lab1

Σχεδιασμός για αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο Αγρινίου

Ένα σημαντικό εγχείρημα, η δημιουργία Μονάδας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Πλεύρη ότι θα εγκρίνει και θα διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, ο σχετικός αρτιότατος φάκελος που υποβλήθηκε μέσω της 6ης ΥΠΕ από το Νοσοκομείο Αγρινίου απορρίφθηκε μετά ….πολλών επαίνων από την ΕΚΑΠΥ (Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας). Στον πληρέστατο φάκελο περιλαμβάνονταν πιστώσεις 700.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό, η εξασφάλιση χώρου, στον οποίον έγιναν οι απαραίτητες επιστημονικές μετρήσεις, και εξειδικευμένοι επεμβατικοί γιατροί, ενώ λειτουργεί μονάδα εμφραγμάτων που αποτελεί προϋπόθεση. Όλα αυτά την στιγμή που στην Αιτωλοακαρνανία σημειώνονται εξαιρετικά υψηλά ποσοστά καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Ανθρώπινες ζωές παίζονται κορώνα-γράμματα, ενώ οι απαιτούμενες δαπάνες για την μετακίνηση ασθενών και συνοδών στη Πάτρα και αλλού είναι δυσβάσταχτες.

Ο φάκελος επανυποβλήθηκε και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσχηματικές δικαιολογίες μπορεί να οδηγήσουν στην εκ νέου απόρριψή του. Ποιά είναι τα θηριώδη συμφέροντα και από ποιές πόλεις εκπορεύονται, με σκοπό να στερήσουν από την Αιτωλοακαρνανία μία Μονάδα που θα σώζει ζωές; Αν τελικά αυτά τα συμφέροντα επιτύχουν τον ανίερο σκοπό τους, θα πρόκειται για μέγα σκάνδαλο.

12-3-2023

Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη σχετικά με τις πολύ σημαντικές εξελίξεις αναβάθμισης των Υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου Αγρινίου και συγκεκριμένα τη λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα μονάδας εμφραγμάτων και βεβαίως την ολοκλήρωση των εργασιών για τη λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Ο κος Καραγκούνης σε συνέχεια των ενεργειών που έχει κάνει σχετικά με τα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα με απανωτές συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη, μετέφερε στον κο Καρβέλη το πόσο σημαντική εξέλιξη αποτελεί για το νομό η έναρξη λειτουργείας της μονάδας εμφραγμάτων που αποτελεί πάγιο αίτημα της τελευταίας 5ετίας και το οποίο τελικά πραγματοποιείται ώστε να προσφέρει υψηλού επιπέδου καρδιολογικές υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους του νομού. Όσον αφορά τη δημιουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού ώστε να μπορεί το ίδιο το Νοσοκομείο να αντιμετωπίζει χωρίς να χρειάζεται διακομιδή στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πατρών και Ιωαννίνων όλες τις περιπτώσεις οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που προκύπτουν στους κατοίκους του νομού μας.

Ο κος Καραγκούνης εξήρε τη συνεισφορά της 6ης ΥΠΕ και του κ. Καρβέλη προσωπικά όσον αφορά την επάνδρωση της μονάδας εμφραγμάτων με νοσηλευτικό προσωπικό όπως επίσης και την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την οργάνωση και τελικά την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Τέλος, ο κος Καρβέλης διαβεβαίωσε τον κο Καραγκούνη πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε σύντομα να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία το αιμοδυναμικό εργαστήριo.

6-9-2022

Κώστας Καραγκούνης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας