earthquake1

Ανθρωπιστική βοήθεια προς την Συρία & την Τουρκία

Ιερή Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας:

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανταποκρινόμενη άμεσα στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου θα προβεί στην συλλογή ανθρωπιστικού υλικού για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν από την προσεχή Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες να προσέρχονται στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη:

1. Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα).
2. Εμφιαλωμένο νερό.
3. Γάλα μακράς διαρκείας.
4. Ζυμαρικά.
5. Ρύζι.
6. Όσπρια.

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να προσευχόμαστε στον Θεό να αναπαύσει τα θύματα αυτής της τραγωδίας, να παρηγορεί και να δίνει κουράγιο στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και παρακαλεί όλους να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρωτοβουλία της Εκκλησίας, ώστε να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.


Ιερή Μητρόπολη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου:

Μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αποσταλή ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας με υλικό που θα συγκεντρωθή από τις κατά τόπους Ενορίες.

Σε εφαρμογή της εν λόγω αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, σε κάθε Ενορία της Μητροπόλεώς μας θα συγκεντρωθή υλικό για τους σεισμοπλήκτους από την Κυριακή 12 εως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Το ανθρωπιστικό υλικό που θα συγκεντρωθή θα αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από:

Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα).
Εμφιαλωμένο νερό.
Γάλα μακράς διαρκείας.
Ζυμαρικά.
Ρύζι και
Όσπρια

Παρακαλούμε και προτρέπουμε τους Χριστιανούς της Περιφερείας μας να συμβάλουν κατά την δύναμη του ο καθένας στη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού προς ανακούφιση των βαριά πληγέντων συνανθρώπων μας.


Ιατρικός σύλλογος Αγρινίου:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου συμμετέχοντας στην προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Τουρκίας και Συρίας ενημερώνει όλους τους συναδέλφους και συμπολίτες μας ότι μέχρι και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 θα γίνεται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, Ηλία Ηλιού 5 (2ος όροφος,) καθημερινά από τις 9:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη:
1. Ιατροφαρμακευτικό υλικό (Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι, Αιμοστατικοί επίδεσμοι, Ελαστικοί επίδεσμοι, Σύριγγες με βελόνες, Θερμοστατικές κουβέρτες, Παυσίπονα)
2. Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)
3. Γάλα μακράς διαρκείας
4. Τρόφιμα Μακράς Διάρκειας – Κονσέρβες
5. Ζυμαρικά
6. Ρύζι
7. Όσπρια
8. Προϊόντα Υγιεινής & Καθαριότητας


Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την τραγωδία που συνέβη στην Τουρκία και τη Συρία.

Οι πολίτες της γειτονικής Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών και ως Δήμος στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της προσφοράς, καλούμε τους δημότες να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Σύμφωνα με επείγουσα ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δίνεται παράταση στην προθεσμία συγκέντρωσης υλικού για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να προσκομίζουν είδη πρώτης ανάγκης έως και το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι στις 14:00 μ.μ. στο Κέντρο Κοινότητας στο Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου (26313 63425- 26313 63431).

Ειδικότερα οι προσφορές να αφορούν στις εξής κατηγορίες ειδών :
• Κουβέρτες, παπλώματα
• Σκηνές
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό
• Κλινοσκεπάσματα

Παρακαλούνται οι πολίτες να τα παραδίδουν σε καλή κατάσταση. Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στο κτήριο του Κέντρου Κοινότητας, Σταυροπούλου 31 (στο ισόγειο) και ώρες από 09:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση μπορείτε να απευθύνεστε στο
Κέντρο Κοινότητας, τηλ.: 2631363431 – 2631363425.


Εθελοντική ομάδα έρευνας & διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου:

Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, μα πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι…
Εν καιρώ Ειρήνης πρέπει να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας…
Φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής φροντίδας θα συγκεντρώσουμε για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, σε Τουρκία και Συρία. Η συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία μας στο Παλιό Νοσοκομείο Μεσολογγίου από τις 11:30πμ έως και 13:30μμ και από τις 18:00μμ έως 21:00μμ.
“Όλοι μαζί το έχουμε ξανακάνει και το έχουμε πετύχει”


ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου – Εργατικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς πολλούς περισσότερους τραυματίες , χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ σε συνεργασία με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καλεί τους δημότες να συνεισφέρουν σε είδη πρώτης ανάγκης και να σταθεί δίπλα στον τουρκικό και συριακό λαό. Ο πόλεμος, η παρατεταμένη ξηρασία και τώρα ο φονικός σεισμός δημιουργούν συνθήκες ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης, διαμορφώνουν προϋποθέσεις για ένα νέο ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα.
Κίνηση Αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό.
Ο χώρος συγκέντρωσης του υλικού θα είναι στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, 
από αύριο 10 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 
και ώρες από 9:00 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι και 
από ώρα 18:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ.
Επίσης, το Σάββατο και τη Κυριακή θα είναι το πρωί 10:00 μέχρι 13:00

Συγκεντρώνουμε:
– Υπνόσακους (καινούργιους ή σε άριστη κατάσταση)
– Κουβέρτες σε άριστη κατάσταση
– Μπουφάν (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση )
– Ρύζι
– Φακές
– Ρεβίθια
– Πλιγούρι
– Μπισκότα
– Γάλατα όλων των ειδών (βρεφικά, παιδικά, εβαπορέ)
– Βρεφικές και παιδικές κρέμες
– Πάνες – μωρομάντιλα

Για κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό:
Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ
BIC: ETHNGR AA
Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82
IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882
Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Με την ένδειξη Σεισμόπληκτοι (είναι υποχρεωτικό)


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχοντας στην μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης που δημιουργεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
Η συγκέντρωση των ειδών που θα αποσταλούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις πληγείσες περιοχές γίνεται από την Αντιπεριφέρεια Συντονισμού και Διοίκησης.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, «πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ηθική μας συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει το παρών στην κοινή προσπάθεια των Περιφερειών της Ελλάδας, για ενεργή στήριξη και συνδρομή στους σεισμόπληκτους πολίτες των δύο χωρών. Απευθύνω κάλεσμα στις τοπικές επιχειρήσεις, τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν χάρις στο υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τους διακρίνει, όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως κατ’ εξοχήν θεσμός που στέκει στο πλευρό του πολίτη, σπεύδει σε αυτή τη πολύ δύσκολη δοκιμασία να συντρέξει τους πολίτες δύο χωρών που ήρθαν αντιμέτωποι με μία φυσική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων. Εκφράζουμε την οδύνη μας για όσους χάθηκαν. Οφείλουμε όμως και να βοηθήσουμε αυτούς που μένουν στις σεισμόπληκτες περιοχές, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Είμαι σίγουρος πως η Δυτική Ελλάδα θα δώσει ισχυρό παρών σε αυτή την προσπάθεια…»

Σημειώνεται πως τα είδη που θα συλλέγονται είναι τα εξής:
• Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ)
• Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
• Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και σκηνές
• Είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
• Εμφιαλωμένα νερά

Οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν την ανθρωπιστική βοήθεια από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρες από 09:00 έως 14:00, στα κτίρια Διοίκησης της Περιφέρειας και συγκεκριμένα:

• Στην Πάτρα: Πανεπιστημίου 254 (κτίριο Β- Ιντρακόμ), 26443, Πάτρα
• Στο Μεσολόγγι: Κύπρου 30 (Διοικητήριο), 30200, Μεσολόγγι
• Στον Πύργο: Διοικητηρίου Πύργου, Μανωλοπούλου 47

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και ψηφιακής διακυβέρνησης Τάκη Παπαδόπουλου, στα τηλέφωνα: 2613 613129 και 2613 613130 .


Δήμος Αγρινίου:

Παρατείνεται έως αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.
Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Αναπαύσεως και Ηρακλείτου 1, από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

Η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στο κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Αναπαύσεως και Ηρακλείτου 1, από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 26410 25392.


ΠΑΣΟΚ – Νομαρχιακή επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας:

Κάλεσμα στους πολίτες για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας απευθύνει ο Τομέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ το Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συμπολίτες μας, που επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή την κινητοποίηση, μπορούν να φέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διαρκείας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ι. Σταΐκου 1, Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο) καλώντας στα τηλέφωνα 6948442692, 6972055401, 6949930925 και 6974755895.


Δήμος Αμφιλοχίας:

Ο Δήμος Αμφιλοχίας και το Κέντρο Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας, (ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α.), συμμετέχουν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα των πρόσφατων σεισμών σε Τουρκία και Συρία που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συνδράμοντας έτσι στην ανακούφισή τους από τις τραγικές συνέπειες του Εγκέλαδου.

Στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, οι επιζώντες έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο την απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων τους αλλά και τις επιπτώσεις του χειμωνιάτικου ψύχους, της καταστροφής των σπιτιών τους καθώς και βασικών υποδομών.

Για το λόγο αυτό χρειάζονται:

• Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες, ζεστά ρούχα, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές
• Τρόφιμα μακράς διαρκείας: βρεφικές τροφές, γάλατα, κονσέρβες, παξιμάδια
• Ιατροφαρμακευτικό υλικό όπως: παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη, γάζες και επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών κ.α.
• Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής: μάσκες, γάντια και αντισηπτικά
• Είδη βρεφικής φροντίδας

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να προσκομίζουν είδη πρώτης ανάγκης έως και την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 στις 14:00.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται, πέραν του Δημαρχείου Αμφιλοχίας, στην είσοδο των πρώην Δημαρχείων Μενιδίου και Χαλκιοπούλων, από τις 08:00 έως τις 14:00.

Για τον καλύτερο συντονισμό της κίνησης αυτής, οι φορείς ή οι εταιρίες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δημαρχείο Αμφιλοχίας: 26423-60450 & 26423-60455
Δημαρχείο Μενιδίου: 26813-60020
Δημαρχείο Χαλκιοπούλων: 26473-60123


Δήμος Ξηρομέρου:

Ο Δήμος Ξηρομέρου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, συγκεντρώνει στα 3 ΚΕΠ (Αστακού – Κανδήλας – Φυτειών) είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία.
Από σήμερα ημέρα Τρίτη έως και την Πέμπτη και ώρες 8:00 – 14:00.


Δήμος Ναυπακτίας:

Ο Δήμος Ναυπακτίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως:

· Κουβέρτες
· Παπλώματα
· Σκηνές
· Ιατροφαρμακευτικό υλικό (Ορούς, Γάζες, Χάνζαπλαστ, κτλ)

(Σημείωση: όχι τρόφιμα)

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή την προσπάθεια των δήμων της Δυτικής Ελλάδας, παρακαλούνται όπως φέρουν τα είδη που επιθυμούν συσκευασμένα και σε καλή κατάσταση έως και την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 14:00’ στο Κτήριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Ναυπακτίας, οδός Θ.Νόβα 16 (β’ όροφος), Ναύπακτος.

Ώρες συγκέντρωσης ειδών: 8:00’ – 14:00’


Δήμος Θέρμου:

Ο Δήμος Θέρμου ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να συνδράμουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό, όπως:
Βρεφικές πάνες
Βρεφικά γάλατα
Πάνες ενηλίκων
Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλατα , παιδικά γάλατα , κονσέρβες κ.α)
Νερά
Μπισκότα
Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σαπούνια)
Κλινοσκεπάσματα
Σκούφους, κασκόλ, γάντια για παιδιά και ενήλικες.
Ιατροφαρμακευτικό Υλικό ( παυσίπονα αντιφλεγμονώδη, επίδεσμοι, γάζες κ.)

Η συγκέντρωση θα γίνει Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από ώρες 08:30 με 14:30 στα Γραφεία του Κέντρου Κοινότητας Θέρμου (Ισόγειο Δημαρχείου Θέρμου , πλάγια είσοδος ) .
Τηλέφωνο επικοινωνίας, για φορείς: 2644360100. Εσωτερικό 42
Υπεύθυνη : Εφη Παπαθανασοπούλου .
Με την αρωγή και υποστήριξη της ΚΕΔΕ.


Δήμος Ακτίου Βόνιτσας:

Δήμος μας σε συνεργασία με την ΠΕΔ.Δυτικής Ελλάδας και την ΚΕΔΕ προχωρά στην συλλογή διαφόρων ειδών ανάγκης, για τους συνανθρώπους μας Τούρκους και Σύριους,που επλήγησαν από τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς.
Όλοι μαζί αρωγοί σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Ημέρες:
Πέμπτη 9/2 και Παρασκευή 10/2

Ώρα:
8:00-12:00

Χώροι:
Δημαρχείο Βόνιτσας
Δημαρχείο Παλαίρου
Δημαρχείο Κατούνας

Από είδη ρουχισμού συγκεντρώνουμε μόνο
Γάντια
Σκούφους
Κασκόλ

Επιπλέον,
Κουβέρτες
Παπλώματα
Υπνόσακους
Μωρομάντηλα και είδη υγιεινής,για μωρα ηλικιωμένους και γυναίκες.
Φακούς
Σκηνές
Υλικό Κατασκηνώσεων