nosokomeiomessolonghi5

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Μεσολογγίου

Η Οργάνωση Βάσης Μεσολογγίου του ΜέΡΑ25 καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και την προγραμματισμένη πορεία που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, για την Υποβάθμισή-Κλείσιμο του Νοσοκομείου αύριο, Τετάρτη 15/02/23 στις 12:00.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βάζει την ταφόπλακα στο ΕΣΥ με σκοπό την μετατροπή του αγαθού της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας σε πεδίο κερδοσκοπίας των ιδιωτικών κέντρων στα οποία θα μπορούν να απευθυνθούν μόνο οι έχοντες. Η παράλληλη φτωχοποίηση της χώρας θα σημάνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας θα μείνει χωρίς περίθαλψη. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν αυτά τα σχέδια. Όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε! Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε!


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται καθημερινά. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, όλες οι μονάδες υγείας της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Ειδικά το Νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, των Οινιαδών, της Ναυπακτίας, του Ξηρομέρου να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε ισχυρό και ποιοτικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Απαιτούμε την άμεση στελέχωση και ενίσχυση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Είναι θέμα ζωής. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Είναι αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Είναι αναγκαία συνθήκη για να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο μας.

Σε πείσμα όσων επιδιώκουν τη διάλυση του ΕΣΥ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και το κλείσιμο του νοσοκομείου Μεσολογγίου δίνουμε ηχηρή απάντηση: Δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους! Αύριο Τέταρτη 15/2/2023 συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
(Ώρα 12:00: Συγκέντρωση στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και πορεία, ώρα 13:00: Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία).
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Να μην λείψει κανείς!

Γρηγόρης Θεοδωράκης


Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ι. Π. Μεσολογγίου «Nea Koinè», συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλους μας.

Το Κ.Π. «Nea Koinè», πέρα και έξω από οποιαδήποτε κομματικά χαρακώματα ή επιδιώξεις, στέκεται αλληλέγγυο προς κάθε δίκαιη πρωτοβουλία επ’ωφελεία του αγαθού της δημόσιας υγείας, ιδιαιτέρως στην περιοχή μας.


Να είμαστε όλοι εκεί!
Να ενώσουμε φωνές και δυνάμεις για το αυτονόητο. Η Αιτωλοακαρνανία έχει πάνω από 200.000 πληθυσμό, ορεινές περιοχές, απομακρυσμένες κοινότητες, δύσκολο οδικό δίκτυο. Χρειαζόμαστε δύο ισχυρά αυτόνομα-αυτοδιοίκητα νοσοκομεία.
Στην υγεία κάθε στιγμή μετράει!
Διεκδικούμε στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και αποδέσμευση του από αυτό του Αγρινίου.
Η υγεία είναι δημόσιο αδιαπραγμάτευτο αγαθό!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 12.00 να είμαστε όλοι στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο και στην πορεία.

“Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”
Eπικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή


Ψήφισμα Συμπαράστασης

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου αλληλέγγυο, συμπαραστέκεται στο Δίκαιο Αγώνα των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και ενώνει την φωνή του, μαζί τους, για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του.
Βροντοφωνάζουμε και εμείς με την σειρά μας
ΟΧΙ στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου.
ΝΑΙ στην αυτονόμηση στην στελέχωση και στην αναβάθμισή του.

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου θα συμμετάσχουμε στην στάση εργασίας και στις κινητοποιήσεις που προκηρύχθηκαν για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και όχι μόνο.

Απευθύνουμε με την σειρά μας κάλεσμα, σε όλους τους πολίτες και φορείς της περιοχής να συμμετάσχουν στο πλευρό των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, καθώς είναι ένας αγώνας, που μας αφορά όλους.

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ.,

αποφάσισε να κυρήξει,

στάση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ και τους Ο.Τ.Α των δήμων Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, από 11.30πμ έως 15.00 για την διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις για την διάσωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα».

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου σας καλεί να συμμετάσχετε στην κινητοποίηση που έχουν καλέσει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου και η ΕΙΝΝΑΑ για την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, με κύρια αιτήματα τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας και την αποσύνδεσή του από το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., ο Σύλλογός μας προτρέπει τους συναδέλφους να προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους από τις 12:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου οι ίδιοι και οι υπάλληλοί τους να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Η συνεχιζόμενη και συστηματική υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με απώτερο στόχο το κλείσιμό του είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας και η ανακοπή της εξαρτάται άμεσα από τη δυναμική αντίδραση των κατοίκων της πόλης, με την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης.