deyam5

Η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ:

20-3-2023

Το ΕΚΝΔ στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΕ – ΔΕΥΑ και την κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας για τις 20 Μαρτίου 2023, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το οποίο στην ουσία, μπαίνουν τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και παρά τις δημόσιες αντιρρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταργεί το θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α αφαιρώντας αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στη Ρυθμιστική Αρχή Νερού και Αποβλήτων, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και συνενώσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας με μοναδικό αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό.


Θάνος Μωραϊτης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

17-3-2023

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  Θάνος Μωραΐτης και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, επισκέφτηκαν σήμερα την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου και είχαν συζήτηση με τους εργαζόμενους εν όψει της εισαγωγής στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων κλπ».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μωραΐτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο… ανήξερος πρωθυπουργός, που δεν γνώριζε ούτε για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ, ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για την κατάσταση που επικρατούσε στον ΟΣΕ από το καλοκαίρι του 2019 και μετά, μόνο ένα πράγμα γνωρίζει καλά:
Να παραχωρεί δημόσια περιουσία και να ιδιωτικοποιεί δημόσια αγαθά όπως προσπαθεί να κάνει τώρα και με το νερό.
Με ακόμα ένα… επιτελικό πολυνομοσχέδιο έκτρωμα, εν μέσω εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη και διαβούλευση μόλις τεσσάρων ημερών. Με διατάξεις που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν επιτρέπεται να ιδιωτικοποιηθεί, καθώς το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν αποχωρήσει από την εξουσία απαξιωμένος από την ελληνική κοινωνία προσπαθεί να περάσει το τελευταίο μεγάλο ντιλ της «Μαξίμου ΑΕ»:
Να επιβάλει μία διεθνώς αποτυχημένη εμπειρία όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού.
Και όλα αυτά παρά την κατηγορηματική αντίθεση των σωματείων των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης, της ΚΕΔΕ καθώς οι Δήμοι χάνουν μια από τις πιο σημαντικές αρμοδιότητες τους αλλά και όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Οι «άριστοι» του επιτελικού παρακράτους στο παραπέντε της συντριπτικής ήττας τους επιχειρούν να ολοκληρώσουν την λεηλασία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αλλά δεν θα τους περάσει.
Δεν έχουν ούτε το δικαίωμα ούτε τη λαϊκή συναίνεση να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.
Κάτω τα χέρια από το νερό. Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει και αυτό σε κάποια γαλάζια ακρίδα.
Θα δώσουμε τον αγώνα στη βουλή, στους δρόμους και όπου χρειαστεί.
Το νερό ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό!


Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Συμμαχία για το μέλλον’:

16-3-2023

Ολοκληρώθηκε την 27.02.2023 η διαβούλευση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής». Με το νομοσχέδιο αυτό, ο τομέας υπηρεσιών ύδατος κι επομένως και οι Δ.Ε.Υ.Α υπάγονται στην Ρ.Α.Ε., η οποία μετονομάζεται σε Ρ.Α.Α.Ε.Υ.
Αφού άφησαν τις ΔΕΥΑ να καταρρεύσουν, χωρίς να μπορούν να επιχορηγηθούν, χωρίς να μπορούν να εξυγιανθούν, χωρίς τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και χωρίς να μπορούν να κάνουν προσλήψεις προσωπικού,

Τώρα μεθοδεύουν :

• Την ίδρυση της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. η οποία θα χρηματοδοτείται με ποσοστό επί του κύκλου εργασιών των Δ.Ε.Υ.Α. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στη λειτουργία της μια ΔΕΥΑ, λόγω των αυξημένων λειτουργικών αναγκών της, θα πρέπει να παραχωρεί μέρος των εσόδων της για τη λειτουργία της Ρ.Α.Α.Ε.Υ., καθώς δεν προβλέπεται ποσοστό επί των κερδών, αλλά επί του τζίρου.

• Την ένταξή τους σε ρυθμιστική αρχή, η οποία θα ρυθμίζει έναν ανταγωνισμό που δεν υπάρχει, μιας και οι ΔΕΥΑ είναι μονοπώλια !

• Την «Εξυγίανση» δια της συγχώνευσης και της συνένωσης πολλών ΔΕΥΑ, προφανώς για να έχουν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών και να μπορούν να πουληθούν ευκολότερα.

• Την μετατροπή των ΔΕΥΑ από κοινωνικοποιημένες μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, σε καθαρά κερδοσκοπικές εταιρίες.

• Την επιβολή υπέρογκων προστίμων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι κοινωφελείς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με ανταποδοτικότητα.

• Η νέα ρυθμιστική αρχή θα καθορίζει, ερήμην των δήμων και των ΔΕΥΑ, την τιμολογιακή τους πολιτική, με τις τιμές ανά κυβικό να εκτοξεύονται.

• Ένα νομοσχέδιο αντίθετο με την ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Τελικά το νομοσχέδιο είναι μια καλοστημένη παγίδα, μια εν κρυπτώ ιδιωτικοποίηση, για να ωφεληθεί η νέα τάξη των «Ολιγαρχών του νερού», που θα αποκτήσει μέσω ιδιωτικοποίησης, σε πολύ χαμηλές τιμές, τις συγχωνευμένες ΔΕΥΑ.
Η πρώτη τους δουλεία θα είναι οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών, που σε συνδυασμό με την έλλειψη επενδύσεων στις υποδομές, με περαιτέρω μειώσεις του προσωπικού και έλλειψη εξυγίανσης, αυτοί θα αποκτήσουν πακτωλούς κερδών και εμείς οι πληβείοι, θα πούμε το νερό νεράκι.
Παρά ταύτα δεν …. συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί δεν μπορεί, ένα «Water-pass» θα το πάρουμε !


ΔΕΥΑ Αγρινίου:

Η Δ.Ε.Υ.Α.Αγρινίου, την Δευτέρα 20-3-2023, θα παραμείνει κλειστή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά

Η συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με τον ΥΠΕΝ κ. Σκρέκα απέβη άκαρπη και χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας αποφασίσθηκε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας προκηρύσσοντας 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την Δευτέρα 20/03/2023, ημέρα που κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, με μοναδικό πλέον αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τα νερά.
Όλο το προηγούμενο διάστημα σε αυτόν τον αγώνα δεν ήμασταν μόνοι, είχαμε μαζί μας σύσσωμη την κοινωνία, την αντιπολίτευση και τους περισσότερους φορείς της χώρας μας.

Κατόπιν τούτων ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό να αποσύρει από το ανωτέρω νομοσχέδιο τα άρθρα που αφορούν τους παρόχους και την διαχείριση των υπηρεσιών πόσιμου ύδατος, σύμφωνα με τα όσα έχουν κριθεί με τις ανωτέρω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ, για τους λόγους που εκθέσαμε, δεν είναι δυνατόν να βελτιωθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις με οποιεσδήποτε φραστικές ή λεπτομερειακές τροποποιήσεις και δεν μπορούμε, επομένως, να σας συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή.


Δημοτική παράταξη ‘Ανυπότακτο Αγρίνιο’:

21-3-2023

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο μαζί με άλλες αριστερές Δημοτικές παρατάξεις υπογράφουν την ακόλουθη ανακοίνωση ενάντια στο δρόμο που ανοίγεται για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Το έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε με τραγικό τρόπο την αξία του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών.
Με νωπή ακόμη την τραγωδία και με απίστευτο κυνισμό η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη γραμμή αποφασιστικής προώθησης της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών. Την 1η Μαρτίου μέρα που ο λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με το συγκλονιστικό έγκλημα στα Τέμπη και τη θυσία 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, στο βωμό της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή πολυνομοσχέδιο 243 άρθρων καταστροφικών για το περιβάλλον για υπέρμετρη ανάπτυξη ΑΠΕ, εκχέρσωση δασικών εκτάσεων, δόμηση σε περιοχές Νατούρα, κλπ..

Ανάμεσα σε αυτά τα άρθρα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του νερού και των αστικών αποβλήτων. Προβλέπει τη “Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων» (Ρ.Α.Α.Ε.Υ) διευρύνοντας το αντικείμενο της ρυθμιστικής αρχής της ενέργειας με τις υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων».

Η ενέργεια αυτή είναι το πρώτο βήμα σε μια αποφασιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού και της διαχείρισης των αποβλήτων.
Οι ρυθμιστικές Αρχές, όπως προβλέπεται από τις κατευθύνσεις της Ε. Ε., ιδρύονται και αποσκοπούν στην ρύθμιση των αγορών που απελευθερώνονται λόγω των ιδιωτικοποιήσεων. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) που έχει την ευθύνη για την αγορά της ενέργειας, έχουμε δει όλοι τι φέρνει ο «ρυθμιστικός» της ρόλος με τη δυσβάσταχτη «ρήτρα αναπροσαρμογής», ώστε να εξασφαλίζει την ιδιωτικοποίηση και «εύρυθμη» λειτουργία της αγοράς της ενέργειας.
Οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός βιώνουμε στις τσέπες μας τις υπέρογκες αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο. Οι επιχειρηματίες πάροχοι, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ απολαμβάνουν την εκτίναξη της κερδοφορίας τους.

Αλλά και μια άλλη λιγότερο γνωστή αλλά τραγικά επίκαιρη ρυθμιστική αρχή έχει το δικό της ρόλο. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) ιδρύθηκε το 2010, όταν ο ΟΣΕ είχε κοπεί σε κομμάτια και σχεδιαζόταν η ιδιωτικοποίηση του τμήματος που θα απέδιδε κέρδη στον «επενδυτή» για να έρθει το ξεπούλημα μερικά χρόνια αργότερα.
Η προσπάθεια της ψήφισης του νομοσχεδίου είναι ένα ακόμη κομμάτι σε ένα παζλ κινήσεων που στοχεύουν στη δημιουργία αγοράς νερού. Έχουν προηγηθεί η προσπάθεια να δώσει σε ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα) το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής, την ακύρωση με νόμο (Ιούλιος 2022) της απόφασης του ΣΤΕ που κατοχύρωνε το δημόσιο έλεγχο στο νερό και απαιτούσε την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, που είχαν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο το 2016, πίσω στο Δημόσιο.
Η κυβέρνηση κάτω από τις καθολικές αντιδράσεις προσπαθεί να ισχυριστεί ότι το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί διαβεβαιώνοντας στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ και τις ΔΕΥΑ πως μόνο οι ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ θα κάνουν συμβάσεις με ιδιώτες παρόχους. Αν αυτό δεν είναι εισαγωγή του Νερού στην “αγορά” για το 60% και πάνω του πληθυσμού της χώρας, τότε τι είναι;

Το Νερό δεν είναι εμπόρευμα. Είναι το πιο πολύτιμο φυσικό αγαθό για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου και κάθε ζωής στη γη. Αγαθό που γίνεται όλο και σπανιότερο στην εποχή της κλιματικής κρίσης ενός του καπιταλισμού, που λεηλατεί και εμπορευματοποιεί τους φυσικούς πόρους, οδηγώντας στις εφιαλτικές καταστάσεις της κλιματικής κρίσης και της ξηρασίας του περσινού καλοκαιριού σε όλο τον κόσμο.

Το Νερό δεν μπορεί να μπει υπό τη ρύθμιση καμιάς αρχής που λογοδοτεί μόνο στον εαυτό της. Το Σύνταγμα, αν και έχει γίνει κουρελόχαρτο μετά το 2010, δεν επιτρέπει να βρεθεί το Νερό έξω από δημόσιο έλεγχο. Ακόμη και το ΣτΕ, που μόνο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της πραγματικής προστασίας του περιβάλλοντος δεν αποφασίζει το τελευταίο διάστημα, με επανειλημμένες αποφάσεις έχει βάλει εμπόδια στις άμεσες ή έμμεσες προσπάθειες των κυβερνήσεων να ιδιωτικοποιήσουν το Νερό. Ενώ, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο δήλωσαν η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ καταγγέλλουν και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Το νερό θα γίνει ακριβό σαν το ρεύμα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση οξύνεται και οι χαμηλοί μισθοί – λαϊκά εισοδήματα λεηλατούνται από την ακρίβεια που αυξάνεται συνεχώς. Η διαχείρισή του κύκλου του Νερού είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για την ασφάλεια της υγείας του πληθυσμού της χώρας. Είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για τον αγροτικό τομέα και τα διατροφικά αγαθά. Είναι κεφαλαιώδες περιβαλλοντικό ζήτημα.

Η διαχείριση των αποβλήτων από ιδιώτες θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος, του εδάφους και των τοπικών κοινωνιών.
Ο λαός με τραγικό τρόπο συνειδητοποίησε βαθύτερα αυτό που φωνάζει στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη: Οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν. Δεν μπορεί να παραδώσει στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, το Νερό, το παρόν και το μέλλον της ζωής και δεν θα το κάνει. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε το Νερό, όπως ο “κώδικας του νερού” που ισχύει στη Χιλή από την περίοδο της χούντας Πινοσέτ, κάθε σταγόνα νερού έχει ιδιοκτήτη, δεν είναι κοινό αγαθό.
Ενώ η ιδιωτικοποίηση του νερού σε μια σειρά χώρες (Βρετανία) και μεγάλες πόλεις (Παρίσι, Βερολίνο κ.α.) είχε τόσο τραγικά αποτελέσματα που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του ξεσηκωμού του κόσμου διαμορφώνεται μια τάση επαναφοράς τους στο δημόσιο.
Υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό αγαθό του Νερού. Με μαζικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, μαζί με τους κατοίκους σε κάθε γωνιά του τόπου, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στις εταιρείες ύδρευσης και στις ΔΕΥΑ. Προστατεύουμε το περιβάλλον απέναντι στα αρπακτικά της αγοράς που θέλουν να βάλουν χέρι στη διαχείριση των αποβλήτων.

Απαιτούμε:
• Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πολυνομοσχέδιου. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από τον κύκλο του Νερού και των αποβλήτων.
• Μόνο στο δημόσιο όλος ο κύκλος του νερού και της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, με προστασία του περιβάλλοντος και με κοινωνικό – εργατικό έλεγχο.
• Πραγματική οικονομική στήριξη των ΔΕΥΑ που συσσώρευσαν χρέη άνω των 120 εκατ. ευρώ λόγω του υπέρογκου ενεργειακού κόστους. Κατάργηση του ΦΠΑ – μείωση των τιμών στα τιμολόγια που είναι μόνο οικιακά.
• Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμία διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
• Απέναντι στη λογική του ιδιωτικού καπιταλιστικού κέρδους, προβάλλουμε την ανάγκη του δημόσιου κοινωνικού οφέλους.

 

Περιφερειακές κινήσεις

Αν. Μακεδονία – Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Α.Μ.Θ.
Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
Βόρειο Αιγαίο: Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Δυτική Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Ήπειρος: Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Θεσσαλία: Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή
Ιόνια: Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Κεντρική Μακεδονία: Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία
Κρήτη: Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση
Πελοπόννησος: Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την ανατροπή
Στερεά: Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά

Κινήσεις σε Δήμους
Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Ανυπότακτη Πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Αγρίνιο: Ανυπότακτο Αγρίνιο
Αθήνα: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα – Ανταρσία σε κυβέρνηση-Ε.Ε.- κεφάλαιο
Αμπελόκηποι-Μενεμένη: Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Βύρωνας: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Γλυφάδα: Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Δάφνη-Υμηττός: Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης- Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.)
Ελληνικού – Αργυρούπολης: Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού – Αργυρούπολης
Ηλιούπολη: Μαχόμενη Ηλιούπολη-Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση
Ηράκλειο: Κόκκινη Ρωγμή – Ηράκλειο Αττικής
Θέρμη: Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής
Ιωάννινα: Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
Καισαριανή: Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Καλλιθέα: Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας “Μια Πόλη στο Δρόμο”
Νεάπολης-Συκεών: Πόλη Αλλιώς
Νέα Ιωνία: Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Πάτρα: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα – Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο
Περιστέρι: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Πρέβεζα: Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας