nosokomeiomessolonghi5

Εκτός Δ.Σ. του Γεν.νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας ο Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Την απόσυρση ή τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει ότι στα νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, δεν προβλέπεται πλέον η συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή ( που στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας είναι ο διοικητικός προϊστάμενος της ΝΜ Μεσολογγίου ) ζητεί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός, με επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση αυτή δημιουργεί έντονο αίσθημα αδικίας στους πολίτες του Μεσολογγίου, που σε συνδυασμό με τα υπαρκτά προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση».

Ζητεί, δε, να να εξετάσει το Υπουργείο την απόσυρση της εν λόγω διάταξης ή την τροποποίηση αυτής, προκειμένου τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα κάτω των 400 κλινών να μπορούν να εκπροσωπούνται από τον Αναπληρωτή Διοικητή τους στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τέλος, χαρακτηρίζει επιτακτική ανάγκη την οργάνωση ευρείας σύσκεψης υπό τον συντονισμό της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, στην οποία, θα παρακαθίσουν οι εμπλεκόμενοι παράγοντες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με μόνο σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Αιτωλοακαρνάνες πολίτες.

22-2-2023

Σπηλιος Λιβανός, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Η μεγαλειώδης κινητοποίηση στις 15-2-2023 στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου για το Νοσοκομείο, έστειλε πολλαπλά μηνύματα “από πάνω μέχρι κάτω”. Εκείνο όμως που κυρίως έχει σημασία από εδώ και στο εξής είναι να υπάρξει κλιμάκωση δράσεων και ενεργειών που έχουν αποφασιστεί για την προστασία και το δικαίωμα στο αυτονόητο: τη δημόσια υγεία.

Κάποιοι όμως και δη – η κυβέρνηση – όχι μόνο είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ αλλά αιφνιδιαστικά – με σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν στη Βουλή στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα Καινοτομίας του Δημόσιου Τομέας – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα – Ρυθμίσεις για την Λειτουργία των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων…» και συγκεκριμένα στο άρθρο 39, τροποποιούν την παρ. 4 του άρθρου 7 του Ν. 3329/2005 (Α΄ 81) ως προς τη σύνθεση του Δ.Σ. των Νοσοκομείων και σε Νοσοκομεία μέχρι 399 κλίνες – όπως τα διασυνδεόμενα Αγρινίου και Μεσολογγίου – επιφέρουν μεταξύ άλλων και τις παρακάτω αλλαγές:

1. Το Δ.Σ. γίνεται επταμελές από εννεαμελές.
2. Ο Υπουργός Υγείας ορίζει δύο μέλη εκ των οποίων το ένα ως Αντιπρόεδρο και μάλιστα αμειβόμενο μερικής απασχόλησης!
3. Ο Αν. Διοικητής – όπως στην περίπτωση της Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» – μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας!

Προφανώς, πρόκειται για μια νέα ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ σε βάρος του Νοσοκομείου μας, ώστε και θεσμικά να μην έχει πλέον καμία εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας.
Προφανέστατα επιχειρείται μετά τη στοχευμένη άρνηση να δοθούν θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να μπει και τυπικά ταφόπλακα γενικότερης εκπροσώπησης στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Τέλος, θεσμοθετείται με βούλα η λήψη των όποιων αποφάσεων να λαμβάνονται στο Αγρίνιο και ας αφορούν το Μεσολόγγι!

Με ποιο δικαίωμα κύριοι; Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το συνειδητό ΕΓΚΛΗΜΑ σε όλα τα επίπεδα θα έχει συντελεστεί. Θα το επιτρέψουμε;
Τους αξίζει ένα μεγάλο ΟΧΙ που θα μεταφραστεί σε καταδίκη και στις προσεχείς κάλπες, γιατί έχουν ΑΛΛΕΡΓΙΑ στη δημόσια υγεία και σε ένα ισχυρό Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ο καθένας πλέον θα αναμετρηθεί με το μπόι του και την ιστορία. Πρέπει να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ πριν είναι ΑΡΓΑ. Και αυτό μόνο η κινητοποίηση – όπως χθες και η ΟΡΓΗ της κοινωνίας μπορεί να το πετύχει. Τα ψέματα τελείωσαν κκ εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο Νομό μας.
Η ώρα της κρίσης πλησιάζει…

16-2-2023

Πάνος Παπαδόπουλος
Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής
Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Δημοτικός Σύμβουλος I.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»