nosokmes

Σχεδιασμός κινητοποιήσεων για το νοσοκομείο Μεσολογγίου

Τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και διακρίνουμε πλέον τα δείγματα γραφής και τα αποτελέσματά της στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα απέναντι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί θυμίζει μέρες του 2012, όταν οι ίδιοι άνθρωποι και
υπηρέτες της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της υγείας, είχαν βάλει τη “σφραγίδα” τους.

Σήμερα – Ιανουάριος 2023 – μετά από επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των εργαζομένων, που κατά κοινή ομολογία το Νοσοκομείο απέκτησε τη θέση που του αξίζει στην τοπική κοινωνία, η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ και θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και αγώνας για να αποφευχθεί η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Συγκεκριμένα:

• Η Παθολογική Κλινική δοκιμάζεται σκληρά. Μετά την αποχώρηση του επί επτά (7) έτη επικουρικού ιατρού, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ και η μόνιμη Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ! Η λειτουργία της με τρεις (3) μονίμους και 2-3 ειδικευόμενους ιατρούς είναι πλήρως ανασφαλής και είναι ΟΡΑΤΟΣ ο κίνδυνος να κλείσει! Και αν κλείσει η Παθολογική Κλινική, κλείνει και το Νοσοκομείο! Ας γίνει αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση.

• Ο χειρουργικός τομέας, το αναισθησιολογικό τμήμα και το ακτινοδιαγνωστικό υπολειτουργούν.

• Οι γυναικολόγοι μεταφέρονται – κατ’ αρχήν μία φορά την εβδομάδα – στο Αγρίνιο για κάλυψη των εκεί αναγκών.

• Η μονήρεις ειδικότητες Νευρολόγου, ΩΡΛ και Οφθαλμιάτρου δεν αντικαταστάθηκαν.

• Οι αποχωρήσεις, σε συνδυασμό με την μη αναπλήρωση όσων συνταξιοδοτήθηκαν, οδηγούν στον ξαφνικό ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ θάνατο.

• Καμιά θέση μονίμου και επικουρικού ιατρού δεν έχει δοθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δύο (2) χρόνια τώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 6 ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας είναι εγκληματικά αδιάφορες σε όσα
συμβαίνουν, γιατί προφανώς έχουν λάβει τις αποφάσεις τους: Το μεγάλο ψάρι (Αγρίνιο) θα φάει το μικρό (Μεσολόγγι) και το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ

Όλοι μας, Δήμος, Φορείς, παραγωγικές τάξεις, εργαζόμενοι, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις υπάρχουν! Η υγεία είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Αν χαθεί οριστικά και αυτό είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει. Πρέπει να μας “νοιώσουνε”. Και άλλος τρόπος δεν υπάρχει και με τον αγώνα στους δρόμους και με την καταδίκη με την ψήφο μας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Δεν πρέπει να προλάβουν να “επιτελέσουν” το έργο τους. Ο αγώνας της ανάταξης θα είναι δύσκολος, αλλά νικηφόρος!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου


Στο ίδιο έργο θεατές για το Νοσοκομείο της πόλης μας. Περίπου δύο (2) χρόνια τώρα, μετά τις μεγάλες προσπάθειες “ανάστασής” του και στήριξης με πάσης φύσεως προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, και διοικητικό), εξοπλισμό, χρηματοδότηση και ό,τι ήταν αναγκαίο για ένα περιφερειακό νοσοκομείο, από την προηγούμενη κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την θετική συνέργεια διοίκησης και εργαζομένων, ήρθε η ώρα της κατεδάφισής του από το Υπουργείο Υγείας, της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την 6η ΥΠΕ.

Τα γεγονότα “μιλούν” από μόνα τους:

– Οι κλινικές σε οριακό σημείο λειτουργίας και ασφαλούς εφημέρευσης (Παθολογική – Χειρουργική).
– Καμία πρόσληψη μονίμων και επικουρικών ιατρών, με αποτέλεσμα οι οργανικές θέσεις να καλύπτονται σε ποσοστό μικρότερο του 50%.
– Καμία αντικατάσταση θέσεων ιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν (ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος).
– Αναστολή προσλήψεων επικουρικού προσωπικού.
– Στοχευμένη μεθόδευση για δημιουργία κύματος αποχωρήσεων ή μετακινήσεων ιατρών προς το “μεγάλο” Νοσοκομείο του Αγρινίου.
– Διαρκής αποψίλωση κλινικών, εργαστηρίων και τμημάτων με πραξικοπηματικές αποφάσεις μετακίνησης προς το Αγρίνιο, με ευθύνη του διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας κ. Σερασκέρη.

Κοντά σε όλα αυτά η συνεχιζόμενη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής επιδεινώνει την όλη κατάσταση. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει αφ’ ενός μεν να καταλογιστούν, αφ’ ετέρου δε οι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα να δεχθούν τα “βέλη” μας το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε στους δρόμους, είτε με την ψήφο μας!

Τώρα λοιπόν, πριν είναι ΑΡΓΑ, προτείνουμε:
– Άμεση σύγκλιση εκ νέου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
– Συγκρότηση επιτροπής αγώνα όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τη συμμετοχή και των Δημάρχων Ναυπακτίας και Ξηρομέρου.
– Μεγάλη κινητοποίηση εντός του Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία για το Νοσοκομείο.
– Επίσκεψη της επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αποτελέσματα.

Το Νοσοκομείο προστατεύει τη ΖΩΗ μας, την ΥΓΕΙΑ μας, την ΥΠΑΡΞΗ μας.
Πρέπει και εμείς να το προστατεύσουμε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

11-1-2023

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»


Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», το οποίο με ανακοίνωσή του περιγράφει με τα μελανότερα σημεία τα προβλήματα του Νοσοκομείου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το Νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση.
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η λειτουργία του Νοσοκομείου με τους εργαζόμενους να κρούουν με όλο και περισσότερη ένταση τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές.

Μόνο ντροπή αποτελεί η συνεχής υποβάθμιση και απαξίωση των Νοσοκομείων Μεσολογγίου, όπως και Αγρίνιου που εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης που το έχει βάλει σε εφαρμογή εδώ και χρόνια για την υπονόμευση και διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, κάνοντάς την εμπόρευμα, χαρίζοντάς την στους ιδιώτες και στήνοντας χορό δισεκατομμυρίων πάνω στον πόνο του λαού.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού Αιτ/νίας, τους δημάρχους και τους φορείς να στηρίξουν το Σωματείο Εργαζομένων και όλοι μαζί να αναλάβουμε δράση για την οργάνωση κινητοποιήσεων για την διάσωση του Νοσοκομείου.

Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Σωματείου που θα γίνουν και να δηλώσουν με κάθε τρόπο ότι απαιτούμε: Νοσοκομεία στελεχωμένα με υποδομές για το Νομό μας, τα οποία θα προσφέρουν τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ γιατί η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας


Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κρούει για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τον κώδωνα του κινδύνου για την συνεχόμενη υποβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Είναι εμφανής πια η συνειδητή ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή να μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας.

Ως πότε θα πρέπει να ζούμε με την αγωνία αν θα βρούμε γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό για να μην υποχρεωθούμε να καταφύγουμε σε γειτονικές πόλεις;
Ήδη ζούμε με το άγχος αν θα βρούμε τα πιο απλά φάρμακα.

Εμείς ως Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου εδώ και δύο χρόνια που το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί, ήμασταν από τη πρώτη στιγμή δίπλα στους εργαζόμενους και θα συνεχίσουμε να είμαστε.

Ως Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου απευθύνουμε ΈΚΚΛΗΣΗ στον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία των Δημάρχων Ναυπακτίας και Ξηρόμερου καθώς και όλων των φορέων με μοναδικό θέμα την κατάδειξη των υπευθύνων με ονοματεπώνυμα και προτάσεις για κινητοποιήσεις ως μόνη λύση για την βιωσιμότητα του Νοσοκομείου.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι. Π. Μεσολογγίου