιοχής ευθύνης του και δεν θα ανεχτεί συμπεριφορές και ενέργειες που δεν προάγουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου σύμφωνα με Ν.4512/2018 άρθρο 292,άρθρο 298 και άρθρο 299 ζητάει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς ως το κατεξοχήν αρμόδιο όργανο σύμφωνα κείμενη νομοθεσία.


Την προκήρυξη εννέα θέσεων μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου ανακοίνωσε ο π. Υπουργός & Βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σε νέα συνάντησή του στο Αγρίνιο με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Μιχ. Σερασκέρη, καθώς και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Ελένη Φιλιπποπούλου,τους γιατρούς, το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό και το διοικητικό προσωπικό για τις προσπάθειες που συνεχώς καταβάλουν για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, την αντιμετώπιση παθογενειών, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητά και των δύο νοσοκομείων.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, τους διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι θα είναι με όλες του τις δυνάμεις ενεργός συμπαραστάτης στον αγώνα τους για την επίτευξη της άρτιας λειτουργίας των δύο νοσοκομείων και την απρόσκοπτη παροχή όλων των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

«Στόχος της κυβέρνησης μας είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, ώστε οι πολίτες να έχουν την δημόσια υγεία που δικαιούνται στην περιοχή μας. Σήμερα, βγαίνουν οι προκηρύξεις για εννέα θέσεις μονίμων ιατρών, πέντε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και τέσσερις στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Με αυτές, θα καλύψουμε κάποια από τα βασικά κενά που υπάρχουν στα δύο Νοσοκομεία.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την κάλυψη και των υπολοίπων κενών».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και η αίτηση του ΔΣ προς το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τη δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Νοσοκομείου Αγρινίου, του οποίου ο πλήρης φάκελος έχει ήδη κατατεθεί και αναμένουμε να εγκριθεί στις επόμενες ημέρες.

«Είναι ένα αίτημα το οποίο το θέτει το σύνολο των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας και το απαιτούν τα κρούσματα που έχουμε στην περιοχή μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός.