kidsschoolagrinio1

Τα χρήματα & η θέρμανση στα σχολεία του Μεσολογγίου

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συνάδελφος Γιώργος Σωτηρακόπουλος – μέσω του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου – έσπευσε ασθμαίνων να διαψεύσει όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα ακλόνητα στοιχεία αναφορικά με τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων του Δήμου.
Ζητάει δε ονόματα και σχολεία που έχουν προβλήματα και δηλώνει ότι ουδέν θέμα υφίσταται. Ο ορισμός του παράλογου.

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσηκωθεί:

• Πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Στις 8-2-2023 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η αποδοχή 30.548,03 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (απόφαση 2-2-2023). Το Δημοτικό Συμβούλιο από την προηγούμενη χρονιά και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθ. 108/25-10-2022 απόφασή του, έχει εγκρίνει και κατανείμει την ανωτέρω πίστωση στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Τα αντανακλαστικά του Προέδρου και της Επιτροπής, όπως βλέπετε, ήταν άμεσα: Έκανε την αποδοχή μετά από 3,5 μήνες χωρίς να προβεί στην αντίστοιχη κατανομή μέχρι σήμερα!
Διέψευσέ το λοιπόν με συγκεκριμένα στοιχεία. Τώρα, αν οι Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με πίστωση παίρνουν καύσιμα από τους προμηθευτές, αυτό προφανώς δεν σας ενδιαφέρει, καθότι πλησιάζει η άνοιξη και το καλοκαίρι…

• Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Ο Δήμος από την κατανομή Γ΄ τριμήνου για τις λειτουργικές δαπάνες σε 18 σχολεία, με Πρόεδρο τότε τον κ. Λύρο, απέδωσε μόνο 12.600 ευρώ, παρακρατώντας 37.400,00 ευρώ! (απόφαση Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής 69/2022). Επίσης από την ετήσια χρηματοδότηση συντήρησης των σχολικών μονάδων από το ποσό των 52.429,00 ευρώ απέδωσε μόνο 3.050,00 ευρώ σε ΕΠΑΛ, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νεοχωρίου και παρακράτησε 49.079,60 ευρώ! (απόφαση Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής 70/2022).

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια δεν έχουν λάβει ακόμα χρηματοδότηση Δ΄ τριμήνου 2022 για τις λειτουργικές δαπάνες και για θέρμανση, εξαιτίας της δικής σας εγκληματικής ανευθυνότητας ως προς τη συγκρότηση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε τους δημότες ότι έχει δοθεί το τέλος Δεκεμβρίου 2022 έκτακτη χρηματοδότηση 50.000,00 ευρώ, που έγινε αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή, με κύρια κατεύθυνση από το Υπουργείο Εσωτερικών, να δοθεί στη θέρμανση των σχολικών μονάδων. Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτού ώστε να μας ενημερώσετε;

Σας προκαλώ για μια ακόμη φορά να απαντήσετε με ποιο δικαίωμα με προσωπική σας απόφαση και χωρίς τη συναίνεση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, επιχειρείτε από το ετήσιο κονδύλι των 61.000,00 ευρώ που πρέπει να διατεθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, να διαθέσετε 37.200,00 ευρώ για ασφαλτικά! Αυτές είναι οι ανάγκες των σχολείων ή βιάζεστε να βουλώσετε άλλες “τρύπες” που εσείς έχετε ανοίξει;

Κύριε Πρόεδρε, κάνε λοιπόν ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον την κατανομή των 30.000,00 ευρώ για πετρέλαιο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εκκρεμεί σχεδόν 4 μήνες και άσε τον ρόλο της “μαριονέτας”, δεν σου ταιριάζει…

Τέλος, δεν γίνονται αποδεκτά μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από εσάς και τη Δημοτική Αρχή, που στο λεξιλόγιό σας πλέον δεν υπάρχουν οι έννοιες «διαφάνεια», «αξιοπρέπεια» και «αξιοκρατία».

Συνημμένα, η υπ’ αριθ. 108/25-10-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να βγάλουν οι δημότες τα συμπεράσματά τους για το ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.

6Ι27ΩΡΖ-1ΨΡ

9-2-2023

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»


Η επιλογή ορισμένων να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα υποστηρίζοντας πως ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αδιαφορεί για την επάρκεια πετρελαίου είναι εξοργιστική όταν γνωρίζουν ότι συνειδητά ψεύδονται, διότι η Δημοτική Αρχή μεσούσης της ενεργειακής κρίσης ανταποκρίνεται πλήρως στα αιτήματα των σχολείων. Απόδειξη του ψευδούς είναι η μη αναφορά σε ονόματα και αριθμό των σχολείων που δήθεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Η δημοτική αρχή δεν αδιαφορεί, ποσό μάλλον όταν πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Οι οποίες καθυστερήσεις για την συγκρότηση της σχολικής επιτροπής δεν αποτελούν υπαιτιότητά μας και σε καμία περίπτωση δεν επέφεραν έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία μας .

Για να αποκαταστήσουμε δε την αλήθεια επισημαίνουμε τα εξής: Για το πετρέλαιο θέρμανσης έχει εγκριθεί δέσμευση συνολικής πίστωσης ύψους 96.729,92 ευρω για 2ετη με αρ.Απ.15/22 Διοικητικού Συμβουλίου και ΑΔΑ 9ΠΡ4ΟΚΔΣ-ΜΙ8 και έχει συνταχθεί ιδιωτικό συμφωνητικό στις 7/10/22 και εχει καταχωρηθεί στο ΚΗΜΔΗΣ 22SYNV011605047 15-11-2022.

Καταλήγοντας, είναι λυπηρό να ναρκοθετείται η κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας και η προσπάθεια που καταβάλλει να θέσει στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Ας πορευθούμε με πολιτικό πολιτισμό, από εδώ και στο εξής και όχι με ψεύδη και λαϊκισμό, γιατί δεν είναι προς όφελος του τόπου μας.

8-2-2023

Σωτηρακόπουλος Γεώργιος

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Παιδείας
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Οργή, θυμός και απογοήτευση διακατέχει το σύνολο των σχολικών μονάδων, πρωτίστως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της Πρωτοβάθμιας. Ό,τι και αν πει κανείς είναι λίγο. Η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής έχει “κτυπήσει κόκκινο” χωρίς αρχή και τέλος. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι λιμνάζουν στα δημοτικά ταμεία τουλάχιστον 250.000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες (δύο τρίμηνα) όλων των σχολείων και η Δημοτική Αρχή δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Μετά τις δύο ακυρώσεις ορισμού Προέδρου στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, πιθανότατα ακολουθεί και τρίτη, διότι ο προταθείς ήταν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πριν συμπορευθεί με τον κ. Δήμαρχο, ενώ η συστατική πράξη της Σχολικής Επιτροπής προβλέπει ότι ο Πρόεδρος πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος και να ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου! Οι ερασιτεχνισμοί – με νομική βούλα άραγε; – δεν έχουν τελειωμό.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι όταν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο ξεπαγιάζουν, με πόση αδιαφορία μπορείτε να το προσπερνάτε; Έχετε αίσθηση του κινδύνου αν κάποιοι γονείς απευθυνθούν στην Εισαγγελία;

Να θυμίσουμε εδώ ότι στην πρώτη κατανομή του 2023 έχουν δοθεί επιπλέον 50.000 ευρώ για τη θέρμανση των σχολείων από το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμος είναι ανίκανος, ακόμα και σήμερα, να τα αποδώσει!

Ως προς τα “κατορθώματα” του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, από τα 61.000 ευρώ που δόθηκαν το 2022 για τις συντηρήσεις όλων των σχολείων, τα 37.200 ευρώ με δική του (;) απόφαση τα διαθέτει για προμήθεια ασφαλτομίγματος! (ΑΠ 15/22-1-2023).

Τέτοια ανικανότητα και εξυπηρέτηση ημετέρων, δεν έχει προηγούμενο. Ακούστε λοιπόν μια και καλή: Εάν το επόμενο χρονικό διάστημα δεν τακτοποιήσετε όλες τις εκκρεμότητες για τις οποίες είστε αποκλειστικά υπεύθυνος, κ. Λύρο, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα ψέματα τελείωσαν και εσείς παίζετε χωρίς αίσθηση κινδύνου, με ανθρώπινες ζωές και ετοιμάζεστε για τον προσεχή… καρνάβαλο. Ούτως ή άλλως τα καμώματά σας τα βλέπουμε καθημερινά…

8-2-2023

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»