hospital agrinio2

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 31-12-2022 και ώρα 11πμ, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως ανακοινώθηκε από τους Πολίτες του Αγρινίου έξω από το ΓΝ Αγρινίου. Αφορούσε στην κλειστή εδώ και αρκετό καιρό ΜΕΘ.
Ξεπερνώντας την οποία σύγχυση και επιφυλάξεις δημιουργήθηκαν από άστοχες και άδικες στοχεύσεις μέσου ενημέρωσης, η συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς.

Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν το αποκορύφωμα της αγανάκτησης που αισθανόμαστε όλοι μπροστά στη αδυναμία προάσπισης του πολυτιμότερου αγαθού που έχει ο άνθρωπος, την ΥΓΕΙΑ. Ένα σοβαρό ατύχημα που έγινε στο Αγρίνιο με θύμα νεαρό άτομο χρειάστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Άρτας επειδή στο ΓΝ Αγρινίου δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή. Δηλαδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος για έναν τόσο σοβαρό ιατρικό γεγονός! Υπήρξαν συνεχόμενα περιστατικά, από την κλειστή ΜΕΘ και την υποστελέχωση των τμημάτων του ΓΝ Αγρινίου.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την πλήρη επαναλειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝ Νοσοκομείου Αγρινίου και ζήτησαν
να εγκατασταθούν οι ανάλογες υποδομές για τις 12 κλίνες, όπως έχει σχεδιαστεί η συγκεκριμένη ΜΕΘ σε αναλογία με τον πληθυσμό των 250.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας που καλείται να εξυπηρετήσει και φυσικά με το αντίστοιχο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.
Αναπάντητο παραμένει το γιατί ακριβώς αποχώρησαν οι εξειδικευμένοι γιατροί και προσωπικό και έκλεισε η ΜΕΘ. Όταν δε ξεσηκώθηκαν ενεργοί πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο, την υπεράσπιση δηλαδή του δικαιώματος στην ουσιαστική περίθαλψη, αφενός λοιδορήθηκαν από συγκεκριμένα κέντρα, αφετέρου τότε μόνο η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει την πρόσληψη ιατρού – διευθύντριας ΜΕΘ για το Νοσοκομείου Αγρινίου! Ωστόσο τα κρεβάτια από 12 έγιναν 8, και τρέχουν υποτίθεται όλοι στο Νοσοκομείο να προλάβουν τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας της ΜΕΘ χωρίς να είναι τίποτα ακόμα σίγουρο… αφού δεν υπάρχει σχεδιασμός για την πλήρη λειτουργία της Μονάδας και δεν προβλέπεται κανένας μόνιμος διορισμός ειδικού Ιατρού.

Η διάλυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει άμεσες συνέπειες και στο νοσοκομείο Αγρινίου και όσο δεν διαχωρίζει τη θέση της από αυτή την πολιτική η Δημοτική Αρχή γίνεται συνυπεύθυνη, η οποία φυσικά έλαμψε δια της απουσίας της από τη συγκέντρωση!
Οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου, μπροστά στην αδιαφορία και τις ανεπάρκειες του Υπουργείο Υγείας, όπως και της Διοίκησης του νοσοκομείου, παίρνουν την υπόθεση ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ στα χέρια τους.

Παρά κάποιες προβλέψεις, δεν διαπιστώθηκε κάποια χειραγώγηση της συγκέντρωσης, από κανέναν οργανωμένο η μη χώρο, το αντίθετο, όλοι σεβάστηκαν τη σοβαρότητα του θέματος και το περιεχόμενο στο κάλεσμα των ενεργών πολιτών.
Ας ξεπεράσουμε ότι μας χωρίζει και να πορευτούμε για όλα αυτά που μας ενώνουν.

Διεκδικούμε & Απαιτούμε:

1. Να άνοιξε ΑΜΕΣΑ η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου με την πληρότητα των 12 κλινών και με μόνιμο προσωπικό, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής μας.

2. Αναβάθμιση του ΕΣΥ.

3. Διορισμοί Ιατρικού, Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.

4. Αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείο Αγρινίου, με τη λειτουργία Κ.Υ. αστικού τύπου, και άλλων δομών υγείας και εκπαίδευσης.

Μετά την επιλογή της συντονιστικής επιτροπής από τη συγκέντρωση τα επόμενα βήματα είναι:

1. Να εκδοθεί το παρόν ψήφισμα με τα αιτήματα της συγκέντρωσης και να αποσταλεί σε όλους τους αρμόδιους

2. Nα ενημερωθούν οι πολίτες.

3. Να διοργανωθεί σύντομα ανοιχτή εκδήλωση για το νοσοκομείο Αγρινίου και το ΕΣΥ.

4. Διοργάνωση συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες, έως την οριστική λύση του προβλήματος.

5. Συνεχής ενημέρωση των πολιτών για κάθε θέμα και δραστηριότητα, όσον αφορά το νοσοκομείο κλπ.

Αγρίνιο 31-12-2022

Η Συντονιστική επιτροπή

ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΝΕΡΓΟΣ
ΓΡΙΜΟΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – Γεωπονικό Πολυκατάστημα
ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – Καθηγητής – Πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου «ΔΟΞΑ» Καινούργιου
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΤΖΙΟΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΙΑΤΡΟΣ (τ. Συντονιστής Δ/ντης Καρδιολογικής Κλινικής ΓΝ Αγρινίου)
ΤΣΩΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Π. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ , Μέλος επιτροπής υγείας Παναιτωλίου


Σε συνέχεια δημοσιευμάτων της τελευταίας εβδομάδας του έτους, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Οι ΜΕΘ μπορεί να εδρεύουν σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία ως προς τις υποδομές, αλλά τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ πανελληνίως την έχει αποκλειστικά το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, επομένως δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια των διοικήσεων των Νοσοκομείων να νοσηλεύουν ασθενείς κατ’ επιλογή τους. Περιστατικά της Αιτωλοακαρνανίας παραπέμπονται σε άλλες πόλεις αναλόγως σοβαρότητας ή διαθεσιμότητας κλινών, όπως αντίστοιχα φιλοξενούνται στη ΜΕΘ του Αγρινίου περιστατικά Νοσοκομείων άλλων Νομών. Συνεπώς αναγκαιότητα διακομιδής ενός περιστατικού σε άλλη δομή μπορεί να προκύψει ακόμα και σε Νοσοκομεία τα οποία έχουν ΜΕΘ εν λειτουργία, εφόσον υπάρχει πληρότητα ή εφόσον υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για τη μεταφορά τους σε άλλη δομή, όταν δεν υπάρχουν ειδικότητες για να υποστηρίξουν πλήρως το περιστατικό.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου κυρία Σκλάβου η οποία είχε οριστεί από την 6η ΥΠΕ ενώ υπηρετεί σε Νοσοκομείο της Πάτρας, εισηγήθηκε κατεπειγόντως την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ από τις 8 Νοεμβρίου, διότι από τους 4 ιατρούς που υπηρετούσαν αποχώρησαν 2, ένας στα τέλη Σεπτεμβρίου και ένας στα τέλη Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία της ΜΕΘ με βάση τα διεθνή πρότυπα Ασφαλείας. Η εισήγηση διαβιβάστηκε αρμοδίως στο ΚΕΠΥ (Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) το οποίο και προχώρησε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ μέχρι να πληρωθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας της. Με άμεση αντίδραση, φροντίσαμε να λάβει νέα συστηματική ενημέρωση ένας ήδη ειδικευμένος στην Εντατικολογία Ιατρός που υπηρετούσε στην Παθολογική Κλινική από την οποία αποσπάστηκε και μετακινήθηκε για εκπαίδευση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ενώ αναμέναμε τον διορισμό της νέας Διευθύντριας ώστε και πάλι να ξεκινήσουμε με 4 ιατρούς σήμερα 2 Ιανουαρίου 2023.

Η θέση Διευθυντή της ΜΕΘ Αγρινίου προκηρύχθηκε στο ίδιο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως με το οποίο φέτος διενεργήθηκαν νέες προσλήψεις γιατρών σε εθνικό επίπεδο. Δεν άργησε να μεριμνήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου όπως γράφτηκε, οι προσλήψεις δεν βασίζονται στην δική της ευχέρεια αλλά σε ενιαία κρατική απόφαση την οποία αναμέναμε. Αντιθέτως μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία συνταξιοδότησης του προηγούμενου Διευθυντή και απελευθερώθηκε η θέση του, με εισήγηση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ιεραρχήθηκε στις πρώτες προτεραιότητές του Νοσοκομείου μας η θέση του διευθυντή ΜΕΘ ώστε να συμπεριληφθεί στην πρώτη διαθέσιμη προκήρυξη που θα διοργάνωνε το Υπουργείο.

Όσον αφορά την επίσπευση του διορισμού της Διευθύντριας, τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ προσωπικά, φρόντισαν να γίνει πρόσληψη της σε χρόνο ρεκόρ (τέσσερις μήνες είναι ελάχιστος χρόνος για το διορισμό ιατρού μέσω των συμβούλιο κρίσεων σε μόνιμη θέση κάτι που οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να το γνωρίζουν). Επίσπευση η οποία διευκολύνθηκε από το γεγονός ότι η Διευθύντρια της ΜΕΘ ήταν η μοναδική υποψήφια για τη συγκεκριμένη θέση.

Περί των κλινών της ΜΕΘ για τις οποίες γίνεται τόση συζήτηση, δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες γιατί οι δια του τύπου εμπλεκόμενοι, είτε αγνοούν την αλήθεια είτε επιλέγουν να μην τη διατυπώσουν. Πιο συγκεκριμένα και μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ, όπως αυτή προκλήθηκε το καλοκαίρι του 2021, η ΜΕΘ του νοσοκομείο Αγρινίου επαναλειτούργησε με τέσσερις κλίνες και με την επιστημονική ευθύνη γιατρού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπως προαναφέρθηκε.

Όποιος έχει διαβάσει τον Οργανισμό του νοσοκομείου έστω και μία φορά οφείλει να ξέρει ότι οι κλίνες δεν κατανέμονται σε τμήματα αλλά σε τομείς (Χειρουργικός τομέας 120 κλίνες, Παθολογικός τομέας 100 κλίνες κλπ), με ευθύνη της διοίκησης να κατανέμει τις κλίνες στα τμήματα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη παροχή υπηρεσιών υγείας και η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου.

Όσον αφορά στα 12 κρεβάτια τα οποία υπάρχουν στο χώρο που ονομάζεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με βάση τα σχέδια της κρατικής κατασκευάστριας εταιρίας ΔΕΠΑΝΟΜ, ήταν κατανεμημένα ως: 7 κλίνες για μονάδα εντατικής θεραπείας ενηλίκων και 5 κλίνες στην Καρδιολογική Μονάδα. Σχεδιασμός λογικός καθώς με βάση την απόφαση του ΚΕΣΥ (Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας) του 2016, για τη λειτουργία της ΜΕΘ απαιτείται ένας ιατρός ανά ενάμιση κρεβάτι, με αποτέλεσμα η δύναμη κλινών την οποία μπορεί να αναπτύξει το νοσοκομείο Αγρινίου σαν ΜΕΘ με τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις ιατρών να ανέρχεται στις 7.

Όσον αφορά την διατύπωση για δήθεν λανθασμένη απόφαση στην έναρξη λειτουργίας Μονάδας Εμφραγμάτων έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
Η καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνητότητα στο νομό είναι πολύ αυξημένη με αποτέλεσμα ετησίως να διακομίζονται στα νοσοκομεία Πατρών περισσότερα από 500 οξέα στεφανιαία σύνδρομα τα οποία χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εμφραγμάτων. Η δημιουργία Μονάδας Εμφραγμάτων ήταν πάγιο αίτημα της διεύθυνσης της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου από το 2017. Μετά από αποφάσεις όλων των οργάνων του νοσοκομείου (Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, Επιστημονικό Συμβούλιο και Διοικητικό Συμβούλιο), αποφασίστηκε η λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση των προσφερόμενων από το νοσοκομείο μας υπηρεσιών σε καρδιολογικούς ασθενείς. Με αναλυτική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, χωροθετήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος ώστε να αποδοθεί σε χρήση για τη δημιουργία Μονάδας Εμφραγμάτων, στην οποία σε διάστημα δύο μηνών έχουν νοσηλευθεί περισσότερο από 50 ασθενείς με θνητότητα μικρότερη από 2%. Συνεπώς, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προσφέρει τα μέγιστα στους καρδιολογικούς ασθενείς του Νομού μας, χρησιμοποιώντας κλίνες που ουδέποτε ανήκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έτσι έμεναν διαχρονικά αχρησιμοποίητες με ολοκαίνουργια μηχανήματα εκτός λειτουργίας.

Οι Ισχαιμικές Καρδιακές Παθήσεις παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου ασθενών παγκοσμίως με στατιστική συχνότητα 16%, το ίδιο και στην Ελλάδα, το ίδιο και στην Αιτωλοακαρνανία. Μη μπορώντας να το αγνοήσουμε, πράξαμε το καθήκον μας υπέρ του ασθενούς. Και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, επιτυγχάνοντας τον στόχο μας για την ανάπτυξη Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου συνεργαζόμενοι με θεσμικούς παράγοντες του νόμου, που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την στήριξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος, σεβόμενοι τις ανάγκες του νόμου.

Όσον αφορά τη διευθύντρια της ΜΕΘ, χωρίς τυπικά να έχει καμία ιδιότητα ως γιατρός του νοσοκομείου διότι επίσημα ανέλαβε από τη Δευτέρα 2/1/2023, έσπευσε εξωθεσμικά χωρίς να έχει καμία ενημέρωση για τα ανωτέρω, να εκφράσει τις οποίες αγωνίες της διακινδυνεύοντας με αυτό τον τρόπο, να συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες.

Η εκάστοτε διοίκηση έχει την ευθύνη για τη διευκόλυνση του ιατρικού έργου για την εξασφάλιση της ασφαλούς νοσηλείας των πολιτών όσο όμως σημαντικό είναι να μεριμνούμε για τα ανωτέρω, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην κινδυνολογούμε.

Τα μέλη του ΔΣ
Μιχαήλ Σερασκέρης, Πρόεδρος.
Ελένη Φιλιπποπούλου, Αντιπρόεδρος.
Κωνσταντίνος Πατσιαλός, Διοικητικός Διευθυντής.
Γεώργιος Αλμπάνης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας.
Ντάσκαρη Γερασιμίδη Ειρήνη, Προϊσταμένη Βιοχημικού, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ.
Νικόλαος Κότσαλος, Μέλος, Δικηγόρος.
Αρετή Κούρτη, Μέλος, Δικηγόρος.
Χαράλαμπος Ρώσσας, Εκπρόσωπος των Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου


Ο κ.Καραγκούνης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρίνιου κο Μιχάλη Σερασκέρη ζητώντας ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ο κ.Σερασκέρης ενημέρωσε τον κο Καραγκούνη ότι το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2023 προσέρχεται να ορκιστεί η νέα Διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Μιχαηλίδου Ευαγγελία, η οποία μόλις αποδέχθηκε το διορισμό της, με βάση προκήρυξη της 8ης Αυγούστου 2022. Συνεπώς από Δευτέρα 2 Ιανουαρίου που η δύναμη των ιατρών της ΜΕΘ θα είναι εκ νέου τέσσερις ιατροί, η ΜΕΘ μπορεί να επαναλειτουργήσει πλήρως με έξι κλίνες.

Περαιτέρω ο κος Σερασκέρης ενημέρωσε τον κο Καραγκούνη ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου διέκοψε προ διμήνου την λειτουργία της διότι από τους τέσσερις ιατρούς της δύναμής της αποχώρησαν δύο. Μάλιστα ο κ.Σερασκέρης υπόμνησε το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό, αποσπάστηκε ένας ιατρός από την Παθολογική Κλινική ο οποίος κατείχε ειδικότητα επείγουσας Ιατρικής και εστάλη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου για εκ νέου ενημέρωση, η οποία ολοκληρώθηκε εντός του Δεκεμβρίου.

Κώστας Καραγκούνης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού ενός νέου παιδιού και η αδυναμία περίθαλψης του στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου η οποία παραμένει κλειστή εδώ και πολύ καιρό με απόφαση της 6ης ΥΠΕ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ αποκάλυψε την αλήθεια και τις ευθύνες. Τα διορισθέντα από την Κυβέρνηση όργανα της 6Ης ΥΠΕ και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, τα λοιπά πολιτικά κέντρα και παράκεντρα της τοπικής εξουσίας και των ιδιωτικών συμφερόντων και η σημερινή Δημοτική Αρχή που βρίσκεται σε πλήρη αφωνία και υποταγή στο κομματικό της καθήκον πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν. Διότι από αδυναμία ή και σκοπιμότητα δεν μπόρεσαν να υπερασπισθούν το δημόσιο σύστημα υγείας και το δικαίωμα στη ζωή συντελώντας έτσι στην απαξίωση του Νοσοκομείου και των Ιατρών και στην απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Έφτασε λοιπόν η ώρα οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση του νοσοκομείου στα χέρια τους όχι μόνο για τη λειτουργία της ΜΕΘ αλλά και γενικότερα για τη λειτουργία του ίδιου του συνόλου του Νοσοκομείου.

Το Σάββατο λοιπόν, 31 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. συγκεντρωνόμαστε όλοι έξω από το Νοσοκομείο Αγρινίου για να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους εργαζόμενους και να απαιτήσουμε το Νοσοκομείο που δικαιούμαστε.
είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ζήτημα ζωής και θανάτου.

ΩΣ ΕΔΩ!

Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων


Το πώς είχε δημιουργηθεί η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου και μερικές άλλες ανά την Ελλάδα για επικοινωνιακούς λόγους, το έμαθαν όλοι όταν έγιναν γνωστά τα τραγικά ποσοστά θνητότητας σ’ αυτήν. Εκ των υστέρων, ο υπουργός Υγείας τα είχε αποδώσει σ’ ένα μυστηριώδες νοσοκομειακό μικρόβιο, που κανείς άλλος (ούτε η κ. Γκάγκα) είχε αποδεχθεί ως αιτία του κακού. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η ΜΕΘ Covid και ακολούθως να βάλει λουκέτο γενικώς η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου. Αποτέλεσμα; Μετά από το τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν 18χρονα και 20χρονα παιδιά, για τον τραυματισμένο σοβαρά νεαρό αναζητήθηκε εναγωνίως κλίνη ΜΕΘ και βρέθηκε στην Άρτα….

ΜΕΘ Αγρινίου είπατε; Μην το ξαναπείτε και μην το αναπαράγετε, διότι πρόκειται για αποπροσανατολισμό. Θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή από την μεγάλη αποκάλυψη του υπουργού Υγείας, ο οποίος, ως άλλος Σέρλοκ Χολμς, εντόπισε σε νυχτερινό κέντρο τσιγάρο στο χέρι του συντρόφου της Βανδή Μπισμπίκη. Κάτι που κανείς δεν είχε φαντασθεί ποτέ ότι μπορούσε να συμβεί. Τσιγάρο σε νυχτερινό κέντρο; Ποτέ! Καμμιά κόκα και κάνα άλλο ναρκωτικό έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με ορισμένα νυχτερινά κέντρα, αλλά τσιγάρο ποτέ! Όπως καταλάβατε, μας φουμάρουν κανονικά και φυσάνε τον ναργιλέ στην μούρη μας. Η ζωή κατάντησε ένα τσιγάρο στο χέρι του Μπισμπίκη και ο θάνατος μία χίμαιρα. Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ.

ΥΓ: Ο κ. Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου δήλωσε: «Μην φάμε τα Χριστούγεννα μία γαλοπούλα στην καθισιά και γεμίσουν τα νοσοκομεία». Όχι δά! Γαλοπούλα ποτέ! Είμαστε όλοι γαλοπούλες στα νύχια της επικοινωνίας. Μας σελαγίζει με το καλάμι το επιτελείο του Σταν Γκρήνμπεργκ από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας